KTM: Θα συμμετέχει κανονικά στο Dakar 2025 - Με τέσσερεις αναβάτες στον rally raid αγώνα

Υπέγραψαν και με τον 19χρονο Edgar Canet οι Αυστριακοί
Red Bull KTM Factory Racing 2025 Dakar
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/12/2024

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η KTM ετοιμάζεται για το Dakar Rally του 2025 με την Red Bull KTM Factory Racing να έχει στις τάξεις τις τέσσερεις συνολικά αναβάτες.

Σε αντίστροφη μέτρηση βρισκόμαστε πλέον για την έναρξη του Dakar στις 3 Ιανουαρίου και η Red Bull KTM Factory Racing έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της για τον διασημότερο rally raid αγώνα στον κόσμο.

Οι Αυστριακοί θα αγωνιστούν στην κλάση RallyGP με τους Kevin Benavides, Luciano Benavides και Daniel Sanders και λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση ανακοίνωσαν ότι φέρουν στις τάξεις τους και τον μόλις 19 ετών Edgar Canet, ο οποίος θα λάβει μέρος στην κατηγορία Rally2. 

Red Bull KTM Factory Racing 2025 Dakar

Ο Canet, από την La Garriga της Βαρκελώνης θεωρείται μεγάλο ταλέντο στους rally raid αγώνες. Έχοντας ως μέντορα τον συμπατριώτη του και δύο φορές νικητή του Dakar Nani Roma (μία με μοτοσυκλέτα και μία με αυτοκίνητο), που τον ξεχώρισε ως ταλέντο όταν ήταν μόλις 10 ετών, ο Καταλανός έχει σημειώσει ήδη της πρώτες του επιτυχίες.

Μαζεύοντας πολύτιμες εμπειρίες φέτος ο Canet είχε μια 11η θέση γενικής στον πρώτο του αγώνα στο Ράλι Πορτογαλίας -3ος στην Rally2- ενώ στο Ράλι Μαρόκου ήρθε 2ος στην κατηγορία τους και 7ος γενικής. Πολύ καλά τα πήγε και στη συμμετοχή του στο Desafio Ruta 40 (11ος και 2ος στην κατηγορία του), ενώ έλαβε μέρος και στα Oasis Rally και Baja Aragon.

Red Bull KTM Factory Racing 2025 Dakar
Το όνειρο του Edgar Canet είναι να κερδίσει το Dakar ως εργοστασιακός αναβάτης

Το νέο ταλέντο της KTM είναι πρωταθλητής MX Ισπανίας στα 85 κ.εκ. το 2018 και ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει μια διεθνή καριέρα στο Motocross, επέλεξε από αυτή την ηλικία να ασχοληθεί με τους Rally Raid αγώνες που του έχουν πάρει τα μυαλά.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar ο Καταλανός έχει σαν στόχο να μαζέψει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί με απόλυτη προτεραιότητα να τερματίσει.

Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad: Πέτυχε μία 5η και μία 7η θέση στην Ουγγαρία

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα Wolf-racing Motul WRRS BMW Μotorrad βρέθηκε στην πίστα Pannonia Ring, όπου διεξαγόταν αγώνας που προσμετρά τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία CUP 1000, που ήταν και η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, με 42 συμμετοχές. Στον πρώτο αγώνα ο Γιώργος Παρασκευάς τερμάτισε 21ος στο Alpe Adria και 5ος στο Βαλκανικό και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε μία 25η θέση στο Alpe Adria και μία 7η θέση στο Βαλκανικό. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον τοποθετούν μάλιστα στην τρίτη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Δώσαμε ένα ακόμη παρών στην πίστα της Ουγγαρίας αποκομίζοντας μια 5η και μια 7η θέση.

Σχόλιο Γ. Παρασκευά, team manager και αναβάτη.

“Ήρθαμε την Πέμπτη και πραγματοποιήσαμε ένα μονοήμερο track day και τα σημάδια ήταν αισιόδοξα πολύ, καθώς βελτιώσαμε το χρόνο μας κατευθείαν και στήσαμε μια καλή BMW.

"Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και παράλληλα και ο ανταγωνισμός οπότε είδαμε στον πρώτο αγώνα ότι η προσδοκούμενη επίδοση δεν ήρθε από μια λάθος επιλογή ελαστικού.

"Σίγουρα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τρέχουμε να βελτιώσουμε το σύνολο που τόσα χρόνια μας έχει βάλει μόνιμα στην 5αδα ενός πρωταθλήματος-φωτιά!

"Πολλές δυνατές συμμετοχές και μάχες μέχρι την καρό σημαία και μια λάθος επιλογή ελαστικού δεν μας έδωσαν κάτι καλύτερο από αυτά τα αποτελέσματα στον πρώτο αγώνα, πάραυτα η 5η θέση είναι πολύ καλή και στον δεύτερο αγώνα είχαμε μια 7η θέση προσπαθώντας να διαχειριστούμε την κόπωση.

"Κρατάμε το νέο προσωπικό ρεκόρ και τη μεγάλη βελτίωση από πέρυσι και δίνουμε ραντεβού στην Τσεχία σε ένα μήνα!”

Την προσπάθεια στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE