Honda Racing Thanks Day 2023 - To τελευταίο αντίο του Marc Marquez [Video]

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Honda Racing Global στο YouTube
motomag Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/11/2023

Ως είθισται κάθε χρόνο μετά τη λήξη των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων και λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, η Honda καλεί στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία όλες τις εργοστασιακές ομάδες της, διοργανώνοντας το Honda Racing Thanks Day. Η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου με τον Marc Marquez να δίνει το παρών, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο της αγωνιστικής του καριέρας.

Οι φίλοι της ιαπωνικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εν δράσει τους αγαπημένους τους αναβάτες καθώς και τους οδηγούς των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Honda, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν μικρής διάρκειας αγώνες ταχύτητας, Trial και Motocross με τους αναβάτες των μοτοσυκλετών και τους οδηγούς των αυτοκινήτων να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]

Όσον αφορά τους αναβάτες που θα παρευρεθούν στο Motegi, αναμφίβολα την παράσταση θα κλέψει ο Marc Marquez ο οποίος θα πει το στερνό αντίο μετά από 11 χρόνια στην ομάδα με την οποία κατέκτησε 6 Παγκόσμιους τίτλους στο MotoGP. Ο πρώην teammate του Joan Mir μαζί με τον Takaaki Nakagami θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση των αναβατών του MotoGP, με τους Ai Ogura και Somkiat Chantra αναβάτες της Moto2 -IDEMITSU Honda Team Asia- να δίνουν επίσης το παρών. Οι Josh Hook -F.C.C. TSR Honda France-, Takumi Takahashi και Tetsuta Nagashima -Team HRC- θα είναι οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής εταιρείας όσον αφορά τους αγώνες αντοχής στο Motegi. Από το Honda Racing Thanks Day δε δύναται να λείπουν οι χωμάτινοι αναβάτες της Honda. Oι αναβάτες του MXGP της HRC Team, Tim Gajser και Ruben Fernandez καθώς και οι Hunter και Jett Lawrence -AMA SuperMotocross- θα παρουσιάσουν στο κοινό τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες ενώ ο Gabriel Marcelli από την ομάδα Trial Repsol Team Honda αναμένεται να μαγέψει το κοινό με εντυπωσιακά κόλπα πάνω στην trial μοτοσυκλέτα της Honda.

Honda Racing Thanks Day 2023 – To τελευταίο αντίο Marquez – Honda [Video]

Εκτός από μοτοσυκλέτες το κοινό θα μπορεί να απολαύσει στην εκδήλωση διάσημους οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι αγωνίζονται για την Honda. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen θα συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τους Sergio Perez -Oracle Red Bull Racing-, Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda και Liam Lawson -Scuderia Alpha Tauri- να συμπληρώνουν το παρεάκι της F1. Αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα κατηγορίας SuperGT θα βρεθούν στο Motegi, με τον Takuma Sato -παλαιότερος πιλότος της F1 και πλέον οδηγός της Honda στα IndyCar- να δίνει μία τελευταία παράσταση με το θρυλικό NSX GT της κατηγορίας GT500.

Όλη η δράση του Honda Racing Thanks Day 2023 θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε ζωντανή μετάδοση μέσω του καναλιού Honda Racing Global στο YouTube.

Ετικέτες

Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 7η θέση στην Ουγγαρία

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad βρέθηκε στην πίστα Pannonia Ring, όπου διεξαγόταν αγώνας που προσμετρά τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία CUP 1000, που ήταν και η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, με 42 συμμετοχές. Στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε 21ος στο Alpe Adria και 5ος στο Βαλκανικό και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε μία 25η θέση στο Alpe Adria και μία 7η θέση στο Βαλκανικό. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον τοποθετούν μάλιστα στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Δώσαμε ένα ακόμη παρών στην πίστα της Ουγγαρίας αποκομίζοντας μια 5η και μια 7η θέση.

Σχόλιο Γ. Παρασκευά, team manager και αναβάτη.

“Ήρθαμε την Πέμπτη και πραγματοποιήσαμε ένα μονοήμερο track day και τα σημάδια ήταν αισιόδοξα πολύ, καθώς βελτιώσαμε το χρόνο μας κατευθείαν και στήσαμε μια καλή BMW.

"Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και παράλληλα και ο ανταγωνισμός οπότε είδαμε στον πρώτο αγώνα ότι η προσδοκούμενη επίδοση δεν ήρθε από μια λάθος επιλογή ελαστικού.

"Σίγουρα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τρέχουμε να βελτιώσουμε το σύνολο που τόσα χρόνια μας έχει βάλει μόνιμα στην 5αδα ενός πρωταθλήματος-φωτιά!

"Πολλές δυνατές συμμετοχές και μάχες μέχρι την καρό σημαία και μια λάθος επιλογή ελαστικού δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο από αυτά τα αποτελέσματα στον πρώτο αγώνα, πάραυτα η 5η θέση είναι πολύ καλή και στον δεύτερο αγώνα είχαμε μια 7η θέση προσπαθώντας να διαχειριστούμε την κόπωση.

"Κρατάμε το νέο προσωπικό ρεκόρ και τη μεγάλη βελτίωση από πέρυσι και δίνουμε ραντεβού στην Τσεχία σε ένα μήνα!”

Την προσπάθεια στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE