WSBK – Η δοκιμή στην Aragón αφήνει τους αναβάτες της Bimota ανυπόμονους για περισσότερα

Bassani και Lowes έβγαλαν στην πίστα τις Bimota KB998 Rimini και ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα δοκιμών πριν τον 9ο γύρο
WSBK Bimota Aragon Test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/9/2025

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι Axel Bassani και Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) επέστρεψαν στο paddock και συμμετείχαν στις διήμερες δοκιμές στην πίστα MotorLand Aragón, προετοιμαζόμενοι για τον 9ο γύρο του MOTUL FIM Superbike World Championship στη θρυλική πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours

Η Bimota, που κάνει την επιστροφή της στο WorldSBK έπειτα από πάνω από μια δεκαετία, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, με το πρώτο της βάθρο μετά το 2000. Η πρώτη μέρα των δοκιμών επηρεάστηκε έντονα από βροχή, περιορίζοντας τον χρόνο πίστας, αλλά η δεύτερη μέρα ήταν ξηρή και ιδιαίτερα ζεστή, ιδανική για να ελεγχθούν οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας σε ακραίες συνθήκες.

Ο Bassani ολοκλήρωσε 94 γύρους, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο του το πρωί με 1’50.396s, κατακτώντας την 8η θέση της ημέρας. “Ήταν μια δύσκολη μέρα λόγω ζέστης, αλλά δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά και νιώθω καλά για το Magny-Cours. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά εκεί”, δήλωσε ο Ιταλός.

WSBK Bimota Aragon Test

Ο Lowes βελτιώνεται συνεχώς

Ο Alex Lowes, που φέτος χάρισε στη Bimota το πρώτο της βάθρο έπειτα από 25 χρόνια, συνέχισε σε δυνατή φόρμα, ολοκληρώνοντας τη μέρα στην 6η θέση με χρόνο 1’49.682s.

“Ήταν υπέροχο να επιστρέψω με την ομάδα και τον Axel. Ο καιρός ήταν ακραίος, με 35°C αέρα και 55°C στην πίστα, αλλά καταφέραμε να δοκιμάσουμε νέες ρυθμίσεις στο μπροστινό μέρος και μερικά πράγματα από τη Showa. Κάναμε μικρά βήματα προόδου, αλλά κυρίως ήθελα να συνηθίσω τη μοτοσυκλέτα στο Aragón. Τώρα είμαστε έτοιμοι για το Magny-Cours”, ανέφερε ο Βρετανός.

Το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία

Με τον 9ο γύρο να πλησιάζει, η ομάδα της Bimota δείχνει να πατάει γερά και να έχει πέρα από την διάθεση και δυνατότητα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη Γαλλία.

 

MOTUL WSBK: Περιορισμοί στη ροή καυσίμου για Ducati και Bimota από το Assen

Ομολογκαρίστηκαν και επίσημα οι QJMOTOR SRK 800 RS και Kove 450RR
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Μετά το τελευταίο Concession Checkpoint (Checkpoint 2), η FIM αποφάσισε ότι τόσο η Ducati όσο και η Bimota έχουν υπερβεί το όριο απόδοσης της MSMA που ορίζεται στο Άρθρο 2.4.3.2 του κανονισμού. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο κατασκευαστές θα υποστούν ποινή 0,5 kg/h στη ροή καυσίμου για το Assen.

Έπειτα από κάθε δεύτερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έχουμε το Concession Checkpoint, όπου η διοργάνωση υπολογίζει μέσω του συντελεστή Performance Threshold πόσο γρήγορη ή αργή είναι μία μοτοσυκλέτα σε σχέση με τον μέσο όρο.

Σε περίπτωση που το γυρολόγιο ενός κατασκευαστή είναι διαρκώς κάτω από τον μέσο όρο, μπαίνει σε εφαρμογή ο περιοριστής ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο δίκαιο. Στην ουσία, ο περιορισμός είναι η μείωση στη ροή της τροφοδοσίας καυσίμου που μπορεί να γίνει κατά 0,5 kg/h, 1 kg/h ή 1,5  kg/h. Έτσι έγινε και στην περίπτωση αυτή και ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε Ducati και Bimota, από τον τρίτο γύρο που ξεκινά σήμερα στο Assen.

Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα επηρεάσει η αλλαγή αυτή τον Nicolo Bulega της Ducati που έχει κάνει το έξι στα έξι και είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοργάνωση κοινοποίησε πως οι QJMOTOR SRK 800 RS και Kove 450RR έχουν ολοκληρώσει την ομολογκασιόν τους και θα αγωνιστούν κανονικά στις κατηγορίες τους.