Bradley Smith: Δηλώνει ευτυχισμένος που ζει από τον 24ωρο αγώνα Le Mans [VIDEO]

Το Endurance World Championship δεν ξεκίνησε καλά για αυτόν
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2022

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Bradley Smith μετά από το άσχημο ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα του Endurance World Championship, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το ίδιο τα ατύχημα και για τα λάθη που έγιναν.

Σταματώντας να αγωνίζεται στα MotoGP το 2020 με την Aprilia, ο Bradley Smith ετοιμάζεται για την MotoE και στα πλαίσια της αγωνιστικής προετοιμασίας πήρε μέρος και σαν guest στον 24ωρο αγώνα του Le Mans που αποτελεί τον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, η Yamaha του Bradley Smith αλλά και του Τσέχου αγωνιζόμενου σε εθνικά πρωταθλήματα Karel Hanika, δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν. Μάλιστα ο Hanika είχε φέρει την μοτοσυκλέτα της ART – Yamaha Official Team EWC στην pole position, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία.

Όταν τελικά ο Bradley Smith καταφέρνει να ξεκινήσει, βρίσκεται στον δρόμο του Christophe Seigneur που είναι σε φάση επιτάχυνσης και αδυνατεί να τον αποφύγει πέφτοντας με δύναμη επάνω του. Ο Seigneur σηκώθηκε και περπάτησε μέχρι τα pits, όμως ο πρώην αγωνιζόμενος των MotoGP είχε χτυπήσει σοβαρότερα κι αφού δέχεται τις πρώτες βοήθειες επί τόπου στο σημείο, μεταφέρεται στο νοσοκομεία για περεταίρω ελέγχους και νοσηλεία.

Τις επόμενες ημέρες παρέμεινε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση παρόλο που δεν διαγνώστηκε με κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

 

 

 

Με την έξοδό του και την επιστροφή στο σπίτι του για την έναρξη φυσιοθεραπείας ο Smith είπε:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όποιον βοήθησε, με πρόσεξε και με υποστήριξε τις τελευταίες 36 ώρες. Ήταν μία σφοδρότατη σύγκρουση από την οποία είμαι τυχερός που επέζησα ολόκληρος. Επιστρέφω τώρα σπίτι για να ξεκινήσω φυσιοθεραπείες και παρόλο που δεν αγωνίστηκα πολύ στον αγώνα, μπόρεσα να δω πως το Endurance World Championship είναι ένα εκπληκτικό αγώνισμα. Ήταν ευχάριστο να αντικρύζω γνώριμα πρόσωπα και να αισθάνομαι μέρος της ομάδας και πάλι. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω για καλύτερους μηχανικούς και συναθλητές, ήταν ένα τρελό διήμερο που θα έχω να το συζητώ με τα εγγόνια μου».

Ετικέτες

Πρώτη στον κόσμο η Panther Racing του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κέρδισε με τη μοτοσυκλέτα της 32 πανεπιστημιακές ομάδες - Τρεις πρωτιές στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025
Panth Racing AUTh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Η Panther Racing του ΑΠΘ κατέκτησε την 1η θέση στο MotoStudent 2025, μια τεράστια επιτυχία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα που πέτυχε η φοιτητική ομάδα Panther Racing, κατακτώντας το πρώτο βραβείο “Best MotoStudent Team Overall” στον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 15–19 Οκτωβρίου στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας

Ανάμεσα σε 32 πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο, η Panther Racing ξεχώρισε για την τεχνογνωσία, την καινοτομία και το ομαδικό της πνεύμα, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων:

  • 1η θέση - Best MotoStudent Team Overall
  • 1st in MS1 Delivery: Innovation
  • 1st in 5th Milestone: Economical Plan
  • 1st in MS1 6th Milestone: Pitch Presentation
  • 2nd in MS2 Test 3: Acceleration
  • 3rd in MS1
  • 4th in MS2 Test 1: Brake
  • 4th in MS2
Panther Racing

Η ομάδα του ΑΠΘ έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η επιμονή και η ομαδικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε διεθνείς κορυφές.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όραμα και αφοσίωση

Panth Racing

Από το φθινόπωρο του 2023, τα μέλη της Panther Racing εργάζονταν ασταμάτητα για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να εξελίξουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Μέσα από ατελείωτες ώρες στο εργαστήριο, δοκιμές και βελτιώσεις, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανικό επίτευγμα που συνδύασε τεχνολογία, καινοτομία και ομαδική ψυχή.

Κάθε μικρή δυσκολία, κάθε αποτυχία και κάθε νύχτα γεμάτη ιδέες, έγινε κομμάτι ενός μεγάλου ταξιδιού που κορυφώθηκε με τη στιγμή της απονομής.

Τι είναι το MotoStudent

Panther Racing

Ο MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που φέρνει φοιτητές μηχανολογίας και συναφών ειδικοτήτων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου σε ένα μοναδικό περιβάλλον αγωνιστικής μηχανικής.

Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να οδηγήσουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αξιολογούμενες τόσο για το τεχνικό όσο και για το αγωνιστικό τους κομμάτι:

  • MS1 (Design & Engineering Phase): σχεδίαση, καινοτομία, οικονομικό πλάνο και παρουσίαση milestones.
  • MS2 (Racing Phase): επιδόσεις στην πίστα – επιτάχυνση, φρενάρισμα, χρόνος γύρου και συνολική οδηγική συμπεριφορά.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες μηχανολογικής ανάπτυξης και motorsport, καλλιεργώντας την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Περηφάνια για το ΑΠΘ και την Ελλάδα

Panther Racing

Η επιτυχία της Panther Racing αποτελεί μια στιγμή υπερηφάνειας όχι μόνο για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Ελλάδα συνολικά. Η ομάδα απέδειξε ότι η ελληνική φοιτητική μηχανολογία μπορεί να σταθεί ισάξια – και να ξεχωρίσει – ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Με τη διάκριση αυτή, τα μέλη της Panther Racing επιστρέφουν γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και έμπνευση, συνεχίζοντας να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ετικέτες