Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Hellas Rally Raid – Εκκίνηση για το μεγαλύτερο Rally Raid μετά το Dakar!

Ένα από τα μεγαλύτερα Rally με 362 συμμετοχές!

Ξεκίνησε στο Λουτράκι ένα από τα πιο σημαντικά Rally για την μοτοσυκλέτα τα quad και τα SxS, με πλήθος συμμετοχών από 32 χώρες, που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τον Καναδά, την Αμερική και την Νέα Ζηλανδία.

Επιπλέον των αγωνιζομένων υπάρχουν 400 – 450 συνοδοί τους και μεγάλος αριθμός επισκεπτών με το μέγεθος της διοργάνωσης να είναι αντίστοιχα μεγάλο αγγίζοντας τα 100 άτομα.

Το Hellas Rally Raid 2022 θα έχει διάρκεια 7 ημέρες και οι εκτός δρόμου διαδρομές θα έχουν σύνολο 1.780 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που γίνεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα από τον κ.Σταμάτη Μελέτη και την ομάδα του και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο Rally του είδους του από πλευράς συμμετοχών και ένα από τα Rally που αποτελούν προπόνηση για τα Dakar για αρκετούς πρωτοκλασάτους αναβάτες.

Ένας από τους πολλούς λόγους για το παραπάνω, είναι πως το Hellas Rally Raid αποτελεί και μία σκληρή δοκιμασία πλοήγησης καθώς οι αναβάτες μαθαίνουν την διαδρομή κάθε ημέρας το προηγούμενο βράδυ. Για αυτό τον λόγο και διασφαλίζοντας πως κάθε αναβάτης έχει την ίδια πρόσβαση πληροφορίας, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το κοινό ως προς τα σημεία που μπορούν να παρακολουθήσουν την διέλευση των συμμετεχόντων, παρά μόνο ώρες πριν από την εκκίνηση κάθε ημέρας.

Το Λουτράκι θα είναι λοιπόν το κέντρο της αγωνιστικής δράσης στον τομέα των Rally για την υπόλοιπη εβδομάδα, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο πλέον θεσμό του είδους μετά το Dakar!

Παρακολουθήστε την Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και του διοργανωτή Σταμάτη Μελέτη: