Δύο θάνατοι αγωνιζομένων σε Γαλλία και Ιταλία

Στραβά ξεκίνησε η αγωνιστική εβδομάδα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/5/2019

Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια στους αγώνες και στον εξοπλισμό των αναβατών έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν, όμως η αλήθεια είναι πως οι αγώνες με μοτοσυκλέτα εκθέτουν το ανθρώπινο σώμα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Δύο άσχημες ειδήσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα Motocross και τον γαλλικό θεσμό ταχύτητας promosport ήρθαν να μας θυμίσουν πως το θέμα της ασφάλειας και του εξοπλισμού προστασίας των αναβατών θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται διαρκώς.

Η πρώτη άσχημη είδηση ήρθε την Κυριακή και αφορούσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 56χρονου αναβάτη Raffaele Mazzola που έτρεχε στην κατηγορία Senior MX. Η είδηση αυτή πήρε αρκετή δημοσιότητα, καθώς στον ίδιο αγώνα και στην ίδια κατηγορία έτρεχε ο πατέρας του Andrea Dovisiozo, οποίος μάλιστα τραυματίστηκε, καθώς ήταν ένας από τους αναβάτες που έπεσαν πάνω στον Mazzola μετά την πτώση του και τραυματίστηκε και ο ίδιος, σπάζοντας μερικά πλευρά.

Μετά είχαμε την δεύτερη δυσάρεστη είδηση από την Γαλλία, όπου ο νεαρός αναβάτης  Guillaume Juchet της κατηγορίας Promosport 600 που εντάσσεται στο FSBK, έχασε τη ζωή του σε μια φαινομενικά συνηθισμένη πτώση.

Και οι δύο αγώνες σταμάτησαν και ακυρώθηκαν από τους αρμόδιους των εθνικών ομοσπονδιών της Ιταλίας και της Γαλλία, αμέσως μετά τα θανατηφόρα ατυχήματα. Προφανώς η ευκολία που μας δίνει το internet να μαθαίνουμε άμεσα ειδήσεις απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, να υποτιμούν κάπως τα άλματα προόδου που έχουν γίνει στο θέμα της ασφάλειας των αγώνων. Μια δεκαετία πριν, μάλλον δεν θα μαθαίναμε ποτέ αυτές τις δύο ειδήσεις και θα πίναμε αμέριμνοι το καφεδάκι μας. Όμως την ίδια στιγμή, αυτή η αμεσότητα είναι που μας κρατάει όλους σε εγρήγορση στα θέματα ασφάλειας.

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες