Hellas Rally Raid – Εκκίνηση για το μεγαλύτερο Rally Raid μετά το Dakar!

Ένα από τα μεγαλύτερα Rally με 362 συμμετοχές!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/5/2022

Ξεκίνησε στο Λουτράκι ένα από τα πιο σημαντικά Rally για την μοτοσυκλέτα τα quad και τα SxS, με πλήθος συμμετοχών από 32 χώρες, που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τον Καναδά, την Αμερική και την Νέα Ζηλανδία.

Επιπλέον των αγωνιζομένων υπάρχουν 400 – 450 συνοδοί τους και μεγάλος αριθμός επισκεπτών με το μέγεθος της διοργάνωσης να είναι αντίστοιχα μεγάλο αγγίζοντας τα 100 άτομα.

Το Hellas Rally Raid 2022 θα έχει διάρκεια 7 ημέρες και οι εκτός δρόμου διαδρομές θα έχουν σύνολο 1.780 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που γίνεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα από τον κ.Σταμάτη Μελέτη και την ομάδα του και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο Rally του είδους του από πλευράς συμμετοχών και ένα από τα Rally που αποτελούν προπόνηση για τα Dakar για αρκετούς πρωτοκλασάτους αναβάτες.

Ένας από τους πολλούς λόγους για το παραπάνω, είναι πως το Hellas Rally Raid αποτελεί και μία σκληρή δοκιμασία πλοήγησης καθώς οι αναβάτες μαθαίνουν την διαδρομή κάθε ημέρας το προηγούμενο βράδυ. Για αυτό τον λόγο και διασφαλίζοντας πως κάθε αναβάτης έχει την ίδια πρόσβαση πληροφορίας, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το κοινό ως προς τα σημεία που μπορούν να παρακολουθήσουν την διέλευση των συμμετεχόντων, παρά μόνο ώρες πριν από την εκκίνηση κάθε ημέρας.

Το Λουτράκι θα είναι λοιπόν το κέντρο της αγωνιστικής δράσης στον τομέα των Rally για την υπόλοιπη εβδομάδα, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο πλέον θεσμό του είδους μετά το Dakar!

Παρακολουθήστε την Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και του διοργανωτή Σταμάτη Μελέτη:

 

Aprilia - Εξελισσόντας το Tuareg 660 για διεθνή Rally Raid το 2024

To project “Back to Africa” με αρχικό στόχο την πρωτιά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally του 2023
Aprilia Back to Africa project
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Aprilia Tuareg 660 εξελίσσεται μέσω των αγώνων, με συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023 μέσω της ομάδας των αδελφών Guareschi, με στόχο τη μεγάλη επιστροφή στους διεθνείς αγώνες Rally Raid το 2024.

Το2022 μετά από απουσία πολλών ετών, η Aprilia μπήκε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού On-Off με το Tuareg 660, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγωνιστικά μονοπάτια της Yamaha κυρίως, με τους Pol Tarres και Alessandro Botturi, αλλά και της Triumph, της Ducati και της Honda μεταξύ άλλων, μετατρέποντας το Tuareg 660 σε αγωνιστικό όπλο με στόχο να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid που επιτρέπουν τα δικύλινδρα μοντέλα -όπως το Africa Eco Race- το 2024. Το projectBack to Africa”, έχει ως στόχο να επιστρέψει η Aprilia με το Tuareg 660 στις αγωνιστικές εκτός δρόμου ρίζες της. Θυμίζουμε πως το 1989 η εταιρεία από το Noale είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το Tuareg στον διάσημο αγώνα Rally Dakar, ενώ από το 2010 έως και το 2012 λάμβανε μέρος στο Dakar με την δικύλινδρη RXV Rally 450, όπου ο Chaleco Lopez είχε πάρει 3 νίκες σε stages και μια 3η θέση στη γενική το 2010.

Aprilia Back to Africa project

Το νέο αγωνιστικό Off-Road project της ιταλικής εταιρείας έχει αναλάβει η GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, η οποία έχει ήδη εμπειρία πάνω στο Tuareg, καθώς συμμετέχει με αυτό (αλλά και με ένα Moto Guzzi V85TT) στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023. Η GCorse συνεργάζεται στενά με τους επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola και Romano Albesiano, ενώ οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari είναι οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την εξέλιξη του Tuareg 660.

Aprilia Back to Africa project

Στα πλαίσια επιστροφής της Aprilia στην off-road σκηνή το πρωτότυπο Tuareg 660 έκανε τις πρώτες του δοκιμές αλλά και το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023, όπου και προηγείται στην κατηγορία του. Το βάρος της εξέλιξης πέφτει στο πλαίσιο και στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, ενώ επόμενο βήμα για τo project είναι η εξέλιξη του κινητήρα και ο σχεδιασμός ενός νέου ρεζερβουάρ.

Aprilia Back to Africa project

Ο Jacopo Cerutti στον τελευταίο γύρο του ιταλικού Motorally το Σάββατο κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας G-1000 με το Tuareg 660 (μοτοσυκλέτες on-off με δύο+ κυλίνδρους, άνω των 600 κ. εκ.), ενώ την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο Francesco Montanari τερμάτισε στην έκτη θέση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή με το Tuareg 660 βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Aprilia Back to Africa project

Σειρά έχει ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος, τον Οκτώβριο στη Σαρδηνία, όπου και θα ανακηρυχθούν οι Πρωταθλητές, με την Aprilia να προηγείται στην κατηγορία.

Aprilia Back to Africa project

Και τα δύο αγωνιστικά Aprilia Tuareg είναι εξοπλισμένα με ανάρτηση Öhlins by Andreani, εξάτμιση SC Project από τιτάνιο, ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Το project Back to Africa θα συνεχιστεί για την Aprilia, με την ιταλική εταιρεία να στοχεύει να είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid με το Tuareg 660 το 2024.

Ετικέτες