WorldSSP 2025, 1ος γύρος, Αυστραλία - Νίκη με το καλημέρα για το τρικύλινδρο Yamaha R9!

Πλουραλισμός στα αποτελέσματα, με MV Agusta στην pole, Yamaha και Triumph τους 2 αγώνες
R9
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/2/2025

Μπορεί ο Bo Bendsneyder να πήρε την pole position με την MV Agusta, όμως στον πρώτο αγώνα νικητής ήταν ο μόλις 8ος στα δοκιμαστικά Stefano Manzi με το ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο Yamaha R9! Και ο πλουραλισμός στα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε στον 2ο αγώνα, με τον Tom Booth-Amos που πήρε την 1η του νίκη στην κατηγορία, χαρίζοντας στην Triumph τη 2η νίκη της στα WorldSSP.

Ο Stefano Manzi έκανε έναν εξαιρετικό 1ο αγώνα, εκκινώντας από την 8η θέση της σχάρας εκκίνησης, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του ένα σμάρι αναβατών, με τον Booth-Amos της Triumph μόλις 0,322 δευτερόλεπτα στο κατόπι του, και τον Marcel Schroetter της Ducati τρίτο, 0,480 δευτερόλεπτα πίσω από τον αναβάτη της Yamaha. Τέταρτος ήταν τελικά ο pole-man της MV Agusta, και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Can Oncu με Yamaha R9. Στα υποχρεωτικά pit-stop ο Jaume Masia που πάλευε με τον Manzi χρεώθηκε με ποινή, που τον έριξε τελικά 6ο.

Πολλές ήταν οι πτώσεις του αγώνα, ενώ ο Michael Rinaldi (Yamaha R9) αποσύρθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, με τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει φλόγες από την εξάτμισή της!

Booth-Amos

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας, ο Tom Booth-Amos της Triumph πήρε τη νίκη, κρατώντας πίσω του τον Stefano Manzi της Yamaha, ενώ στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Bendsneyder της MV Agusta. Ο Michael Rinaldi απάντησε στην εγκατάλειψη του πρώτου αγώνα με μια τέταρτη θέση, ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Jeremy Alcoba της Kawasaki.

Κι εδώ δεν έλλειψαν οι πτώσεις, με τους Debise, Masia και Shroetter τα πιο ηχηρά ονόματα που εγκατέλειψαν, μην καταφέρνοντας τελικά να διακριθούν, και χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

WorldSSP

Ακολουθεί η πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος:

1. Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) 45 βαθμοί

2. Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) 45

3. Bo Bendsneyder (MV Agusta Reparto Corse) 29

4. Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) 18

5. Jeremy Alcoba (Kawasaki WorldSSP Team) 17

6. Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) 17

Ετικέτες

WSBK: Sam Lowes - Θετικό το τεστ στην πίστα του Magny-Cours

Θετικό το διήμερο της ELF Marc VDS Racing Team - Δοκιμές σε ελαστικά και αναρτήσεις
Sam Lowes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Ο Βρετανός αναβάτης ολοκλήρωσε αρκετούς γύρους σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προετοιμάζοντας την επιστροφή του WSBK στη Magny-Cours στις αρχές Σεπτεμβρίου

Η Sam Lowes ήταν ένας από τους λίγους αναβάτες του WSBK που παρέμειναν σε δράση κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος, συμμετέχοντας σε διήμερο τεστ στην πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours.

Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με τη θερμοκρασία του αέρα να πλησιάζει τους 40°C και της ασφάλτου να ξεπερνά τους 60°C. Ο Lowes θεωρεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη δοκιμή μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη ενόψει του γαλλικού γύρου του WorldSBK στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο αναβάτης της ELF Marc VDS Racing Team, ο οποίος έχει ήδη επτά παρουσίες στο βάθρο μέσα στη φετινή σεζόν, δοκίμασε τόσο τα ελαστικά race όσο και τα SCQ, ενώ η ομάδα εργάστηκε και σε διαφορετικά εξαρτήματα του πιρουνιού.

"Ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Ήταν ωραίο που επέστρεψα στη μοτοσυκλέτα μετά από μερικές εβδομάδες. Δεν έμοιαζε πραγματικά με Magny-Cours, καθώς έκανε πάρα πολλή ζέστη. Είχαμε θερμοκρασίες στα υψηλά των 30°C και νομίζω ότι μία ημέρα φτάσαμε στους 40°C, με τη θερμοκρασία της πίστας στα μέσα των 60°C", δήλωσε ο Lowes.

Ο Βρετανός εξήγησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν χρήσιμες, καθώς αποτελούν συνθήκες στις οποίες δυσκολεύεται περισσότερο.

"Ήταν πολύ θετικό τεστ για εμάς. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, το ελαστικό race και το SCQ το πρωί της δεύτερης ημέρας και κάναμε καλούς χρόνους. Ήταν ένα παραγωγικό τεστ και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελός μας σε μερικές εβδομάδες."

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας ο Lowes πραγματοποίησε και μεγαλύτερα runs, συγκεντρώνοντας σημαντικά χιλιόμετρα ενόψει του αγώνα.

"Δοκιμάσαμε μερικά εξαρτήματα στα πιρούνια που ήταν θετικά. Όλοι θεώρησαν ότι ήταν ένα καλό τεστ. Δεν έκανα προσομοιώσεις αγώνα, αλλά κάναμε μερικά μεγαλύτερα runs τη δεύτερη ημέρα και όλα πήγαν καλά."

Η δράση του WorldSBK επιστρέφει στη Magny-Cours στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον Lowes να θέλει να μεταφέρει τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ στον επόμενο αγωνιστικό γύρο.