WorldSBK - Andrea Iannone και GoEleven μαζί και το 2025

Ανανέωση συμβολαίου για έναν χρόνο με τον 35χρονο Ιταλό
Andrea Iannone Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ο Andrea Iannone είχε φέτος μια καλή χρονιά στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ικανοποίηση της GoEleven να εκφράζεται με ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επιστροφή του Iannone στην ενεργό δράση, έπειτα από τον 4ετή αποκλεισμό του από τους αγώνες λόγω ντόπινγκ, συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα με την ομάδα της GoEleven.

Έναν αγώνα πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν ο 35χρονος Ιταλός βρίσκεται στην 7η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με 211 βαθμούς, έχει ανέβει στο βάθρο πέντε φορές με την Ducati Panigale V4R, ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη στην πίστα του Aragon. 

Με την ταχύτητα του να μην αμφισβητείται, η οποία άλλωστε φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Αυστραλία, η αστάθεια στην απόδοσή του Iannone ολόκληρη τη σεζόν δικαιολογείται τόσο από την πολυετή του απουσία, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνώριζε ούτε τη μοτοσυκλέτα της Ducati αλλά ούτε και τη συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli, ενώ επαφή δεν είχε ούτε με τις εξέλίξεις στις πίστες του φιλοξενούν το WSBK. 

Ωστόσο ο Ιταλός μαθαίνει και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του στους τελευταίους αγώνες και από τη νίκη του στο Aragon -πρώτη μετά από οχτώ χρόνια σε αγώνα παγκοσμίου- τερματίζει πλέον σταθερά εντός δεκάδας. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά για τον 35χρονο, η δεύτερη σεζόν του στο WSBK θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη.

"Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω αυτό το ταξίδι με την Pata GoEleven Team οδηγώντας το Ducati Panigale V4 R. Η πρώτη χρονιά στο WorldSBK ήταν γεμάτη εκπλήξεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να πετυχαίνουμε νέους στόχους. Ευχαριστώ τους Gigi Dall’Igna, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti, Marco Zambenedetti, Mauro Grassilli και όλη την ομάδα Pata GoEleven για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε να ανανεώσουμε και για το 2025. Ευχαριστώ επίσης τον Remo Gobbi και την οικογένεια WorldSBK", δήλωσε ο Ιταλός μετά την ανανκοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του, δηλώσεις που δείχνουν ότι συνεχίζει να έχει την υποστήριξη του ιταλικού εργοστασίου αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς αυτό.

MOTUL WSBK: Χάνει και το Most ο Jake Dixon της Honda HRC – Στη θέση του ξανά ο Yuki Kunii

Η ατυχία συνεχίζεται για την ιαπωνική ομάδα
yuki-kunii
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-17/5) διεξάγεται ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Most της Τσεχίας και ο Jake Dixon δεν θα αγωνιστεί ούτε εκεί, καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Yuki Kunii.

Ο Ιάπωνας αναβάτης αντικατέστησε τον Dixon και στη Balaton Park, χωρίς όμως να καταφέρει να μαζέψει βαθμούς στο ντεμπούτο του στα WSBK, αφού τερμάτισε 21ος το Σάββατο και 16ος την Κυριακή. Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου καλές φέτος για την ιαπωνική ομάδα, με τον Dixon να τραυματίζεται στο Phillip Island τον Φεβρουάριο πριν καν αρχίσει η σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra πότε να πέφτει και πότε να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο παλαίμαχος Jonathan Rea είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης της, με 4 βαθμούς που πήρε αντικαθιστώντας τον Dixon για έναν αγώνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Honda HRC:

“Ο Dixon συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στο πρόγραμμα αποκατάστασής του μετά τον τραυματισμό που υπέστη νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Αν και η διαδικασία αποκατάστασης προχωράει καλά, ο Βρετανός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και, ως εκ τούτου, θα παραμείνει εκτός του γύρου στο Most, καθώς επικεντρώνεται στην πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης.”