Honda Racing Thanks Day 2023 - To τελευταίο αντίο του Marc Marquez [Video]

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Honda Racing Global στο YouTube
motomag Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/11/2023

Ως είθισται κάθε χρόνο μετά τη λήξη των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων και λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, η Honda καλεί στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία όλες τις εργοστασιακές ομάδες της, διοργανώνοντας το Honda Racing Thanks Day. Η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου με τον Marc Marquez να δίνει το παρών, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο της αγωνιστικής του καριέρας.

Οι φίλοι της ιαπωνικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εν δράσει τους αγαπημένους τους αναβάτες καθώς και τους οδηγούς των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Honda, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν μικρής διάρκειας αγώνες ταχύτητας, Trial και Motocross με τους αναβάτες των μοτοσυκλετών και τους οδηγούς των αυτοκινήτων να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]

Όσον αφορά τους αναβάτες που θα παρευρεθούν στο Motegi, αναμφίβολα την παράσταση θα κλέψει ο Marc Marquez ο οποίος θα πει το στερνό αντίο μετά από 11 χρόνια στην ομάδα με την οποία κατέκτησε 6 Παγκόσμιους τίτλους στο MotoGP. Ο πρώην teammate του Joan Mir μαζί με τον Takaaki Nakagami θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση των αναβατών του MotoGP, με τους Ai Ogura και Somkiat Chantra αναβάτες της Moto2 -IDEMITSU Honda Team Asia- να δίνουν επίσης το παρών. Οι Josh Hook -F.C.C. TSR Honda France-, Takumi Takahashi και Tetsuta Nagashima -Team HRC- θα είναι οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής εταιρείας όσον αφορά τους αγώνες αντοχής στο Motegi. Από το Honda Racing Thanks Day δε δύναται να λείπουν οι χωμάτινοι αναβάτες της Honda. Oι αναβάτες του MXGP της HRC Team, Tim Gajser και Ruben Fernandez καθώς και οι Hunter και Jett Lawrence -AMA SuperMotocross- θα παρουσιάσουν στο κοινό τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες ενώ ο Gabriel Marcelli από την ομάδα Trial Repsol Team Honda αναμένεται να μαγέψει το κοινό με εντυπωσιακά κόλπα πάνω στην trial μοτοσυκλέτα της Honda.

Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]

Εκτός από μοτοσυκλέτες το κοινό θα μπορεί να απολαύσει στην εκδήλωση διάσημους οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι αγωνίζονται για την Honda. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen θα συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τους Sergio Perez -Oracle Red Bull Racing-, Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda και Liam Lawson -Scuderia Alpha Tauri- να συμπληρώνουν το παρεάκι της F1. Αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα κατηγορίας SuperGT θα βρεθούν στο Motegi, με τον Takuma Sato -παλαιότερος πιλότος της F1 και πλέον οδηγός της Honda στα IndyCar- να δίνει μία τελευταία παράσταση με το θρυλικό NSX GT της κατηγορίας GT500.

Όλη η δράση του Honda Racing Thanks Day 2023 θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε ζωντανή μετάδοση μέσω του καναλιού Honda Racing Global στο YouTube.

Ετικέτες

Daniel Sanders: Αφοσιωμένος στην ΚΤΜ με νέο πολυετές συμβόλαιο

Στο πορτοκαλί θα κλείσει την καριέρα του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally-Raid 2025 και πρωτοπόρος της φετινής σεζόν
Daniel Sanders
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/6/2026

Ο 31 ετών Αυστραλός αναβάτης είναι ένας εκ των πιο γνωστών προσώπων των ράλι, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή FIM Rally-Raid το 2025, χρονιά στην οποία πήρε τη νίκη και στο Dakar Rally.

Φέτος ο Sanders έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν των παγκοσμίων ράλι, τερματίζοντας πέμπτος στο Dakar και νικώντας στα Rally-Raid Portugal και Desafío Ruta 40, έχοντας αυτή τη στιγμή την πρώτη θέση στην προσωρινή κατάταξη του 2026 FIM World Rally-Raid Championship (W2RC).

Daniel Sanders

Ο Αυστραλός μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull KTM Factory Racing, με τη διάρκεια της νέας του συμφωνίας να μην ανακοινώνεται ακριβώς, πλην της περιγραφής του συμβολαίου ως “πολυετές”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Sanders πιθανότατα θα μείνει στην ΚΤΜ ως το τέλος της καριέρας του, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο κεντρικό θέμα της, τα ράλι. Για παράδειγμα, πριν μερικές μέρες ο Sanders εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στο καλεντάρι του W2RC για να συμμετάσχει στον περίφημο αγώνα Hard Enduro Erzbergrodeo, όπου μάλιστα διακρίθηκε τερματίζοντας δεύτερος στον Πρόλογο του αγώνα πίσω από τον Andrea Verona, αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro.

Daniel Sanders

Daniel Sanders: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που συνεχίζω με τη Red Bull KTM Factory Racing και θα παρατείνω τον χρόνο μου με την ομάδα ράλι. Έχουμε καλύψει μια μακρά διαδρομή μαζί τα τελευταία χρόνια και νιώθω πως μαζί με την ομάδα έχουμε χτίσει κάτι πολύ ξεχωριστό. Όλοι προσπαθούν διαρκώς να βελτιωθούν και αυτή η ώθηση είναι το στοιχείο που απολαμβάνω ως μέλος αυτής της ομάδας. Η επιτυχία που έχουμε βιώσει μαζί ως τώρα είναι απίστευτη και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και κίνητρο για όλα όσα θα έρθουν. Το να αγωνίζομαι για την ΚΤΜ ήταν ένα όνειρο για μένα από τότε που ήμουν παιδί, έτσι να το συνεχίσω να εκπροσωπώ αυτήν την εταιρεία σημαίνει πολλά για μένα. Αδημονώ για το επόμενο κεφάλαιο και ελπίζω αυτό να σημαίνει πολλά πετυχημένα χρόνια μαζί.”

Daniel Sanders

Andreas Hölzl – Rally Team Manager: “Φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με τον Daniel για να επόμενα χρόνια. Το να έχουμε τον τρέχοντα Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Rally-Raid στην ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, όχι μόνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά και για τον ρόλο που παίζει στο ευρύτερο πρόγραμμά μας. Ο Daniel έχει εξελιχθεί σε άνθρωπο-κλειδί για την ομάδα, ο οποίος συνεισφέρει τόσο στους αγώνες όσο και στην εξέλιξη της KTM 450 Rally. Εξακολουθεί να επιβεβαιώνει τις ικανότητές του σε κάθε αγώνα, αποδίδοντας στο κορυφαίο επίπεδο με συνέπεια και διαρκώς ψάχνοντας τρόπους να βελτιωθεί. Η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και η συνέπειά του τον κάνουν πολύτιμο κεφάλαιο στην ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στις επιτυχίες μας και να πιέζουμε για ακόμη περισσότερες νίκες στο μέλλον.”