FIM EWC: Συνεργασία Dunlop με BMW

Με στόχο την κορυφή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/9/2019

Η Dunlop δεν είναι μόνο ιδιαίτερα γνωστή για τα ελαστικά που παράγει αλλά και για την έντονη "τριβή" της με αγώνες παγκοσμίου επιπέδου και όχι μόνο. Αποτελεί επίσημο προμηθευτή ελαστικών των κατηγοριών Moto3 και Moto2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grand Prix, ενώ παράλληλα διαθέτει και περγαμηνές από rod racing όπως το Isle Of Man TT, καθώς ο Peter Hickman χρησιμοποιούσε τα ελαστικά της όταν έσπασε το ρεκόρ με μέση ταχύτητα 218km/h. Η BMW από την άλλη στοχεύει να γίνει πιο ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance και για να το πετύχει αποφάσισε να συνεργαστεί με την Dunlop, καθώς η S1000RR έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετούς αγώνες τα ελαστικά της. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους των εταιρειών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η BMW επιλέγει τη Dunlop στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance

Η BMW έχει επιβεβαιώσει ότι θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance με μια εργοστασιακή συμμετοχή, χρησιμοποιώντας το τελευταίο μοντέλο της νέας S1000RR που έχει εφοδιαστεί με ελαστικά Dunlop.

Στο παρελθόν, η BMW είχε υποστηρίξει ανεξάρτητους οδηγούς ομάδων, αλλά η συμμετοχή της αυτή σηματοδοτεί ένα βήμα προς ένα πλήρες πρόγραμμα γι’ αυτό και η ομάδα επέλεξε την Dunlop αφού αξιολόγησε τις διαφορετικές επιλογές που διέθετε, χάρη στη διαδικασία ελεύθερου ανταγωνισμού των ελαστικών.

Ο Marc Bongers, Διευθυντής της BMW Motorrad Motorsport δήλωσε: «Στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος πελατών μας, συμμετέχουμε εδώ και πολλά χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance (EWC) και προσβλέπουμε στην επόμενη σημαντική στιγμή μας με τη νέα BMW S1000 RR. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας τη Dunlop που συμμετέχει σε αυτό το project ως συνεργάτης μας στον τομέα των ελαστικών. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Η πρώτη σεζόν αυτού του παγκόσμιου πρωταθλήματος υψηλού επιπέδου θα αποτελέσει ένα έτος εκμάθησης κατά τη διάρκεια του οποίου θέλουμε να γίνουμε όλο και πιο ανταγωνιστικοί. Σε βάθος χρόνου, ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε μεταξύ των καλύτερων και να αγωνιζόμαστε για τον τίτλο».

Η Dunlop είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM Endurance έχοντας υποστηρίξει ομάδες όπως η Suzuki Endurance Racing Team και η GMT94 Yamaha να κατακτήσουν τη δόξα ενός πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2018/19, η νικήτρια ομάδα του Superstock Endurance World Cup, η Moto AIN, επέλεξε και αυτή ελαστικά Dunlop.

Η Dunlop διαθέτει μεγάλη εμπειρία από νίκες με τη BMW. Πέρυσι, ο Peter Hickman επέλεξε την Dunlop για την αγωνιστική του περίοδο που έσπασε τα ρεκόρ, η οποία περιελάμβανε νίκες στο Grand Prix του Macau και στον αγώνα Isle of Man

TT Senior. Το τελευταίο αποτέλεσμα, συνοδεύτηκε από έναν επικό μέσο όρο γύρου με 135.4 μίλια/ ώρα (218 χλμ./ ώρα), ένα ρεκόρ που εξακολουθεί να παραμένει αήττητο, αγωνιζόμενος με μια BMW S1000 RR παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στο EWC.

Ο Wim Van Achter, Dunlop Europe Motorsport Manager πρόσθεσε: «Η Dunlop αξιοποιεί τους κανονισμούς ελεύθερου ανταγωνισμού ελαστικών του EWC και του Road Racing για να αναπτύξει και να επισημοποιήσει τις τεχνολογίες που αφορούν την τελευταία γενιά των μηχανών hypersport. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Dunlop εισήγαγε μια σειρά από νέα ελαστικά hypersport, συμπεριλαμβανομένου του Dunlop D212 GP Racer για πίστα, το SportSmart TT, 50/50 για δρόμο και πίστα και το πιο πρόσφατο SportSmart Mk3 για όσους απολαμβάνουν τα superbikes τους στο δρόμο. Όλα αυτά τα νόμιμα ελαστικά δρόμου χρησιμοποιούν την τεχνολογία των νικηφόρων ελαστικών μας από τους αγώνες ελεύθερου ανταγωνισμού ελαστικών».

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Europe είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως με εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της ομάδας αγώνων Suzuki Endurance Race και της Honda Racing στον αγώνα μοτοσικλέτας Endurance World Championship Racing. Παράλληλα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Moto2 και Moto3 και το πιο επιτυχημένο εμπορικό σήμα ελαστικών στην ιστορία του Isle of Man TΤ. Σε ό,τι αφορά το Off-road, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών του αγώνα MXGP. Στους τέσσερις τροχούς, η Dunlop είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία του 24ωρου αγώνα Le Mans.

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες