Δυστύχημα σε αγώνα Dragster

Νεκρός νεαρός αναβάτης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2017

Διακόπηκε οριστικά ο 4ος πρωταθληματικός αγώνας Dragster στις Σέρρες, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο νεαρού αθλητή.

Ο 21χρονος Δημοσθένης Αποστολίδης από τον Κάτω Ασσο Κορινθίας, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του αγώνα και θα κηδευτεί αύριο Τρίτη στις 11:00

Ο νεαρός αθλητής ήταν αναβάτης της Vagias RaceTech και είχε εμπειρία στους αγώνες Dragster με αρκετές συμμετοχές

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν μία κοινή εικόνα, πως για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο άτυχος Δημοσθένης δεν φρενάρισε αμέσως μετά την γραμμή τερματισμού, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, και λίγα μέτρα πριν το τέλος της πίστας προσπάθησε να μειώσει ταχύτητα όπως εικάζουν από τον λευκό καπνό που είδαν, πέφτοντας έπειτα από την μοτοσυκλέτα σε μία ίσως προσπάθεια να αποφύγει το μοιραίο. Οι αιτίες του δυστυχήματος είναι αντικείμενο έρευνας.

Με δελτία τύπου, τόσο η ΑΜΟΤΟΕ, όσο και η διοργανώτρια λέσχη, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΟΤΟΕ

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, ανακοινώνει ότι: «ο 4ος αγώνας για το ΠΠ Dragster, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει 10 Σεπτεμβρίου 2017, ματαιώνεται σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του αθλητή μας Αποστολίδη Δημοσθένη, που έφυγε από την ζωή σήμερα το μεσημέρι στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αθλητή μας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. της ΛΕ.Ο.Ν.Ε.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΛΕ.Ο.Ν.Ε. μετά το ατύχημα του αθλητή Αποστολίδη Δημοσθένη που δυστυχώς απέβη μοιραίο αποφάσισε την οριστική διακοπή του 4ου πρωταθληματικού αγώνα προς ένδειξη πένθους και ηθικής.

Εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αθλητή, καθώς επίσης και στην οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα του DRAGSTER που έχασε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μέλος.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού αθλητή, στην ομάδα του και τον κοινωνικό περίγυρο. Ο αποχαιρετισμός του είναι αύριο, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ασσο Κορινθίας

Κίμων Καράμπελας – Θα τρέξει στο Africa Eco Race με μία σπάνια εργοστασιακή Yamaha Ténéré 700

Το Addax Rally ήταν το ζέσταμα
karabelas
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/11/2026

Άνοιξε η όρεξη του Κίμωνα Καράμπελα, όπως και των Motodynamics Rally Team - Ténéré Yamaha Rally Team που μετά το Addax Rally 2026 θα συμμετέχουν και στο Africa Eco Race 2027, που θα διεξαχθεί μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου.

Ο Κίμων Καράμπελας συμμετείχε στο Addax Rally 2026 που ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα και ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ ήταν εξαιρετικός, παρά το DNF την τελευταία ημέρα του αγώνα που δεν ήρθε από δικό του λάθος, αλλά από παράλειψη της διοργάνωσης, κι ενώ βρισκόταν μέσα στην 20άδα γενικής και μέσα στην 5άδα της κατηγορίας του - έσπασε η βάση του tower μετά από μια μικροπτώση και δεν υπήρχε ανταλλακτικό!

Ο αγώνας αυτός φαίνεται πως ήταν το ζέσταμα για τον Κίμωνα, την ομάδα του Motodynamics Rally Team αλλά και την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, Ténéré Yamaha Rally Team. Το συγκεκριμένο σχήμα θα συμμετέχει και στο Africa Eco Race 2027, όπου ο Κίμωνας θα τρέξει και πάλι με εργοστασιακή Yamaha Ténéré GYTR – μία από τις 5 που υπάρχουν παγκοσμίως – όπως ακριβώς έγινε και στο Addax Rally.

karabelas

Ο Καράμπελας αν και δεν είχε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πλοήγησης, τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη του εμφάνιση με την εργοστασιακή Ténéré, που έφτασε σε κάποια επιμέρους τμήματα του αγώνα να είναι πρώτος στην κατηγορία του και τρίτος γενικής, ενώ την 4η ημέρα τερμάτισε μέσα στην πρώτη δεκάδα της γενικής!

Το Africa Eco Race 2027 θα διεξαχθεί μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου, με τον αγώνα να ξεκινά την Ταγγέρη του Μαρόκου και να ολοκληρώνεται στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Dakar. Μάλιστα, στον αγώνα θα έχουμε κι άλλη ελληνική συμμετοχή, καθώς θα τρέξει και ο Βασίλης Μπούδρος!

Εμείς θα σας μεταφέρουμε τα αποτελέσματα και τις λεπτομέρειες του αγώνα σε καθημερινή βάση.