Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

WSBK 2020 Catalunya: Ιδιωτικές δοκιμές Kawasaki!

Έτοιμοι για το Philip Island

Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες των Superbikes ήταν στο Portimao, πραγματοποιώντας τις επίσημες δοκιμές, η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki είχε κλείσει την πίστα στο Montmelo, πραγματοποιώντας τις δικές της ιδιωτικές δοκιμές. Μπορεί να είχε βρέξει μια μέρα νωρίτερα στην πίστα της Ισπανίας, όμως η άσφαλτος είχε στεγνώσει μέχρι το απόγευμα της πρώτης ημέρας και η ομάδα κατάφερε να δοκιμάσει τα εξαρτήματα που ήθελε και να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη ZX-10RR, για τις τελευταίες επίσημες δοκιμές και τον πρώτο αγώνα που θα ακολουθήσει έπειτα στο Philip Island.

Ο Jonathan Rea, θέλοντας να κάνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενή τη συμπεριφορά της ZX-10RR εργάστηκε πάνω σε όλες τις παραμέτρους της μοτοσυκλέτας του για να το πετύχει. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πώς ορισμένα απ’ τα εξαρτήματα που δοκίμασαν στη βρεγμένη άσφαλτο της Jerez στις προηγούμενες δοκιμές που έκαναν εκεί, πράγματι βελτίωσαν τη συμπεριφορά της ZX-10RR. Λίγο πριν τη λήξη των δοκιμών στο Montmelo η ομάδα του επικεντρώθηκε στη λειτουργία του πιρουνιού, ενώ ο Rea προπονήθηκε στις εκκινήσεις. “Το μεγαλύτερο θετικό είναι πως η Catalunya είναι μια πίστα που ταιριάζει πάρα πολύ στην ZX-10RR και ευχαριστήθηκα την οδήγηση. Αισθάνομαι πολύ γρήγορος και πιστεύω πως ο ρυθμός μου είναι πολύ ανταγωνιστικός, ενώ τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών εδώ μας προετοίμασαν για την Αυστραλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου που κίνησε όλα τα νήματα για να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές εδώ στην Catalunya, καθώς ξέρω πως δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα.”

Ο αρχιμηχανικός του Rea, Pere Riba ήταν και αυτός πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις δοκιμές και τον όγκο των δεδομένων που κατάφεραν να συλλέξουν σε μια πίστα που δεν έχει ξανατρέξει ο Rea στο παρελθόν. “Συγκρίναμε τους χρόνους του Rea στην πίστα με αυτούς των αναβατών απ’ τα MotoGP και πιστεύω πως τα πήγαμε εξαιρετικά! Επίσης, εντοπίσαμε σε ποια σημεία μπορούμε να βελτιωθούμε,” είπε ο Riba. Παράλληλα κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι τα εξαρτήματα του κινητήρα που δοκίμασαν στη Jerez βελτιώνουν τη συμπεριφορά της ZX-10RR και σε στεγνή άσφαλτο.

Η δουλειά του Alex Lowes, ήταν διαφορετική με τον αναβάτη να επενδύει το χρόνο του στην εξοικείωση με τη ZX-10RR και στο να μάθει την πίστα. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του σε στεγνές συνθήκες και απέκτησε περισσότερη εμπειρία μαζί της πέρα από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο αρχιμηχανικός του Lowes, Marcel Duinker είπε: “Οι δοκιμές στην Catalunya ήταν πάρα πολύ καλές, παρά τη βροχή που έριξε μια μέρα πριν ξεκινήσουμε. Κάνοντας μικρές αλλαγές στην ZX-10RR συγκριτικά με αυτές που κάναμε στη Jerez, ο ρυθμός του Alex ήταν επιτόπου καλύτερος. Μας είχαν απομείνει δυο εξαρτήματα να δοκιμάσουμε εδώ και τα καταφέραμε. Οι χρόνοι του Alex ήταν πολύ κοντά σε αυτούς του Johnny και συνολικά ήταν ταχύτατος.”

Tags: