WSBK 2025 Cremona: O Bulega κυριάρχησε πλήρως του Razgatlioglu!

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία
Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία
Από το

motomag

5/5/2025

Ο 4ος γύρος του 2025 MOTUL FIM Superbike World Championship που διεξήχθη στο Cremona Circuit είναι πλέον παρελθόν με τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) να κυριαρχεί ολοκληρωτικά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στον πρώτο αγώνα ο Ιταλός αναβάτης πάλεψε με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στους πρώτους γύρους. Ο Razgatlioglu προσπέρασε στον 1ο γύρο τον Bulega και οδήγησε τον αγώνα έως τον 5ο γύρο μέχρις ότου δέχθηκε την επίθεση του Bulega στην 11η στροφή της πίστας, με τον αναβάτη της Ducati να παίρνει την καρό σημαία με διαφορά 2,8 δευτερολέπτων από τον Razgatlioglu. Τρίτος τερμάτισε ο Alvaro Bautista επίσης με Ducati.

Στον αγώνα Superpole των δέκα γύρων, η παραπάνω τριάδα παρέμεινε ακριβώς η ίδια, με τον Bulega να παίρνει τη νίκη και τον Razgatlioglu και Bautista να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε και ο δεύτερος αγώνας καθώς Bulega και Razgatlioglu έδωσαν δυνατές μάχες στην αρχή του, με νικητή όμως στο τέλος και πάλι τον Ιταλό που πέτυχε και το 34ο του βάθρο. Τρίτος και πάλι Alvaro Bautista που έγινε ο Ισπανός με τις περισσότερες εκκινήσεις (216) στο θεσμό, προσπερνώντας τον Ruben Xaus. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Razgatlioglu συμπλήρωσε τα 150 βάθρα στο WorldSBK!

Ο Jonathan Rea που αγωνίστηκε για πρώτη φοράς τη φετινή χρονιά, δεν κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς δείχνοντας πως θα χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να επανέλθει πλήρως.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των οδηγών και των κατασκευαστών μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα:

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

NICOLO BULEGA

198

2

TOPRAK RAZGATLIOGLU

164

3

ALVARO BAUTISTA

125

4

ANDREA LOCATELLI

118

5

DANILO PETRUCCI

107

6

SAM LOWES

73

7

ANDREA IANNONE

68

8

XAVI VIERGE

62

9

MICHAEL VAN DER MARK

54

10

SCOTT REDDING

50

 

 

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

DUCATI

227

2

BMW

166

3

YAMAHA

128

4

HONDA

78

5

BIMOTA

63

6

KAWASAKI

19

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία

 

Jonathan Rea The Greatest: Ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων για τον κορυφαίο αναβάτη του WSBK

Ένας αναβάτης με έξι πρωταθλήματα, ένα ντοκιμαντέρ με έξι επεισόδια
wsbk rea the greatest
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/7/2026

Πολλοί έχουν γράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WSBK καταφέρνοντας σημαντικά ρεκόρ και επιτυχίες, ουδείς όμως φτάνει αυτό που κατόρθωσε ο Jonathan Rea σε μια καριέρα 17 σεζόν στο MOTUL FIM Superbike World Championship.

Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν οι διοργανωτές του πρωταθλήματος WSBK μας αφηγείται την ιστορία του σπουδαίου αυτού πρωταθλητή, απλωμένη σε έξι επεισόδια με διάρκεια από 10 ως 15 λεπτά έκαστο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 συνεντεύξεις από φίλους, συγγενείς, αντιπάλους και εχθρούς και, φυσικά, τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.

Η ιστορία μας ξεκινά στα τέλη του 2007, όταν ο 20χρονος Rea προερχόμενος από το αγγλικό πρωτάθλημα BSB φτάνει στο γραφείο του Ronald Ten Kate, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας, για να του ζητήσει μια θέση στο WSBK.

Στο πρώτο επεισόδιο διατρέχουμε την επταετή περίοδο που πέρασε ο Rea με τις μοτοσυκλέτες της Honda, ως το 2014 και την απόφαση να μετακινηθεί στην Kawasaki

Στο δεύτερο επεισόδιο ανακαλύπτουμε τις άγνωστες πτυχές της αντιπαλότητας του Rea με τον Chaz Davies, Βορειοϊρλανδός εναντίον Ουαλού, Kawasaki εναντίον Ducati.

Στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ θυμόμαστε την άφιξη του Alvaro Bautista με τη Ducati Panigale V4, αλλά και έναν τίτλο που κατακτήθηκε κόντρα στις πιθανότητες, ενώ στο τέταρτο επεισόδιο ο ήδη εξάκις πρωταθλητής συναντά για πρώτη φορά τον Toprak Razgatlioglu. Ο Τούρκος καβαλά τη μοτοσυκλέτα της Kawasaki υπό τις οδηγίες του Rea και λίγα χρόνια αργότερα, το 2021 φτάνει η στιγμή που καταφέρνει να τον νικήσει.

Το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο μας βγάζει από την πίστα και μας βάζει στην προσωπική ζωή του Rea, δίνοντας μικρόφωνο στους ανθρώπους που τον στήριξαν σε όλη αυτή την πορεία, την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες.

Το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ μας θυμίζει το τελευταίο αγωνιστικό κεφάλαιο του Rea, τη μετακίνηση στη Yamaha και μια σειρά τραυματισμών και ατυχιών που τον συνόδευσαν στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας.

Η σειρά των ντοκιμαντέρ ‘The Greatest’ είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του WSBK και την ενότητα WorldSBK VideoPass, δηλαδή είναι προσβάσιμη μόνο από τους συνδρομητές της υπηρεσίας.