WorldSBK - Andrea Iannone και GoEleven μαζί και το 2025

Ανανέωση συμβολαίου για έναν χρόνο με τον 35χρονο Ιταλό
Andrea Iannone Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ο Andrea Iannone είχε φέτος μια καλή χρονιά στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ικανοποίηση της GoEleven να εκφράζεται με ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επιστροφή του Iannone στην ενεργό δράση, έπειτα από τον 4ετή αποκλεισμό του από τους αγώνες λόγω ντόπινγκ, συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα με την ομάδα της GoEleven.

Έναν αγώνα πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν ο 35χρονος Ιταλός βρίσκεται στην 7η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με 211 βαθμούς, έχει ανέβει στο βάθρο πέντε φορές με την Ducati Panigale V4R, ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη στην πίστα του Aragon. 

Με την ταχύτητα του να μην αμφισβητείται, η οποία άλλωστε φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Αυστραλία, η αστάθεια στην απόδοσή του Iannone ολόκληρη τη σεζόν δικαιολογείται τόσο από την πολυετή του απουσία, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνώριζε ούτε τη μοτοσυκλέτα της Ducati αλλά ούτε και τη συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli, ενώ επαφή δεν είχε ούτε με τις εξέλίξεις στις πίστες του φιλοξενούν το WSBK. 

Ωστόσο ο Ιταλός μαθαίνει και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του στους τελευταίους αγώνες και από τη νίκη του στο Aragon -πρώτη μετά από οχτώ χρόνια σε αγώνα παγκοσμίου- τερματίζει πλέον σταθερά εντός δεκάδας. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά για τον 35χρονο, η δεύτερη σεζόν του στο WSBK θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη.

"Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω αυτό το ταξίδι με την Pata GoEleven Team οδηγώντας το Ducati Panigale V4 R. Η πρώτη χρονιά στο WorldSBK ήταν γεμάτη εκπλήξεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να πετυχαίνουμε νέους στόχους. Ευχαριστώ τους Gigi Dall’Igna, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti, Marco Zambenedetti, Mauro Grassilli και όλη την ομάδα Pata GoEleven για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε να ανανεώσουμε και για το 2025. Ευχαριστώ επίσης τον Remo Gobbi και την οικογένεια WorldSBK", δήλωσε ο Ιταλός μετά την ανανκοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του, δηλώσεις που δείχνουν ότι συνεχίζει να έχει την υποστήριξη του ιταλικού εργοστασίου αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς αυτό.

Motul WSBK: Ερωτηματικά για την συμμετοχή του Andrea Iannone – Θα πρέπει να νοικιάσει μία Panigale V4!

Ένας αγώνας δρόμου περιμένει τον Ιταλό
Iannone
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/12/2025

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιεύτηκε η λίστα συμμετοχών για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ένας από τους αναβάτες ήταν και ο Andrea Iannone, με μια εντελώς νέα ομάδα, άγνωστη μέχρι σήμερα στο paddock, με την ονομασία Cainam Racing Team.

Να τονίσουμε εδώ πως η λίστα αυτή είναι προσωρινή και η τελική λίστα θα γίνει γνωστή μόνο τον Ιανουάριο–Φεβρουάριο, κοντά στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike — και αφού έχει υπογραφεί το συμβόλαιο μεταξύ του διοργανωτή και των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ακόμη και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των συμμετοχών, η κυριολεκτικά παντελώς άγνωστη ομάδα Cainam Racing Team – που ίσως προέρχεται από το Maniac που είναι το παρατσούκλι του Ιταλού αλλά ανάποδα γραμμένο – είχε δημιουργήσει μία νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα που πλέον δεν υπάρχει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του αναβάτη από το Vasto τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες ανακοινώσεις και ότι αυτές θα γίνουν όταν πρέπει!

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το 2026 θα είναι η χρονιά που η Ducati θα φέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τη νέα Panigale V4. Στο Borgo Panigale εργάζονται εντατικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις των ομάδων μέχρι την αρχή της χρονιάς, όσον αφορά τα ανταλλακτικά, κινητήρες και οτιδήποτε αφορά τη νέα μοτοσυκλέτα. Για τον λόγο αυτό, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην παραγωγή, η Ducati είχε θέσει μία συγκεκριμένη προθεσμία στις παραγγελίες για τη νέα μοτοσυκλέτα που ήταν η 31η Ιουλίου.

Ο Iannone όμως δεν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του μέχρι τότε και η μόνη επιλογή που φαίνεται να έχει ο “The Maniac” είναι να ενοικιάσει μοτοσυκλέτες από την ομάδα δοκιμών για τις χειμερινές δοκιμές και για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία στο Phillip Island. Δυστυχώς, η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας από το μηδέν μέχρι τον Ιανουάριο δεν είναι εφικτή στη Ducati, λόγω των πολλών παραγγελιών που ήδη υπάρχουν για τα διάφορα πρωταθλήματα (BSB, MotoAmerica, κ.λπ.).

Αν ο Iannone επιλέξει αυτή την οδό, που είναι και η μόνη πρακτικά διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και παράλληλα παραγγείλει μία νέα Panigale V4, αυτή πιθανότατα θα είναι έτοιμη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο Portimao.

Η πρόκληση λοιπόν για τον Andrea Iannone δεν είναι ακόμη η προετοιμασία του και η απόδοσή του στο WSBK του 2026, αλλά να είναι εκεί, πρώτα απ’ όλα!