WorldSBK - Andrea Iannone και GoEleven μαζί και το 2025

Ανανέωση συμβολαίου για έναν χρόνο με τον 35χρονο Ιταλό
Andrea Iannone Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ο Andrea Iannone είχε φέτος μια καλή χρονιά στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ικανοποίηση της GoEleven να εκφράζεται με ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επιστροφή του Iannone στην ενεργό δράση, έπειτα από τον 4ετή αποκλεισμό του από τους αγώνες λόγω ντόπινγκ, συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα με την ομάδα της GoEleven.

Έναν αγώνα πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν ο 35χρονος Ιταλός βρίσκεται στην 7η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με 211 βαθμούς, έχει ανέβει στο βάθρο πέντε φορές με την Ducati Panigale V4R, ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη στην πίστα του Aragon. 

Με την ταχύτητα του να μην αμφισβητείται, η οποία άλλωστε φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Αυστραλία, η αστάθεια στην απόδοσή του Iannone ολόκληρη τη σεζόν δικαιολογείται τόσο από την πολυετή του απουσία, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνώριζε ούτε τη μοτοσυκλέτα της Ducati αλλά ούτε και τη συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli, ενώ επαφή δεν είχε ούτε με τις εξέλίξεις στις πίστες του φιλοξενούν το WSBK. 

Ωστόσο ο Ιταλός μαθαίνει και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του στους τελευταίους αγώνες και από τη νίκη του στο Aragon -πρώτη μετά από οχτώ χρόνια σε αγώνα παγκοσμίου- τερματίζει πλέον σταθερά εντός δεκάδας. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά για τον 35χρονο, η δεύτερη σεζόν του στο WSBK θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη.

"Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω αυτό το ταξίδι με την Pata GoEleven Team οδηγώντας το Ducati Panigale V4 R. Η πρώτη χρονιά στο WorldSBK ήταν γεμάτη εκπλήξεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να πετυχαίνουμε νέους στόχους. Ευχαριστώ τους Gigi Dall’Igna, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti, Marco Zambenedetti, Mauro Grassilli και όλη την ομάδα Pata GoEleven για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε να ανανεώσουμε και για το 2025. Ευχαριστώ επίσης τον Remo Gobbi και την οικογένεια WorldSBK", δήλωσε ο Ιταλός μετά την ανανκοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του, δηλώσεις που δείχνουν ότι συνεχίζει να έχει την υποστήριξη του ιταλικού εργοστασίου αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς αυτό.

Λίστα ομολογκαρισμένων μοτοσυκλετών WSBK και EWC

Η FIM κοινοποίησε τις μοτοσυκλέτες που έχουν πάρει επίσημη έγκριση για συμμετοχή στα πρωταθλήματα Superbikes και Endurance
WSBK phillip island
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Λίγες μέρες πριν σηκώσει αυλαία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, WSBK 2026, η FIM παρουσιάζει τον κατάλογο με όλες τις μοτοσυκλέτες που έχουν εξασφαλίσει ομολογκασιόν για όλες τις κατηγορίες του, καθώς και τις ανάλογες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, Endurance (EWC).

Δίχως εκπλήξεις η κορυφαία κατηγορία, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους κατασκευαστές κα μοντέλα που γνωρίζαμε από την περασμένη χρονιά.

Superbike (WSBK, EWC)

Bimota KB 998 Rimini

BMW S 1000 RR

BMW M 1000 RR

Ducati Panigale V4R

Honda CBR1000RR-R / SP

Kawasaki ZX-10R / RR

Suzuki GSX-R1000 / R

Yamaha YZF-R1 / R1M

Αποκλειστικά για την κατηγορία Superstock του παγκοσμίου Endurance, στην παραπάνω λίστα προστίθενται οι Aprilia RSV4 Factory και RSV4 RR, καθώς και οι Ducati Panigale V4 και V4S.

zxmoto 802 rr

Στην κατηγορία Supersport η νέα άφιξη που κάνει τη διαφορά σχετικά με την περσινή λίστα είναι η προσθήκη της νέας ZXMOTO 820 RR.

Supersport 600

Ducati Panigale V2

Kawasaki ZX-6R / 636

Honda CBR600RR

MV Agusta F3 800 RR

F3 Superveloce

QJMOTOR SRK 800 RR / RS

Suzuki GSX-R600 / 750

Triumph Daytona 675R

Triumph Street Triple 765 RS

Triumph Street Triple 765 Moto2 Edition

Yamaha YZF-R6

Yamaha YZF-R9

ZXMOTO 820 RR

supersport

Στη νεοσύστατη κατηγορία Sportbike που έρχεται να αντικαταστήσει τη Supersport 300 η λίστα είναι μάλλον ημιτελής καθώς, εκτός των μοτοσυκλετών που αναφέρονται στη συνέχεια, αναμένονται καταχωρήσεις από τις Kove και Triumph και οι οποίες θα είναι οι 450RR από την πρώτη και η Daytona 660 από τη δεύτερη.

Sportbike

Aprilia RS 660 / Factory

Kawasaki ZX-6R 636

Honda CBR600RR

Suzuki GSX-8R

Yamaha YZF-R7

Ετικέτες