WorldSBK 2025 - Το αγωνιστικό ημερολόγιο

12 Γύροι, με το Balaton Park να κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο
WorldSBK 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/10/2024

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του MOTUL FIM Superbike World Championship ανακοινώθηκε από FIM & Dorna, με το σημαντικότερο Πρωτάθλημα του κόσμου που βασίζεται σε Superbike μοτοσυκλέτες παραγωγής να έχει 12 γύρους για το 2025, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αγώνα της Ουγγαρίας.

Η σεζόν ξεκινά παραδοσιακά στο Phillip Island της Αυστραλίας, στις 21-23 Φεβρουαρίου, ενώ όπως συνηθίζεται θα έχουμε επίσημο τεστ στην Αυστραλία για τις κατηγορίες WorldSBK & WorldSSP πριν τον πρώτο γύρο, στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Από την Αυστραλία μεταφερόμαστε στο Autodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας για τον δεύτερο γύρο, στις 28-30 Μαρτίου. Σημειώστε πως τα WorldSSP300 ξεκινούν στην πίστα της Πορτογαλίας.

Το WorldSBK ταξιδεύει κατόπιν στην Ολλανδία και το TT Circuit Assen -11-13 Απριλίου-, όπου ξεκινά και το FIM Womens Circuit Racing World Championship, για τη δεύτερη σεζόν του.

Συνεχίζουμε με τον πρώτο από δυο γύρους στην Ιταλία, στην Cremona στις αρχές Μαϊου, για να μεταβούμε στο Most της Τσεχίας στις 16-18 του ίδιου μήνα. Ακολουθεί το Misano στις 13-15 Ιουνίου και το Donnington Park της Αγγλίας στις 11-13 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα έχει κατόπιν Balaton Park στις 25-27 Ιουλίου, Magny-Cours στις 5-7 Σεπτεμβρίου και Aragon στις 26-28 του ίδιου μήνα. Η σεζόν τελειώνει με τον αγώνα του Estoril στις 10-12 Οκτωβρίου και της Jerez στις 17-19 Οκτωβρίου.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”