Isle of ManTT 2018: Ο πατέρας του νεκρού αναβάτη δίνει την ευχή του στην Tyco BMW – Χαροπαλεύει ο δεύτερος – Αλλάζουν οι κανονισμοί

Αλλαγή στους κανονισμούς έπειτα από την σύγκρουση με βοηθητικό όχημα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2018

Ο πατέρας του Dan Kneen που έχασε την ζωή του κατά τις δοκιμές του φετινού IOMTT, κ. Richard Kneen, μετάφερε στην Tyco BMW, την συγκατάθεση και την ευλογία σύσσωμης της οικογένειας Kneen, να συνεχίσουν την παρουσία τους στον φετινό αγώνα και να προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα, ως φόρο τιμής στον νεκρό Dan…

Ταυτόχρονα η οικογένεια Kneen θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αγωνιζόμενους, τους θεατές, αλλά και όσους παρακολουθούν το IOMTT για την υποστήριξή τους αυτές τις δύσκολες στιγμές:

«Οι αγώνες ήταν η ζωή του Dan, όλη του η υπόσταση και κανένας δεν θα μπορούσε να τον μεταπείσει ή να τον σταματήσει. Ήταν στο στοιχείο του και το λάτρευε. Οι σκέψεις μου είναι στην σύντροφό του Leanne, τον άλλο μου γιο και όλη την οικογένειά μας. Ο Dan θα ήθελε σίγουρα να είμαστε δυνατοί ώστε όλη η Tyco να παραμείνει συγκεντρωμένη και να τα καταφέρει. Έχουν την πλήρη υποστήριξή μου.

Αυτές τις ώρες κρατάμε τις καλές και ευτυχισμένες στιγμές με τον Dan και προσπαθούμε να χαμογελάσουμε. Ευχαριστώ τους κριτές, τους τραυματιοφορείς και όσους ενεπλάκησαν.

Περαστικά στον Steve Mercer που τραυματίστηκε αμέσως μετά.

Καλή ανάπαυση γιε μου»

Δυστύχημα στο Isle of Man TT: Σκοτώθηκε αναβάτης της Tyco BMW

Η ομάδα προσπαθεί αυτή την στιγμή να δώσει κάθε υποστήριξη στον Michael Dunlop, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το IOMTT.

Στο μεταξύ ο Steve Mercer παραμένει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής καθώς έχει σοβαρούς τραυματισμούς σε αυχένα, λάρυγγα και θώρακα που δεν του επιτρέπουν να αναπνεύσει μόνος του. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την λεκάνη και τον αστράγαλο που πήγε καλά.

Το ατύχημα του Mercer με βοηθητικό αυτοκίνητο που πήγαινε στο σημείο που έχασε την ζωή του ο Dan Kneen, είναι το τραγικό περιστατικό που σημάδεψε ακόμα περισσότερο το φετινό IOMTT. Αυτή την στιγμή συνεχίζεται η έρευνα με ανακρίσεις μαρτύρων και άλλων αγωνιζόμενων ώστε να διαπιστωθεί αν ο Mercer είχε λάβει σήμα πως μπορεί να επιστρέψει αντίστροφά ή αν είχε συμβεί κάποιο άλλο λάθος.

Παράλληλα όμως η οργάνωση αλλάζει πλήρως τον κανονισμό και απαγορεύει την επιστροφή κάνοντας αντίθετα την φορά της διαδρομής, μέχρι να γίνει ξεχωριστό σήμα σε κάθε αναβάτη. Έτσι σε περίπτωση κόκκινης σημαίας, οι αναβάτες δεν φεύγουν μετά από ειδοποίηση με σημαίες όπως πριν, αλλά υποχρεούνται να παραμείνουν καθηλωμένοι στο σημείο, ακόμα και για ώρες, όπως διευκρινίζεται, μέχρι το αυτοκίνητο των κριτών να μπει μπροστά τους οδηγώντας τους προς τα πίσω.

Το IOMTT διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους που κλείνουν για την τοπική κυκλοφορία, κι ανοίγουν αμέσως μετά τις δοκιμές και τον αγώνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής διαδρομής, δεν υπάρχουν βοηθητικοί δρόμοι, ή άλλος τρόπος να προσεγγίσει κάποιος ένα σημείο, αν δεν μπει μέσα στην ίδια την διαδρομή, με χωριά και πόλεις να αποκόπτονται πλήρως τις ώρες του αγώνα. Υπάρχει σοβαρό πρόστιμο και φυλάκιση ενός μήνα σε περίπτωση που κάποιος μπει στην διαδρομή ενώ αυτή είναι κλειστή και φέτος ήδη υπήρχαν δύο περιστατικά: Ενός ντόπιου ηλικιωμένου που αψήφησε την σήμανση και διέσχισε μία διασταύρωση, ευτυχώς δίχως να προκαλέσει ατύχημα, κι ενός Άγγλου μοτοσυκλετιστή, που σήμερα προσπέρασε το αυτοκίνητο των κριτών και συνελήφθη. Γλίτωσε την φυλακή γιατί η φωτεινή ένδειξη του αυτοκινήτου που έγραφε «Δρόμος Κλειστός» δεν άναβε εκείνη την στιγμή, και πλήρωσε πρόστιμο 520 Ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος…

Ήταν δύο περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν σημείωσαν κάποιο νέο πολύ σοβαρό ατύχημα…

 

Ετικέτες

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες