WSBK Portimao Test - Alvaro Bautista 1ος και Jonathan Rea 2ος, με 0.009 δευτερόλεπτα διαφοράς

Τέσσερις αναβάτες έσπασαν το ρεκόρ πίστας - ασταμάτητη εξέλιξη
WSBK Portimao Test
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/2/2023

Οι συνήθεις τρεις ύποπτοι (Bautista, Rea, Razgatlioglu) ήταν οι ταχύτεροι αναβάτες στο preseason test του Portimao, με τον Rinaldi να παρεμβάλλεται ανάμεσα τους στην 3η θέση. Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Andrea Locatelli που έκλεισε την πρώτη πεντάδα, ενώ εντυπωσιακότερος rookie ήταν ο Remy Gardner στην 7η θέση.

Στο Portimao βρέθηκαν τόσο οι πιλότοι του WSBK όσο και του WSSP, για δυο ημέρες δοκιμών, με τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να φτάνουν λίγο πριν το 1:38, το οποίο έμεινε τελικά άθικτο και παραμένει ακόμα προνόμιο των MotoGP. Παρόλα αυτά, και οι 4 πρώτοι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έσπασαν το ρεκόρ πίστας που είχε σημειώσει ο Jonathan Rea το 2022, ενώ ταχύτερος όλων ήταν ο Alvaro Bautista με χρόνο 1:39.035, χρόνος παραπλήσιος με των MotoGP!

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος καθ’ όλο το διήμερο, με λίγες όμως πτώσεις, μεταξύ των οποίων και του Bautista.

WSBK

Οι αναβάτες δοκίμασαν νέα εξαρτήματα, με τον Rea να έχει νέες αναρτήσεις της Showa, με τη Yamaha να δοκιμάζει νέο ψαλίδι για να βελτιώσει το κράτημα για να έχουν οι αναβάτες της ταχύτερες εξόδους από τις στροφές, και με τη Ducati να βελτιώνει το κράτημα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ειδικά στη μέγιστη κλίση αλλά και στην αλλαγή κατεύθυνσης -με τους Ιταλούς να μην αναφέρονται σε λεπτομέρειες όσον αφορά στις τεχνικές βελτιώσεις που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Toprak

Η Ducati, η Kawasaki και η Yamaha πήραν τις 5 από τις 6 πρώτες θέσεις όσον αφορά στους ταχύτερους γύρους, με τον Iker Lecuona να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της Honda, στην 6η θέση με χρόνο 1:39.803. O ομόσταυλος του, Xavi Vierge ήταν 8ος, με τον Remy Gardner της GYTR Yamaha να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα όντας 7ος, ανάμεσα στα 2 Honda.

Lowes

Ένατος βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, Tom Sykes με την Kawasaki Puccetti Racing, με τον Alex Lowes της εργοστασιακής Kawasaki να κλείνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Loris Baz της Bonovo Action BMW ήταν ο πρώτος αναβάτης με M 1000 RR στην 11η θέση, ο Bradley Ray που θα αγωνιστεί με τη Yamaha στους ευρωπαϊκούς γύρους του Πρωταθλήματος ήταν 19ος, ενώ ο Danilo Petrucci βρέθηκε στην 20η θέση.

Ταχύτερος τώρα στα WorldSSP, στα 600 δηλαδή, ήταν ο Nicolo Bulega της Aruba Racing WorldSSP Team, γράφοντας νέο ρεκόρ γύρου με 1:42.636, μπροστά από τον Federico Caricasulo της Althea Racing και από τον Yari Montella της Barni Spark Racing Team.

Σειρά τώρα έχει το τεστ του Phillip Island στις 20-21 Φεβρουαρίου, με τη αγωνιστική σεζόν του 2023 να ξεκινά στις 24-26 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.

Δείτε παρακάτω τα πλήρη αποτελέσματα του τεστ του Portimao.

Portimao WSBK Test

 

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες