WSBK 2025 Cremona: O Bulega κυριάρχησε πλήρως του Razgatlioglu!

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία
Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία
Από το

motomag

5/5/2025

Ο 4ος γύρος του 2025 MOTUL FIM Superbike World Championship που διεξήχθη στο Cremona Circuit είναι πλέον παρελθόν με τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) να κυριαρχεί ολοκληρωτικά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στον πρώτο αγώνα ο Ιταλός αναβάτης πάλεψε με τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στους πρώτους γύρους. Ο Razgatlioglu προσπέρασε στον 1ο γύρο τον Bulega και οδήγησε τον αγώνα έως τον 5ο γύρο μέχρις ότου δέχθηκε την επίθεση του Bulega στην 11η στροφή της πίστας, με τον αναβάτη της Ducati να παίρνει την καρό σημαία με διαφορά 2,8 δευτερολέπτων από τον Razgatlioglu. Τρίτος τερμάτισε ο Alvaro Bautista επίσης με Ducati.

Στον αγώνα Superpole των δέκα γύρων, η παραπάνω τριάδα παρέμεινε ακριβώς η ίδια, με τον Bulega να παίρνει τη νίκη και τον Razgatlioglu και Bautista να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε και ο δεύτερος αγώνας καθώς Bulega και Razgatlioglu έδωσαν δυνατές μάχες στην αρχή του, με νικητή όμως στο τέλος και πάλι τον Ιταλό που πέτυχε και το 34ο του βάθρο. Τρίτος και πάλι Alvaro Bautista που έγινε ο Ισπανός με τις περισσότερες εκκινήσεις (216) στο θεσμό, προσπερνώντας τον Ruben Xaus. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Razgatlioglu συμπλήρωσε τα 150 βάθρα στο WorldSBK!

Ο Jonathan Rea που αγωνίστηκε για πρώτη φοράς τη φετινή χρονιά, δεν κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς δείχνοντας πως θα χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να επανέλθει πλήρως.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των οδηγών και των κατασκευαστών μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα:

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

NICOLO BULEGA

198

2

TOPRAK RAZGATLIOGLU

164

3

ALVARO BAUTISTA

125

4

ANDREA LOCATELLI

118

5

DANILO PETRUCCI

107

6

SAM LOWES

73

7

ANDREA IANNONE

68

8

XAVI VIERGE

62

9

MICHAEL VAN DER MARK

54

10

SCOTT REDDING

50

 

 

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

DUCATI

227

2

BMW

166

3

YAMAHA

128

4

HONDA

78

5

BIMOTA

63

6

KAWASAKI

19

Ο Bulega κέρδισε και τους τρεις αγώνες στην Ιταλική πίστα και ξέφυγε στη βαθμολογία

 

Motul WSBK: H HONDA HRC περιμένει την επιστροφή των Dixon και Chantra

Θετικά μηνύματα από την αποθεραπεία των δύο rookies της ιαπωνικής ομάδας μετά τους τραυματισμούς τους μεταξύ των σεζόν 2025 και 2026
HRC Recovery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/2/2026

Μετά από τα ατυχήματα τους πριν καν αρχίσει η σεζόν του WorldSBK, οι Jake Dixon και Somkiat Chantra δείχνουν σημάδια προόδου στην αποθεραπεία τους, με στόχο την επιστροφή στη δράση στα τέλη Μαρτίου.

Η σεζόν του Superbike World Championship δεν ξεκίνησε ιδανικά για τη Honda HRC, καθώς και οι δύο νέοι αναβάτες της ομάδας τέθηκαν εκτός μάχης πριν από τον πρώτο γύρο στο Phillip Island.

Ο Jake Dixon ετοιμαζόταν για το ντεμπούτο του στην κατηγορία, έχοντας ήδη κληθεί να προσαρμοστεί σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς ο ομοσταυλός του ήταν τραυματίας και τη θέση του πήρε ο δοκιμαστής Tetsuta Nagashima. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή όταν ο Dixon έπεσε στη στροφή 11 του Phillip Island κατά τη διάρκεια του FP1 της δεύτερης ημέρας των επίσημων δοκιμών στην Αυστραλία.

Tetsuta Nagashima

Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στον αριστερό καρπό και κάκωση στον αγκώνα. Ο αναβάτης με το #96 υποβλήθηκε επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση στη Μελβούρνη και αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα social media στις 26 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος, περπατώντας στη Μελβούρνη και δίνοντας ενημέρωση για την κατάστασή του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Dixon (@jakedixonracing)

"Είμαι ακόμη στη Μελβούρνη, έκανα εδώ την επέμβαση. Θα μπορούσα να περιμένω να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό θα σήμαινε καθυστέρηση. Οι γιατροί μου κι εγώ αποφασίσαμε ότι έπρεπε να γίνει άμεσα. Πηγαίνουν όλα καλά, αν και έχω αρκετό πόνο. Δεν μπορώ να κάνω προπόνηση, οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω. Τις τελευταίες μέρες περπατάω περίπου 20 χιλιόμετρα την ημέρα. Προσπαθώ να παραμένω θετικός. Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στην Ευρώπη για νέες εξετάσεις και μετά θέλω να πάω στην Ανδόρα για να ξεκινήσω αποκατάσταση. Οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι καθοριστικές για την επούλωση και για να αποφευχθεί μόλυνση. Είναι απλώς ένα μικρό εμπόδιο. Θα επιστρέψω πιο δυνατός. Έχω ακόμη νίκες να πάρω στο WorldSBK και θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο για να με ρίξει".

Chantra

Από την πλευρά του, ο Somkiat Chantra τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Μαλαισία, οδηγώντας μια στάνταρ Honda CBR1000RR-R Fireblade. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 17 Ιανουαρίου, όμως δεν είχε αναρρώσει πλήρως εγκαίρως για τον πρώτο γύρο της Αυστραλίας

Ο Chantra στοχεύει πλέον στην επιστροφή του για τον Γύρο της Πορτογαλίας, που ξεκινά στις 27 Μαρτίου, και ήδη δημοσιεύτηκε φωτογραφία του από την ομάδα όπου προπονείται ξανά με μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Το δίδυμο της Honda HRC ελπίζει να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στην Πορτογαλία, με την ιαπωνική ομάδα να αναμένει την επιστροφή τους ώστε να αρχίσει ουσιαστικά τη σεζόν της.