WSBK 2020 Catalunya: Ιδιωτικές δοκιμές Kawasaki!

Έτοιμοι για το Philip Island
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/1/2020

Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες των Superbikes ήταν στο Portimao, πραγματοποιώντας τις επίσημες δοκιμές, η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki είχε κλείσει την πίστα στο Montmelo, πραγματοποιώντας τις δικές της ιδιωτικές δοκιμές. Μπορεί να είχε βρέξει μια μέρα νωρίτερα στην πίστα της Ισπανίας, όμως η άσφαλτος είχε στεγνώσει μέχρι το απόγευμα της πρώτης ημέρας και η ομάδα κατάφερε να δοκιμάσει τα εξαρτήματα που ήθελε και να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη ZX-10RR, για τις τελευταίες επίσημες δοκιμές και τον πρώτο αγώνα που θα ακολουθήσει έπειτα στο Philip Island.

Ο Jonathan Rea, θέλοντας να κάνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενή τη συμπεριφορά της ZX-10RR εργάστηκε πάνω σε όλες τις παραμέτρους της μοτοσυκλέτας του για να το πετύχει. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πώς ορισμένα απ’ τα εξαρτήματα που δοκίμασαν στη βρεγμένη άσφαλτο της Jerez στις προηγούμενες δοκιμές που έκαναν εκεί, πράγματι βελτίωσαν τη συμπεριφορά της ZX-10RR. Λίγο πριν τη λήξη των δοκιμών στο Montmelo η ομάδα του επικεντρώθηκε στη λειτουργία του πιρουνιού, ενώ ο Rea προπονήθηκε στις εκκινήσεις. “Το μεγαλύτερο θετικό είναι πως η Catalunya είναι μια πίστα που ταιριάζει πάρα πολύ στην ZX-10RR και ευχαριστήθηκα την οδήγηση. Αισθάνομαι πολύ γρήγορος και πιστεύω πως ο ρυθμός μου είναι πολύ ανταγωνιστικός, ενώ τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών εδώ μας προετοίμασαν για την Αυστραλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου που κίνησε όλα τα νήματα για να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές εδώ στην Catalunya, καθώς ξέρω πως δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα.”

Ο αρχιμηχανικός του Rea, Pere Riba ήταν και αυτός πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις δοκιμές και τον όγκο των δεδομένων που κατάφεραν να συλλέξουν σε μια πίστα που δεν έχει ξανατρέξει ο Rea στο παρελθόν. “Συγκρίναμε τους χρόνους του Rea στην πίστα με αυτούς των αναβατών απ’ τα MotoGP και πιστεύω πως τα πήγαμε εξαιρετικά! Επίσης, εντοπίσαμε σε ποια σημεία μπορούμε να βελτιωθούμε,” είπε ο Riba. Παράλληλα κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι τα εξαρτήματα του κινητήρα που δοκίμασαν στη Jerez βελτιώνουν τη συμπεριφορά της ZX-10RR και σε στεγνή άσφαλτο.

Η δουλειά του Alex Lowes, ήταν διαφορετική με τον αναβάτη να επενδύει το χρόνο του στην εξοικείωση με τη ZX-10RR και στο να μάθει την πίστα. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του σε στεγνές συνθήκες και απέκτησε περισσότερη εμπειρία μαζί της πέρα από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο αρχιμηχανικός του Lowes, Marcel Duinker είπε: “Οι δοκιμές στην Catalunya ήταν πάρα πολύ καλές, παρά τη βροχή που έριξε μια μέρα πριν ξεκινήσουμε. Κάνοντας μικρές αλλαγές στην ZX-10RR συγκριτικά με αυτές που κάναμε στη Jerez, ο ρυθμός του Alex ήταν επιτόπου καλύτερος. Μας είχαν απομείνει δυο εξαρτήματα να δοκιμάσουμε εδώ και τα καταφέραμε. Οι χρόνοι του Alex ήταν πολύ κοντά σε αυτούς του Johnny και συνολικά ήταν ταχύτατος.”

Ετικέτες

Οι αναβάτες του Motul WSBK δίνουν ραντεβού στην EICMA 2026

Σε μεγαλύτερη έκταση με 2.120 brands από 52 χώρες και φιλανθρωπικό αγώνα με θρύλους του WSBK
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/10/2026

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, η EICMA 2026 θα κορυφαία ονόματα του WorldSBK, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και αναβάτες από τις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Η φετινή διοργάνωση θα καταλάβει δέκα εκθεσιακά περίπτερα, με 2.120 brands από 52 χώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και φιλανθρωπικός αγώνας με συμμετοχή γνωστών αναβατών και παλιών πρωταθλητών.

Ο Nicolo Bulega και οι πρωταγωνιστές του WorldSBK στο Μιλάνο

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2026, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του WorldSBK θα βρεθούν στην ιταλική έκθεση μοτοσυκλέτας. Ανάμεσά τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolo Bulega και ο ομόσταυλός του στην Aruba.it Racing - Ducati, Iker Lecuona.

Στην EICMA θα δώσουν επίσης το παρών ο Yari Montella της Barni Spark Racing Team, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, και ο ομόσταυλός του, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista.

Από τη Yamaha θα συμμετάσχει ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εταιρείας στο πρωτάθλημα, ενώ παρών θα είναι και ο Alberto Surra της Motocorsa Racing, ο κορυφαίος rookie της σεζόν.

Στη λίστα των αναβατών περιλαμβάνονται ακόμη οι Remy Gardner και Stefano Manzi της GYTR GRT Yamaha WorldSBK, καθώς και οι Lorenzo Baldassarri της Team GoEleven και Tommy Bridewell της Superbikes Advocates.

Παρουσία και από τις υπόλοιπες κατηγορίες

Η EICMA θα συγκεντρώσει και πρωταγωνιστές από τις άλλες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP για το 2026, Albert Arenas, θα βρεθεί στην έκθεση μαζί με τον δεύτερο του πρωταθλήματος Valentin Debise και τον Federico Caricasulo, αμφότερους συνδεδεμένους με την ZXMOTO.

Από την WorldSPB θα συμμετάσχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Xavi Artigas της MTM Kawasaki, ενώ την παρουσία της κατηγορίας WorldWCR θα εκπροσωπήσουν οι Emily Bondi της FT Racing Academy και Denise Dal Zotto της PATA AG Motorsport Italia.

Θρύλοι του WorldSBK ενώνονται για καλό σκοπό

Η παρουσία των αγωνιζομένων δεν θα περιοριστεί στους αναβάτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2026. Τρεις γνώριμες μορφές της ιστορίας του WorldSBK θα επιστρέψουν στην πίστα για τον Champions Charity Race, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο MotoLive της έκθεσης.

Ο Troy Bayliss, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, ο Marco Melandri, νικητής 20 αγώνων του θεσμού, και ο Ruben Xaus, ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα WorldSBK και δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2003, θα φορέσουν ξανά τις αγωνιστικές τους φόρμες για την περίσταση.

Περισσότερα από 750 brands εκτός Ιταλίας

Η EICMA 2026 θα φιλοξενήσει συνολικά 2.120 brands από 52 χώρες, καταλαμβάνοντας δέκα εκθεσιακά περίπτερα στις εγκαταστάσεις Fiera Milano Rho. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, το 74% των brands που θα συμμετάσχουν προέρχεται από χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 754.

Ο πρόεδρος της EICMA, Pietro Meda, αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της έκθεσης και στον ρόλο της για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

"Κάθε διοργάνωση της EICMA φέρνει κάτι καινούργιο, αλλά πάνω απ' όλα διατηρεί τη μοναδική ικανότητά της να προκαλεί ενθουσιασμό. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του “Always the first time” να επιστρέφεις και να αισθάνεσαι σαν να την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

"Τα στοιχεία της διοργάνωσης του 2026 αποτυπώνουν μια ισχυρή, διεθνή και ολοκληρωμένη έκθεση. Πίσω από αυτά, όμως, βρίσκεται μια παγκόσμια κοινότητα επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μέσων ενημέρωσης και εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της μοτοσυκλέτας.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έναν χώρο που εκπλήσσει και προσελκύει το ενδιαφέρον, εμπνέει τις νεότερες γενιές, δημιουργεί σχέσεις, προωθεί την κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού και προσφέρει αξία στον κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών κάθε χρόνο".

Η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2026, με την παρουσία των πρωταγωνιστών του WorldSBK να προσθέτει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου της μοτοσυκλέτας.