WSBK 2023, Βαρκελώνη - Τρίτο συνεχόμενο χατ-τρικ Bautista

Έντεκα νίκες στους δώδεκα πρώτους αγώνες, και ο Ισπανός είναι αλλού...
Bautista hat-trick Barcelona 23
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2023

Κόβει η Dorna 250 rpm από τη Ducati; Ανεβάζει 250 rpm η Kawasaki; Κι η απάντηση του Alvaro Bautista στην Καταλονία; Τρίτο συνεχόμενο χατ-τρικ, και έντεκα νίκες σε δώδεκα αγώνες.

Αν οι οργανωτές πίστευαν πως με τη μείωση του ορίου στροφών στη Ducati θα βλέπαμε αλλαγές στην κατάταξη και πιο στενή διεκδίκηση της νίκης, στη Βαρκελώνη διαψεύστηκαν οικτρά. Οι πρώτες ενδείξεις πως τίποτα δεν είχε αλλάξει ήρθαν από τα δοκιμαστικά όπου ο Bautista… πετούσε, για να πάρει και την pole position με νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:40.264. Δεύτερος ήταν ο Dominique Aegerter, και τρίτος ο Jonathan Rea, με τον Toprak Razgatlioglu να κατατάσσεται μόλις 8ος, τη χειρότερη επίδοση του σε διαδικασία Pole Position το 2023.

1ος αγώνας

Bautista wins

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Alvaro Bautista στη Βαρκελώνη, σε έναν αγώνα που διεκόπη με κόκκινη σημαία στον 4ο από τους 20 γύρους, μετά από πτώση του Eric Granado, με τον Βραζιλιάνο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε με διάσειση. Ο αγώνας συνεχίστηκε για 17 ακόμα γύρους, με τον Bautista να παραμένει μπροστά, όπως είχε κάνει πριν τη σημαία, για να πάρει τη νίκη με διαφορά 8,8 δευτερολέπτων.

“Ενδό-οικογενειακή” σύγκρουση Ducatisti είχαμε μεταξύ Rinaldi και Basani, οι οποίοι είχαν επαφή, με τον Rinaldi να πέφτει και να αποσύρεται, και με τους κριτές να “φορτώνουν” τον Bassani με long lap penalty για το συμβάν.

Ο Rea και ο Toprak πάλεψαν για τη δεύτερη θέση, με τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha να επικρατεί για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου το τέλος, απέναντι στον Ιρλανδό αναβάτη της Kawasaki.

Αυτή ήταν η 41η νίκη του Bautista με τη Ducati, σε 82 αγώνες, κάτι που του δίνει μια εντυπωσιακή αναλογία 50% νίκης σε κάθε συμμετοχή του στο WSBK!

Παρόλο τώρα που ο Danilo Petrucci τερμάτισε στη δεκάδα, οι κριτές τον ακύρωσαν μετά τον αγώνα, γιατί… δεν φορούσε chest protector, κάτι που είναι υποχρεωτικό από τους κανονισμούς!

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα του 1ου αγώνα της Βαρκελώνης

1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +8.864s

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +8.927s

4. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +13.992s

5. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +14.206s

Superpole Race

Yamaha 2-3

Η βροχή ξεκίνησε να πέφτει στο δεύτερο μισό του αγώνα Superpole, με τον Bautista να ηγείται της κούρσας και να κρατιέται μπροστά, με τους Toprak και Michael Ruben Rinaldi να δίνουν μάχη πίσω από τον Ισπανό, με τον αναβάτη της Yamaha να καταφέρνει να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού και να προσπαθεί να πιάσει τον Alvaro. Φευ… ο Πρωταθλητής του 2022 αύξησε τη διαφορά του για να πάρει τη δεύτερη νίκη του για το Σαββατοκύριακο. Τρίτος ήταν ο Andrea Locatelli της Yamaha μετά από μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Iker Lecuona της Honda, με τον Jonathan Rea να πέφτει και να εγκαταλείπει όταν άγγιξε τη λευκή γραμμή την ώρα που φρέναρε.

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα του αγώνα SuperPole της Βαρκελώνης

1 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +2.110s

3. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +2.385s

4. Iker Lecuona (Team HRC) +2.868s

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +2.965s

2ος αγώνας

Ducati triumph

Αρχικά ο Toprak κατάφερε να περάσει μπροστά, μην καταφέρνοντας όμως να χαρεί για πολύ, καθώς ο Alvaro πέρασε αμέσως ξανά μπροστά, για να ξεκινήσει να χτίζει διαφορά. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Razgatlioglu, τον πέρασε και ο Rinaldi. Παρόλα αυτά, στον τελευταίο γύρο ο Toprak κατάφερε να προσπεράσει με τη σειρά του τον Ιταλό, για να πάρει τη δεύτερη θέση και ταυτόχρονα το 400ο βάθρο της Yamaha στα WSBK.

Αυτή ήταν η 11η νίκη του Bautista στους πρώτους 12 αγώνες της χρονιάς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Neil Hodgson το 2003 αλλά και το δικό του του 2019, ενώ αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη του Ισπανού για το 2023. Αυτή ήταν και η 80η νίκη Ισπανού αναβάτη στα WSBK.

KRT

Οι αναβάτες της KRT τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, με τον Alex Lowes να κερδίζει την μάχη με τον ομόσταυλό του, Jonathan Rea που συνεχίζει να μην μπορεί να βρει τον πρότερο καλό του εαυτό, χάνοντας συνεχώς έδαφος απέναντι σε Bautista και Toprak.

Στους άτυχους του αγώνα περιλαμβάνονται οι Hafizh Syahrin (PETRONAS MIE Racing HONDA Team) και Tom Sykes (Kawasaki Puccetti Racing) που εγκατέλειψαν τον αγώνα μετά από πτώση στον πρώτο γύρο, και οι Isaac Vinales (TPR by Vinales Racing) και Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες.

Στη γενική κατάταξη ο Bautista είναι 69 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Toprak, 103 βαθμούς μπροσ΄τα από τον τρίτο Locatelli και… 136 βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο Rea.

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα του 2ου αγώνα της Βαρκελώνης

1 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +8.583s

3. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +8.643s

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +11.366s

5. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +12.824s

 

Και τέλος ακολουθεί η γενική κατάταξη WSBK μετά τον γύρο της Βαρκελώνης:

1 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 236 points

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) 167

3. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) 133

4. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 100

5. Axel Bassani (Motocorsa Racing) 91

6. Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) 73

Ετικέτες

Bimota - Επιστρέφει στα Motul WSBK το 2025!

Με κινητήρα από το ZX-10RR, αλλά με διαφορετικό πλαίσιο - Ένα βήμα παραπάνω από την πρακτική του Pierer Group στο MotoGP
motomagBimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η Bimota, μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, επιστρέφει μέσω της συνεργασίας της με την Kawasaki στα Motul WSBK το 2025, με το πλαίσιο να είναι ιταλικής κατασκευής, ενώ ο κινητήρας -και τα περισσότερα μέλη της ομάδας- θα προέρχονται από το Akashi.

Οι παλαιότεροι θα γνωρίζουν ότι η Bimota δεν είναι άσχετη με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μετρώντας ήδη από το 1980, εφτά μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350 κυβικά, με τον Jon Ekerold να οδηγεί στην κορυφή μία δίχρονη, δικύλινδρη Bimota YB3. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1987 με τον θρύλο Virginio Ferrari καβάλα στο YB4R να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία TT Formula 1. Το 1988 ήταν η χρονιά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK έκανε την εμφάνισή του, με τους Davide Tardozzi και Stephane Mertens να ανεβαίνουν 7 φορές συνολικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στην παρθενική χρονιά του WSBK. Μετά από κάποια χρόνια αγωνιστικής ανομβρίας, ο ταλαντούχος εκλιπών Anthony Gobert με ένα SB8R είδε πρώτος την καρό σημαία στο υγρό Philip Island, το 2000.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Μετά από 25 χρόνια, η Bimota σε συνεργασία με την Kawasaki επανέρχεται στο Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2025. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, θα είναι της Bimota, σχεδιασμένο εντός των εγκαταστάσεών της, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από το Ninja ZX-10RR. Και όχι μόνο αυτός, καθώς πολλά μέλη από την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki KRT θα μεταπηδήσουν στο box της Bimota. Ένα ορόσημο για την Kawasaki Racing Team, η οποία μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια αγωνιζόμενη με μοτοσυκλέτες που μπορείς να αγοράσεις στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία.

Η ονομασία της νέας ομάδας θα είναι "Bimota by Kawasaki Racing Team", όχι μόνο εξαιτίας της πράσινης ιστορίας στον θεσμό των Motul WSBK, αλλά και χάρη στο μειοψηφικό πακέτο του 49,9%της Bimota, το οποίο ανήκει στο Akashi από το 2019. Όπως είναι λογικό, ένας βασικός στόχος για τη δημιουργία της νέας ομάδας είναι η διαφήμιση της Bimota, καθώς μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να προωθήσει καλύτερα τις μοτοσυκλέτες της (και πρώτα απ' όλα κάποια μελλοντική replica της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας), αγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό. Με τη σειρά του, η αύξηση της δημοφιλίας της ιταλικής εταιρείας που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες-έργα τέχνης στο χέρι, με εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια, αναμένεται να φέρει γενικότερη αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών Bimota και περισσότερα έσοδα στα ταμεία.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Το επόμενο λογικό βήμα λοιπόν έγινε, από την στιγμή που η Kawasaki απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής εταιρείας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή την φορά η Bimota έχει ισχυρότερη οικονομική επιφάνεια, χάρη στην στήριξη του Akashi. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία των πράσινων, οι οποίοι μετρούν ήδη 7 Παγκόσμιους τίτλους, θα αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτικό παράγοντα, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα από την δημιουργία ενός τμήματος R&D από το μηδέν.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Αν και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Bimota δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, δεν περιμένουμε να δούμε στις πίστες το ιδιόρρυθμο hub-steering μπροστινό του εργοστασίου από το Rimini. Αν και με πολλά πλεονεκτήματα, το βασικό μειονέκτημα της απουσίας σωστής πληροφόρησης τέτοιου είδους συστημάτων διεύθυνσης για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τον μπροστινό τροχό, έχει αφήσει το πιο απλό κατασκευαστικά τηλεσκοπικό πιρούνι να κυριαρχήσει στους αγώνες.

Ετικέτες