Τώρα και με μοτοσυκλέτες τύπου MOTO 5 / 4 και pre moto3
Από τον
Μπάμπη Μέντη
1/6/2018
Η IMR νούμερο ένα στην Ευρώπη εταιρία στα pit bike τώρα και με μοτοσυκλέτες τύπου MOTO 5 / 4 και pre moto3
O Μαυρόπουλος Δημοσθένης (Moto – shop Fasoulakis / ARP ) Διευθύνων σύμβουλος της IMR HELLAS που εδώ και 6 χρόνια είναι ο αποκλειστικό αντιπρόσωπος της IMR στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μας ενημερώνει με τα τελευταία νέα.
Η IMR είναι μια εταιρία που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες για αγωνιστική η προπονητική χρήση με έδρα στην Ισπανία στην καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Είδαμε από κοντά τα νέα μοντέλα τα οποία θα έχουν και το λογότυπο MIR racing τύπου MOTO 5 / 4 και pre moto3 με το λογότυπο MIR racing με διάφορες επιλογές όπως τηλεμετρία, μοτέρ, ανάρτηση εμπρός και πίσω αλλά και υποπλαισιο
Με αρχικό κόστος από 4.800€.
Μπορέσαμε και μιλήσαμε με τον αρχιμηχανικό της εταιρίας όπου και μας ενημέρωσε για όλες της εξελίξης αλλά και τις επιλογές που υπάρχουν έτσι ώστε να δίνουν την δυνατότητα σε νέος αναβάτες να μπορούν οικονομικά να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και να εξελιχθούν σε επαγγελματίες οδηγούς.
Επίσης μας δήλωσε ότι ….Το μυστικό της επιτυχίας της IMR / MIR είναι οι αγώνες από εκεί αντλούν όλες της πληροφορίες που χρειάζονται.
Ο Ιδιοκτήτη της IMR/ MIR μας δήλωσε ότι έχει στο πλάνο του την νέα χρονιά να συμπεριλάβει και την Ελλάδα με ένα αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκίνησε φέτος.
Κάτι το οποίο και θα συζητήσουμε και εμείς με τους αρμόδιους στον χώρο.
Εμείς σαν IMR Ελλάς θα συμμετέχουμε με κάποιους αναβάτες διαφορετικών ηλικιών από 9 έως + στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της IMR στην Ισπανία 29-30 Σεπτέμβριου.
Θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν μοτοσυκλέτες με κόστος 120€ την ημέρα, τα ελαστικά θα είναι έξτρα όπως και η συμμετοχή.
Πληροφορίες για κατηγορίες και περισσότερες λεπτομέρειες στο email [email protected]
Africa Eco Race 2026, stage 7 - Θρίαμβος Kevin Gallas και Yamaha Tenere
Δύσκολα τα πράγματα για Aprilia, έχασε πάρα πολύ χρόνο ο Cerutti
Από τον
Κώστα Γκαζή
3/2/2026
Το Africa Eco Race 2026 βρέθηκε στην καρδιά της Μαυριτανίας, με το 7ο σκέλος να αποδεικνύεται ένα από τα πιο απαιτητικά μέχρι στιγμής. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Chami και διένυσαν 462 χιλιόμετρα ειδικής, σε μαλακή άμμο και στους πρώτους μεγάλους αμμόλοφους της χώρας, πριν φτάσουν στο Aidzidine. Η 7η ημέρα ήταν ένας θρίαμβος για τον περιφερειακό αναβάτη της Yamaha Tenere Kevin Gallas, που όχι μόνο τερμάτισε 1ος, αλλά σε συνδυασμό με τις κακές επιδόσεις των υπόλοιπων, βρέθηκε να ηγείται στα πολυκύλινδρα με σχεδόν 30 λεπτά διαφοράς!
Ο Kevin Gallas της Yamaha, που κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα μέσω του Ténéré Spirit Experience, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε ημέρα του ράλι, και ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτως κατηγορίας μάλιστα. Ξεκινώντας από την 12η θέση χάρη σε έξυπνη στρατηγική της ομάδας, εκμεταλλεύτηκε τους αναβάτες μπροστά του για να του ανοίξουν τον δρόμο στην άμμο, και τερμάτισε με διαφορά, αποκτώντας προβάδισμα 6 λεπτών και 12 δευτερολέπτων από τον “μονοκύλινδρο” Thomas Marini και 27 λεπτών και 54 δευτερολέπτων από τον 2ο “πολυκύλινδρο” Gautier Paulin της εργοστασιακής Yamaha.
Κάπως έτσι η Yamaha έκανε ξανά το 1-2, με τον Wiedemann να ακολουθεί μόλις 18 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ενώ ο Paulin και ο Botturi συνέχισαν τις δυνατές εμφανίσεις τους, παρά τα προβλήματα πλοήγησης και το τεχνικό ζήτημα του 4ου σκέλους αντίστοιχα. Πέντε Ténéré βρίσκονται πλέον μέσα στην πρώτη δεκάδα της γενικής.
Για την Aprilia, το 7ο σκέλος ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα, στην οποία μάλλον χάθηκαν οι ελπίδες για διάκριση.
Ο Marco Menichini τερμάτισε 4ος στην κατηγορία των δικύλινδρων και παραμένει σταθερά μέσα στη δεκάδα της γενικής. Ο Montanari είχε μια ακόμα κακή ημέρα με μια 17η θέση στη γενική μοτοσυκλετών, ενώ βρίσκεται 43ος γενικής. Όμως τα χειρότερα νέα ήρθαν για τον νικητή του Africa Eco Race 2025, Jacopo Cerutti που τερμάτισε 21ος.
Ο Cerutti αντιμετώπισε τόσο προβλήματα πλοήγησης όσο και τεχνικό θέμα με τη μοτοσυκλέτα του (έτσι αναφέρει η Aprilia, ενώ σε κάποιο site αναφέρεται πως έμεινε από βενζίνη), που τον καθυστέρησαν σημαντικά, με τις ελπίδες για βάθρο να εξανεμίζονται, αφού από την 1η θέση γενικής που βρισκόταν μέχρι και το 6ο σκέλος, μετά το 7ο ο Ιταλός βρίσκεται 6ος γενικής, μία ώρα και 15 λεπτά πίσω από τον Gallas!
Το επόμενο, όγδοο σκέλος, είναι ένα από τα δυσκολότερα του αγώνα: 415 χιλιόμετρα ειδικής σε συνεχείς αμμόλοφους, σε μια κυκλική διαδρομή που θα δοκιμάσει στα όρια αναβάτες και μοτοσυκλέτες.
Δείτε παρακάτω την κατάταξη μοτοσυκλετών στο 7ο stage.
ΘΕΣΗ
ΑΝΑΒΑΤΗΣ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1
GALLAS Kevin
YAMAHA TENERE 700
05:53:58
2
WIEDEMANN Mike
YAMAHA TENERE 700 JYTR
05:54:16
+18 +18
3
MARINI Thomas
HUSQVARNA 450 RALLY
06:01:47
+7:49 +7:31
4
LEPAN Jean-loup
KTM 450 RALLY REPLICA
06:07:03
+13:05 +5:16
5
PAULIN Gautier
YAMAHA TENERE 700
06:18:16
+24:18 +11:13
6
MENICHINI Marco
APRILIA TUAREG 660
06:24:23
+30:25 +6:07
7
BOTTINO Matteo
KOVE 800X RALLY LS
06:25:50
+31:52 +1:27
8
VAN PELT Robert Jr.
HUSQVARNA 450 RR
06:27:54
+33:56 +2:04
9
CHARLIER Nicolas
YAMAHA TENERE 700
06:29:05
+35:07 +1:11
10
BOTTURI Alessandro
YAMAHA TENERE 700
06:30:22
+36:24 +1:17
Και τέλος δείτε τη γενική κατάταξη μοτοσυκλετών μετά το 7ο stage.