Δυστύχημα στο Isle of Man TT: Σκοτώθηκε αναβάτης της Tyco BMW

Νεκρός ο Dan Kneen
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2018

Ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες του IOMTT, ο Dan Kneen, ντόπιος με Manx καταγωγή από την κωμόπολη Onchan του νησιού, σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο στο τελείωμα της βορεινής διαδρομής έξω από την πόλη Churchtown. Ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια του Isle of Man και ταυτόχρονα ένα από τα αγαπημένα του Dan, σύμφωνα με τον αδερφό του Dave – Μία τραγική φιγούρα αυτή την στιγμή καθώς είναι ένας από τους διαπιστευμένους φωτογράφους του IOMTT… Πρόκειται για μία πολύ ανοικτή δεξιά στροφή περίπου 800 μέτρα πριν την είσοδο στην πόλη Ramsey με την χαρακτηριστική κλειστή στροφή.

Ο τριαντάχρονος Kneen κατέληξε επιτόπου με την κόκκινη σημαία να βγαίνει άμεσα και τις δοκιμές να ακυρώνονται λίγα λεπτά αργότερα, καθώς συνέβη και δεύτερο ατύχημα.

Βοηθητικό όχημα που έσπευσε στο σημείο για το πρώτο ατύχημα, συγκρούστηκε με άλλο αναβάτη ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου και παραμένει εκτός κινδύνου για την ζωή του.

Ανάμεσα στα οχήματα που έσπευσαν στο σημείο ήταν και της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς εκτός από την μοτοσυκλέτα, καιγόντουσαν και παρακείμενα δέντρα.

Ο Dan Kneen με BMW S1000RR στο περσινό (2017) IOMTT - On Board

Ο Dan Richard Kneen ήταν δημοφιλής στο IOMTT καθώς η ευχάριστη προσωπικότητά του, όπως τον περιγράφουν οι υπόλοιποι αναβάτες, δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητη και ήταν από τους αγωνιζόμενους που όλοι χαιρετούσαν εγκάρδια.

Ο Philip Neill, manager της Tyco BMW προχώρησε σε μία γρήγορη δήλωση: «Είμαστε μουδιασμένοι από το γεγονός αυτή την στιγμή. Ο Dan έγινε γρήγορα κομμάτι της ομάδας μας, έχοντας στόχο ακόμα και μία νίκη φέτος! Με καλύτερο προσωπικό χρόνο μόλις το προηγούμενο βράδυ και έναν ρυθμό άκρως ανταγωνιστικό, απέδειξε ότι μπορούσε να βρίσκεται μπροστά στις προγνώσεις. Οι σκέψεις μας όμως δεν θα είναι από εδώ και πέρα για τους αγώνες, αλλά για την οικογένεια του Dan και τους φίλους του. Ήταν πολύ δημοφιλής και σκληρά εργαζόμενος που αγαπούσε ιδιαίτερα τους αγώνες και θα λείψει σε όλους μας, κάθε έναν συνεργάτης της TAS Racing»

Η οργάνωση του αγώνα προχώρησε επίσης στην παρακάτω ανακοίνωση: «Με λύπη επιβεβαιώνουμε πως ο Dan Kneen, 30 ετών από το Onchan του Isle of Man, έχασε την ζωή του, συνέπεια του τραυματισμού του κατά την πτώση του στις χρονομετρημένες δοκιμές της κατηγορίας Superbike».

Πέρσι ο Kneen είχε ανέβει στο βάθρο της Superstock κατηγορίας τρέχοντας για πρώτη φορά με BMW, πριν υπογράψει φέτος με την Tyco. Το 2011 αγωνίστηκε με Kawasaki ZX-10R στο βρετανικό πρωτάθλημα superbike στην κατηγορία EVO παίρνοντας βαθμούς σε 8 αγώνες, παρόλο που έχασε σχεδόν τη μισή σεζόν εξαιτίας τραυματισμού. Σημείο αναφοράς στην καριέρα του ήταν το 2008 που για πρώτη φορά έτρεξε στο Manx Grand Prix και κέρδισε σε τρεις κατηγορίες ταυτόχρονα, ο πρώτος αναβάτης που κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Φέτος πήρε την έκτη θέση στον αγώνα North West 200 που είναι ο ιρλανδικός προπομπός του IOMTT, την καλύτερη θέση που είχε ποτέ και που περιορίστηκε εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων. Πριν χάσει την ζωή του είχε κάνει τον καλύτερό του χρόνο στην διαδρομή του IOMTT.

Πέρσι με την BMW Motorrad UK:

 

Ετικέτες

Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 7η θέση στην Ουγγαρία

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad βρέθηκε στην πίστα Pannonia Ring, όπου διεξαγόταν αγώνας που προσμετρά τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία CUP 1000, που ήταν και η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, με 42 συμμετοχές. Στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε 21ος στο Alpe Adria και 5ος στο Βαλκανικό και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε μία 25η θέση στο Alpe Adria και μία 7η θέση στο Βαλκανικό. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον τοποθετούν μάλιστα στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Δώσαμε ένα ακόμη παρών στην πίστα της Ουγγαρίας αποκομίζοντας μια 5η και μια 7η θέση.

Σχόλιο Γ. Παρασκευά, team manager και αναβάτη.

“Ήρθαμε την Πέμπτη και πραγματοποιήσαμε ένα μονοήμερο track day και τα σημάδια ήταν αισιόδοξα πολύ, καθώς βελτιώσαμε το χρόνο μας κατευθείαν και στήσαμε μια καλή BMW.

"Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και παράλληλα και ο ανταγωνισμός οπότε είδαμε στον πρώτο αγώνα ότι η προσδοκούμενη επίδοση δεν ήρθε από μια λάθος επιλογή ελαστικού.

"Σίγουρα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τρέχουμε να βελτιώσουμε το σύνολο που τόσα χρόνια μας έχει βάλει μόνιμα στην 5αδα ενός πρωταθλήματος-φωτιά!

"Πολλές δυνατές συμμετοχές και μάχες μέχρι την καρό σημαία και μια λάθος επιλογή ελαστικού δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο από αυτά τα αποτελέσματα στον πρώτο αγώνα, πάραυτα η 5η θέση είναι πολύ καλή και στον δεύτερο αγώνα είχαμε μια 7η θέση προσπαθώντας να διαχειριστούμε την κόπωση.

"Κρατάμε το νέο προσωπικό ρεκόρ και τη μεγάλη βελτίωση από πέρυσι και δίνουμε ραντεβού στην Τσεχία σε ένα μήνα!”

Την προσπάθεια στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE