Δυστύχημα στο Isle of Man TT: Σκοτώθηκε αναβάτης της Tyco BMW

Νεκρός ο Dan Kneen
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2018

Ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες του IOMTT, ο Dan Kneen, ντόπιος με Manx καταγωγή από την κωμόπολη Onchan του νησιού, σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο στο τελείωμα της βορεινής διαδρομής έξω από την πόλη Churchtown. Ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια του Isle of Man και ταυτόχρονα ένα από τα αγαπημένα του Dan, σύμφωνα με τον αδερφό του Dave – Μία τραγική φιγούρα αυτή την στιγμή καθώς είναι ένας από τους διαπιστευμένους φωτογράφους του IOMTT… Πρόκειται για μία πολύ ανοικτή δεξιά στροφή περίπου 800 μέτρα πριν την είσοδο στην πόλη Ramsey με την χαρακτηριστική κλειστή στροφή.

Ο τριαντάχρονος Kneen κατέληξε επιτόπου με την κόκκινη σημαία να βγαίνει άμεσα και τις δοκιμές να ακυρώνονται λίγα λεπτά αργότερα, καθώς συνέβη και δεύτερο ατύχημα.

Βοηθητικό όχημα που έσπευσε στο σημείο για το πρώτο ατύχημα, συγκρούστηκε με άλλο αναβάτη ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου και παραμένει εκτός κινδύνου για την ζωή του.

Ανάμεσα στα οχήματα που έσπευσαν στο σημείο ήταν και της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς εκτός από την μοτοσυκλέτα, καιγόντουσαν και παρακείμενα δέντρα.

Ο Dan Kneen με BMW S1000RR στο περσινό (2017) IOMTT - On Board

Ο Dan Richard Kneen ήταν δημοφιλής στο IOMTT καθώς η ευχάριστη προσωπικότητά του, όπως τον περιγράφουν οι υπόλοιποι αναβάτες, δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητη και ήταν από τους αγωνιζόμενους που όλοι χαιρετούσαν εγκάρδια.

Ο Philip Neill, manager της Tyco BMW προχώρησε σε μία γρήγορη δήλωση: «Είμαστε μουδιασμένοι από το γεγονός αυτή την στιγμή. Ο Dan έγινε γρήγορα κομμάτι της ομάδας μας, έχοντας στόχο ακόμα και μία νίκη φέτος! Με καλύτερο προσωπικό χρόνο μόλις το προηγούμενο βράδυ και έναν ρυθμό άκρως ανταγωνιστικό, απέδειξε ότι μπορούσε να βρίσκεται μπροστά στις προγνώσεις. Οι σκέψεις μας όμως δεν θα είναι από εδώ και πέρα για τους αγώνες, αλλά για την οικογένεια του Dan και τους φίλους του. Ήταν πολύ δημοφιλής και σκληρά εργαζόμενος που αγαπούσε ιδιαίτερα τους αγώνες και θα λείψει σε όλους μας, κάθε έναν συνεργάτης της TAS Racing»

Η οργάνωση του αγώνα προχώρησε επίσης στην παρακάτω ανακοίνωση: «Με λύπη επιβεβαιώνουμε πως ο Dan Kneen, 30 ετών από το Onchan του Isle of Man, έχασε την ζωή του, συνέπεια του τραυματισμού του κατά την πτώση του στις χρονομετρημένες δοκιμές της κατηγορίας Superbike».

Πέρσι ο Kneen είχε ανέβει στο βάθρο της Superstock κατηγορίας τρέχοντας για πρώτη φορά με BMW, πριν υπογράψει φέτος με την Tyco. Το 2011 αγωνίστηκε με Kawasaki ZX-10R στο βρετανικό πρωτάθλημα superbike στην κατηγορία EVO παίρνοντας βαθμούς σε 8 αγώνες, παρόλο που έχασε σχεδόν τη μισή σεζόν εξαιτίας τραυματισμού. Σημείο αναφοράς στην καριέρα του ήταν το 2008 που για πρώτη φορά έτρεξε στο Manx Grand Prix και κέρδισε σε τρεις κατηγορίες ταυτόχρονα, ο πρώτος αναβάτης που κατάφερε κάτι αντίστοιχο. Φέτος πήρε την έκτη θέση στον αγώνα North West 200 που είναι ο ιρλανδικός προπομπός του IOMTT, την καλύτερη θέση που είχε ποτέ και που περιορίστηκε εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων. Πριν χάσει την ζωή του είχε κάνει τον καλύτερό του χρόνο στην διαδρομή του IOMTT.

Πέρσι με την BMW Motorrad UK:

 

Ετικέτες

Ian Hutchinson - Ανακλήθηκε η αγωνιστική άδεια του για 12 μήνες

Λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που ποδηλατούσε
Ian Hutchinson
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ian Hutchinson, ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης σκηνής Road Racing, δεν θα λάβει μέρος στο TT του 2023, καθώς η αρχή του σπορ ACU προχώρησε σε ανάκληση της αγωνιστικής του άδειας.

Η ανάκληση που έχει ισχύ 12 μηνών, έγινε για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην κινδυνεύσει ο Hutchinson από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου του. Έτσι, ο 16 φορές νικητής του ΤΤ δεν θα αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2023, με την ομάδα του (TAS Racing) να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η υγεία του Ian έχει κορυφαία σημασία για όλους εμάς, και παρόλο που η ανάρρωση του είναι αξιοθαύμαστη, με τους γιατρούς να του έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για να οδηγεί το αυτοκίνητο του, σεβόμαστε τους κανονισμούς. Προφανώς ο Ian είναι εξαιρετικά απογοητευμένος, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία τον χειμώνα για να είναι έτοιμος για το ΤΤ.”

Ετικέτες