WorldSBK - Andrea Iannone και GoEleven μαζί και το 2025

Ανανέωση συμβολαίου για έναν χρόνο με τον 35χρονο Ιταλό
Andrea Iannone Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Ο Andrea Iannone είχε φέτος μια καλή χρονιά στην πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ικανοποίηση της GoEleven να εκφράζεται με ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επιστροφή του Iannone στην ενεργό δράση, έπειτα από τον 4ετή αποκλεισμό του από τους αγώνες λόγω ντόπινγκ, συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα με την ομάδα της GoEleven.

Έναν αγώνα πριν από τη λήξη της φετινής σεζόν ο 35χρονος Ιταλός βρίσκεται στην 7η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με 211 βαθμούς, έχει ανέβει στο βάθρο πέντε φορές με την Ducati Panigale V4R, ενώ έχει σημειώσει και μία νίκη στην πίστα του Aragon. 

Με την ταχύτητα του να μην αμφισβητείται, η οποία άλλωστε φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Αυστραλία, η αστάθεια στην απόδοσή του Iannone ολόκληρη τη σεζόν δικαιολογείται τόσο από την πολυετή του απουσία, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνώριζε ούτε τη μοτοσυκλέτα της Ducati αλλά ούτε και τη συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli, ενώ επαφή δεν είχε ούτε με τις εξέλίξεις στις πίστες του φιλοξενούν το WSBK. 

Ωστόσο ο Ιταλός μαθαίνει και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του στους τελευταίους αγώνες και από τη νίκη του στο Aragon -πρώτη μετά από οχτώ χρόνια σε αγώνα παγκοσμίου- τερματίζει πλέον σταθερά εντός δεκάδας. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά για τον 35χρονο, η δεύτερη σεζόν του στο WSBK θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη.

"Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω αυτό το ταξίδι με την Pata GoEleven Team οδηγώντας το Ducati Panigale V4 R. Η πρώτη χρονιά στο WorldSBK ήταν γεμάτη εκπλήξεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να πετυχαίνουμε νέους στόχους. Ευχαριστώ τους Gigi Dall’Igna, Claudio Domenicali, Paolo Ciabatti, Marco Zambenedetti, Mauro Grassilli και όλη την ομάδα Pata GoEleven για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε να ανανεώσουμε και για το 2025. Ευχαριστώ επίσης τον Remo Gobbi και την οικογένεια WorldSBK", δήλωσε ο Ιταλός μετά την ανανκοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του, δηλώσεις που δείχνουν ότι συνεχίζει να έχει την υποστήριξη του ιταλικού εργοστασίου αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς αυτό.

WSBK: Jonathan Rea- "Φλερτάρω με την ιδέα του motocross, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κλείσω το γκάζι"

Ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK Jonathan Rea λέει ότι πάντα φλερτάρει με την ιδέα να αγωνιστεί στο motocross
Rea MX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2025

Ο επίσης αναβάτης της Yamaha, Jack Miller, που αγωνίζεται στην ομάδα Pramac Yamaha στο MotoGP, είχε πάρει μέρος σε έναν γύρο του πρωταθλήματος Aus Pro MX στο Toowoomba το 2024, όταν ακόμη οδηγούσε για την KTM. Όμως, για τον Rea, που πριν λίγους μήνες βρέθηκε στο Desertmartin οδηγώντας μια Yamaha YZ250, ένας επίσημος αγώνας στο χώμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο World Superbike

Ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης, που μεγάλωσε κάνοντας motocross πριν στραφεί στους ασφάλτινους αγώνες ταχύτητας, εξηγεί ότι, παρόλο που φλερτάρει με την ιδέα να τρέξει σε κάποιον αγώνα motocross για μια φορά, γνωρίζει ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό από την ομάδα του.

"Πάντα φλερτάρω με την ιδέα", δήλωσε ο Rea . "Αλλά, με βάση το συμβόλαιό μου και με σεβασμό προς αυτό, είναι πάντα κακή ιδέα, γιατί έχω εκείνο το κακό που όταν ο άγγελος λέει “Έχεις αγώνα την επόμενη εβδομάδα”, ο διάβολος λέει “Μπορείς να περάσεις αυτόν τον τύπο στην επόμενη στροφή...”, και θα το προσπαθήσω.

"Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου άθλημα αλλά νομίζω ότι θα ήταν ένα δύσκολο τηλεφώνημα για να δηλώσω πως έχω τραυματιστεί”.

"Άλλο η προπόνηση, όπου μπορείς να ελέγξεις το περιβάλλον, και άλλο ο αγώνας, αν υπάρχει μια προσπέραση στον τελευταίο γύρο για τη 10η θέση, θα την κάνω!

"Πέρυσι έκανα έναν μικρό διασκεδαστικό αγώνα με τον γιο μου στο Donegal. Υπήρχαν τρεις αγώνες εκείνη τη μέρα, έτρεξα στους δύο, κέρδισα και τους δύο, και ήμουν πολύ χαρούμενος που τερμάτισα και δεν έτρεξα στον τελευταίο, ώστε να πάμε στην τοπική πιτσαρία με την οικογένεια."

Ο Rea πρόσθεσε ότι τελευταία έχει βάλει στο μάτι το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross.
"Το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross έχει χτίσει πραγματική δυναμική – εξαιρετικές πίστες, καλά προετοιμασμένες, οπότε ίσως στο μέλλον", είπε.
"Πλησιάζω στην κατηγορία των βετεράνων, οπότε ίσως στην Vets +40. Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τότε για να το κάνω!"