Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Δύο θάνατοι αγωνιζομένων σε Γαλλία και Ιταλία

Στραβά ξεκίνησε η αγωνιστική εβδομάδα

Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια στους αγώνες και στον εξοπλισμό των αναβατών έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν, όμως η αλήθεια είναι πως οι αγώνες με μοτοσυκλέτα εκθέτουν το ανθρώπινο σώμα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Δύο άσχημες ειδήσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα Motocross και τον γαλλικό θεσμό ταχύτητας promosport ήρθαν να μας θυμίσουν πως το θέμα της ασφάλειας και του εξοπλισμού προστασίας των αναβατών θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται διαρκώς.

Η πρώτη άσχημη είδηση ήρθε την Κυριακή και αφορούσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 56χρονου αναβάτη Raffaele Mazzola που έτρεχε στην κατηγορία Senior MX. Η είδηση αυτή πήρε αρκετή δημοσιότητα, καθώς στον ίδιο αγώνα και στην ίδια κατηγορία έτρεχε ο πατέρας του Andrea Dovisiozo, οποίος μάλιστα τραυματίστηκε, καθώς ήταν ένας από τους αναβάτες που έπεσαν πάνω στον Mazzola μετά την πτώση του και τραυματίστηκε και ο ίδιος, σπάζοντας μερικά πλευρά.

Μετά είχαμε την δεύτερη δυσάρεστη είδηση από την Γαλλία, όπου ο νεαρός αναβάτης  Guillaume Juchet της κατηγορίας Promosport 600 που εντάσσεται στο FSBK, έχασε τη ζωή του σε μια φαινομενικά συνηθισμένη πτώση.

Και οι δύο αγώνες σταμάτησαν και ακυρώθηκαν από τους αρμόδιους των εθνικών ομοσπονδιών της Ιταλίας και της Γαλλία, αμέσως μετά τα θανατηφόρα ατυχήματα. Προφανώς η ευκολία που μας δίνει το internet να μαθαίνουμε άμεσα ειδήσεις απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, να υποτιμούν κάπως τα άλματα προόδου που έχουν γίνει στο θέμα της ασφάλειας των αγώνων. Μια δεκαετία πριν, μάλλον δεν θα μαθαίναμε ποτέ αυτές τις δύο ειδήσεις και θα πίναμε αμέριμνοι το καφεδάκι μας. Όμως την ίδια στιγμή, αυτή η αμεσότητα είναι που μας κρατάει όλους σε εγρήγορση στα θέματα ασφάλειας.