WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες

MOTUL WSSP 2026 Phillip Island Test: Jaume Masia και Ducati Panigale V2 στην κορυφή

Δεύτερος ο Oli Bayliss, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Troy Bayliss
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/2/2026

Τελείωσε μόλις το διήμερο τεστ και της κατηγορίας Supersport, με τον Jaume Masia να είναι ο ταχύτερος, με δεύτερο τον Oli Bayliss που φαίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Θετική εντύπωση έκαναν οι μοτοσυκλέτες της ZXMOTO και αρνητική η επίδοση του Dominique Aegerter.

Η πρώτη ημέρα του διήμερου επίσημου τεστ της κατηγορίας Supersport βρήκε τον Jaume Masia της ομάδας Orelac Racing VerdNatura, που συμμετέχει με Ducati Panigale V2 στην πρώτη θέση της κατάταξης, με δεύτερο τον Oli Bayliss της PTR Triumph Factory Racing με Triumph Street Triple 765 RS και στην τρίτη θέση τον Philipp Oettl της Feel Racing WorldSSP Team, που συμμετέχει με Ducati Panigale V2.

Εντύπωση προκαλεί πως ο δευτεραθλητής της περσινής σεζόν Can Oncu της Pata Yamaha Ten Kate Racing με Yamaha YZF-R9 πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, αλλά και πως ο Oli Bayliss φαίνεται ξαφνικά ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην πέμπτη του σεζόν στον θεσμό και παρότι δεν είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο τις προηγούμενες. Ο Oli είναι γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbike Troy Bayliss.

Οι δύο ZXMOTO ήταν αρκετά ανταγωνιστικές με τον Valentin Debise να παίρνει τη 12η θέση και τον Federico Caricasulo στη 17η, στα πρώτα δείγματα γραφής της ZXMOTO 820RR. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους έξι ταχύτερους της πρώτης ημέρας:

1. Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura): 1’32.541s
2. Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing): +0.344s
3. Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team): +0.450s
4. Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing): +0.582s
5. Ondrej Vostatek (Compos Racing Team): +0.624s
6. Roberto Garcia (GMT94 Yamaha): +0.830s

Η δεύτερη ημέρα ήταν βροχερή, εκτός από το πρώτο 20λεπτο και βρήκε και πάλι τον Jaume Masia στην κορυφή της κατάταξης μπροστά από Oli Bayliss και τον  teammate του Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team), Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) και Ondrej Vostatek (Compos Racing Team).

Δεν γίνεται να μη σχολιαστεί η κακή εμφάνιση του Dominique Aegerter που έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμιους τίτλους στην Supersport (2021 και 2022) και φέτος επανήλθε στην κατηγορία, όμως βρέθηκε σχεδόν στον πάτο της κατάταξης. Αντίθετα ο Valentin Debise ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα με την ZXMOTO 820RR. Παρακάτω μπορείτε να δείτε του έξι ταχύτερους της δεύτερης ημέρας:

1 Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura) 1’32.525s 39 Laps

2. Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) +0.034s 38 Laps

3. Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) +0.188s 29 Laps

4. Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team) +0.233s 38 Laps

5. Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) +0.334s 43 Laps

6. Ondrej Vostatek (Compos Racing Team) +0.337s 28 Laps

Περισσότερα αναμένουμε να δούμε και επί του πρακτέου το επόμενο Σαββατοκύριακο, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.