Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Bradley Smith: Δηλώνει ευτυχισμένος που ζει από τον 24ωρο αγώνα Le Mans [VIDEO]

Το Endurance World Championship δεν ξεκίνησε καλά για αυτόν

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Bradley Smith μετά από το άσχημο ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα του Endurance World Championship, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το ίδιο τα ατύχημα και για τα λάθη που έγιναν.

Σταματώντας να αγωνίζεται στα MotoGP το 2020 με την Aprilia, ο Bradley Smith ετοιμάζεται για την MotoE και στα πλαίσια της αγωνιστικής προετοιμασίας πήρε μέρος και σαν guest στον 24ωρο αγώνα του Le Mans που αποτελεί τον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, η Yamaha του Bradley Smith αλλά και του Τσέχου αγωνιζόμενου σε εθνικά πρωταθλήματα Karel Hanika, δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν. Μάλιστα ο Hanika είχε φέρει την μοτοσυκλέτα της ART – Yamaha Official Team EWC στην pole position, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία.

Όταν τελικά ο Bradley Smith καταφέρνει να ξεκινήσει, βρίσκεται στον δρόμο του Christophe Seigneur που είναι σε φάση επιτάχυνσης και αδυνατεί να τον αποφύγει πέφτοντας με δύναμη επάνω του. Ο Seigneur σηκώθηκε και περπάτησε μέχρι τα pits, όμως ο πρώην αγωνιζόμενος των MotoGP είχε χτυπήσει σοβαρότερα κι αφού δέχεται τις πρώτες βοήθειες επί τόπου στο σημείο, μεταφέρεται στο νοσοκομεία για περεταίρω ελέγχους και νοσηλεία.

Τις επόμενες ημέρες παρέμεινε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση παρόλο που δεν διαγνώστηκε με κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

 

 

 

Με την έξοδό του και την επιστροφή στο σπίτι του για την έναρξη φυσιοθεραπείας ο Smith είπε:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όποιον βοήθησε, με πρόσεξε και με υποστήριξε τις τελευταίες 36 ώρες. Ήταν μία σφοδρότατη σύγκρουση από την οποία είμαι τυχερός που επέζησα ολόκληρος. Επιστρέφω τώρα σπίτι για να ξεκινήσω φυσιοθεραπείες και παρόλο που δεν αγωνίστηκα πολύ στον αγώνα, μπόρεσα να δω πως το Endurance World Championship είναι ένα εκπληκτικό αγώνισμα. Ήταν ευχάριστο να αντικρύζω γνώριμα πρόσωπα και να αισθάνομαι μέρος της ομάδας και πάλι. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω για καλύτερους μηχανικούς και συναθλητές, ήταν ένα τρελό διήμερο που θα έχω να το συζητώ με τα εγγόνια μου».