Hellas Rally Raid – Εκκίνηση για το μεγαλύτερο Rally Raid μετά το Dakar!

Ένα από τα μεγαλύτερα Rally με 362 συμμετοχές!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/5/2022

Ξεκίνησε στο Λουτράκι ένα από τα πιο σημαντικά Rally για την μοτοσυκλέτα τα quad και τα SxS, με πλήθος συμμετοχών από 32 χώρες, που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τον Καναδά, την Αμερική και την Νέα Ζηλανδία.

Επιπλέον των αγωνιζομένων υπάρχουν 400 – 450 συνοδοί τους και μεγάλος αριθμός επισκεπτών με το μέγεθος της διοργάνωσης να είναι αντίστοιχα μεγάλο αγγίζοντας τα 100 άτομα.

Το Hellas Rally Raid 2022 θα έχει διάρκεια 7 ημέρες και οι εκτός δρόμου διαδρομές θα έχουν σύνολο 1.780 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που γίνεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα από τον κ.Σταμάτη Μελέτη και την ομάδα του και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο Rally του είδους του από πλευράς συμμετοχών και ένα από τα Rally που αποτελούν προπόνηση για τα Dakar για αρκετούς πρωτοκλασάτους αναβάτες.

Ένας από τους πολλούς λόγους για το παραπάνω, είναι πως το Hellas Rally Raid αποτελεί και μία σκληρή δοκιμασία πλοήγησης καθώς οι αναβάτες μαθαίνουν την διαδρομή κάθε ημέρας το προηγούμενο βράδυ. Για αυτό τον λόγο και διασφαλίζοντας πως κάθε αναβάτης έχει την ίδια πρόσβαση πληροφορίας, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το κοινό ως προς τα σημεία που μπορούν να παρακολουθήσουν την διέλευση των συμμετεχόντων, παρά μόνο ώρες πριν από την εκκίνηση κάθε ημέρας.

Το Λουτράκι θα είναι λοιπόν το κέντρο της αγωνιστικής δράσης στον τομέα των Rally για την υπόλοιπη εβδομάδα, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο πλέον θεσμό του είδους μετά το Dakar!

Παρακολουθήστε την Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και του διοργανωτή Σταμάτη Μελέτη:

 

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες