Toprak Razgatlioglu - Στο WSBK και το 2025 με την BMW

Στροφή από τον μάνατζερ του Torpak, Kenan Sofuoglu, ο οποίος τώρα δηλώνει πως το MotoGP θα πρέπει να περιμένει...
motomag Ο Toprak Razgatlioglu στο WSBK και το 2025 με την BMW
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Τις προηγούμενες ημέρες ο μάνατζερ του Torpak, Kenan Sofuoglu δήλωνε πως ο αναβάτης της BMW επιθυμεί να μεταπηδήσει στο MotoGP και πως υπάρχουν προτάσεις από αρκετές ομάδες για να γίνει αυτό. Ωστόσο τώρα με νέες του δηλώσεις ο Sofuoglu κάνει στροφή 180 μοιρών ξεκαθαρίζοντας πως και το 2025 ο Torpak θα μείνει στο WSBK για λογαριασμό της BMW.

Αρκετοί θα ήθελαν να δουν τον Razgatlioglu να αγωνίζεται στο MotoGP, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα τουλάχιστον. Ο αναβάτης της BMW μπορεί αρκετές φορές να έχει δηλώσει την επιθυμία του να μεταπηδήσει στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, όμως καλά τα όνειρα αλλά τα συμβόλαια έχουν φτιαχτεί για να τηρούνται.

Έτσι, αφενός ο Toprak έχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την BMW, αφετέρου οι διαθέσιμες θέσεις είναι πρακτικά ελάχιστες για τον ίδιο. Αυτό φυσικά το ξέρει τόσο ο ίδιος όσο και ο μάνατζερ του, Kenan Sofuoglu, ο οποίος προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα μετακίνησης του Razgatlioglu στο MotoGP.

Ο Toprak Razgatlioglu στο WSBK και το 2025 με την BMW

"Δεν θέλουμε να σπάσουμε το συμβόλαιό μας με την BMW. Ο Toprak Razgatlioglu θα παραμείνει σίγουρα με τη γερμανική εταιρεία στο WSBK και του χρόνου. Γνωρίζω πως κάποιες δορυφορικές ομάδες ανέφεραν την υπόθεση του Toprak ωστόσο εμείς ποτέ δεν ήρθαμε σε επαφή με κάποια εξ αυτών. Κάποιες εργοστασιακές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Toprak για τη σεζόν 2025 αλλά εμείς έχουμε διετές συμβόλαιο με την BMW. Ο Toprak και εγώ συμφωνούμε ότι θα μπούμε στο MotoGP μόνο αν η BMW συμφωνήσει σε αυτό. Δεν θέλουμε να σπάσουμε το συμβόλαιό μας, καθώς έχουμε πετύχει σημαντικές επιτυχίες μαζί. Είμαστε ευτυχισμένοι και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουμε ήδη κάνει πολλά σχέδια για το 2025 και χτίζουμε τα πάντα γύρω από τον Toprak ώστε να είναι ευτυχισμένος. Δεν θα ήταν καλό αν το εγκαταλείπαμε αυτό.

Ο Toprak Razgatlioglu στο WSBK και το 2025 με την BMW

Για αυτό ο Toprak και εγώ πήραμε την απόφαση ότι θα παραμείνουμε 100% στο WSBK την επόμενη σεζόν, αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας. Φυσικά ο Toprak θέλει να μπει στο MotoGP, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο το 2026. Ποτέ δεν είχαμε άσχημο τέλος στη σχέση μας με έναν κατασκευαστή. Η συνεργασία μας με τις Kawasaki και Yamaha τελείωσε όμορφα, και το ίδιο θα γίνει και με την BMW όταν φτάσει εκείνη η ώρα. Υπάρχει ενδιαφέρον από τις ομάδες του MotoGP για τον Toprak για το 2026. Ας δούμε πώς θα πάει αυτή και η επόμενη σεζόν, και μετά θα μιλήσουμε για το μέλλον. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με την BMW".

Ξεκάθαρο πλέον το τι θα κάνει ο Toprak του χρόνου, ενώ γίνεται αντιληπτό πως καλές οι δηλώσεις... αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική όταν μιλάμε για το μεταγραφικό παζάρι του MotoGP.

Ο Toprak Razgatlioglu στο WSBK και το 2025 με την BMW
Ετικέτες

Motul WSBK – Δεν πρόλαβε να επιστρέψει και τραυματίστηκε ξανά ο Somkiat Chantra στο Assen [Video]

Ο Ταϊλανδός αναβάτης της Honda HRC δεν αγωνίστηκε στην Ολλανδία καθώς επέστρεψε από τραυματισμό και χτύπησε εν νέου
somkiat chantra
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Η ατυχία του Somkiat Chantra δεν έχει τελειωμό, καθώς χτύπησε ξανά στις ελεύθερες δοκιμές του αγώνα του Assen και αποκλείστηκε από τη δράση του σαββατοκύριακου. Ο Ταϊλανδός αναβάτης είχε μόλις επιστρέψει από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί κατά την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν – την πρώτη του στο WSBK με τη Honda, προερχόμενος από το MotoGP – όταν είχε σπάσει και τα δύο του χέρια.

Αν και δήλωνε πως δεν έχει επανέλθει ακόμη σε πλήρη φυσική κατάσταση όταν δοκίμασε να αγωνιστεί στον προηγούμενο αγώνα στο Portimao, κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό τερματίζοντας 15ος στο δεύτερο σκέλος του πορτογαλικού αγώνα και συνέχιζε την αποκατάστασή του ενόψει Assen.

Το πρωί του Σαββάτου στο Assen ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Free Practice 3 είχε μια πτώση στην αριστερή στροφή 5 που αρχικά φάνηκε μάλλον ακίνδυνη για τον ίδιο, ωστόσο η μοτοσυκλέτα του τον χτύπησε καθώς σερνόταν στην άσφαλτο. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα σύνηθες lowside από τα πολλά που βλέπουμε σε κάθε αγώνα ταχύτητας, διανθίστηκε σύντομα με αγωνία καθώς ο αναβάτης πονούσε και μπήκε ασθενοφόρο για να τον βγάλει από την πίστα.

somkiat chantra

Η διάγνωση πρέπει να έφερε ανάμικτα συναισθήματα στο γκαράζ της Honda HRC, καθώς ο αναβάτης τους απέφυγε μεν τα χειρότερα, δηλαδή να ξαναχτυπήσει στα χέρια, αλλά όχι και τον ιατρικό αποκλεισμό από τον ολλανδικό αγώνα.

Η επίσημη διάγνωση μιλά για εκχυμώσεις χαμηλά στην πλάτη και στους μηρούς, καθώς και ένα αιμάτωμα, εξαιτίας των οποίων ο γιατρός του WSBK δεν του έδωσε το πράσινο φως για να αγωνιστεί στο Assen.

Θυμίζουμε πως η εργοστασιακή ομάδα Honda HRC έχει χάσει και τους δύο αναβάτες της, Somkiat Chantra και Jake Dixon, από τραυματισμούς, τρέχοντας σε Portimao και Assen με τον Jonathan Rea στη θέση του Dixon.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο Ταϊλανδός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον επερχόμενο 4ο γύρο του πρωταθλήματος στην Ουγγαρία και την πίστα Balaton Park (1-3/5).