Ντοκιμαντέρ της FIM για τις γυναίκες αγωνιζόμενες - Video

Τιμώντας την ημέρα της γυναίκας και εμπνέεοντας τις επόμενες γενιές
FIM Women in Motorcycling
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2023

Για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας, η FIM ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube ένα ντοκιμαντέρ 22 λεπτών με θέμα τις γυναίκες που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτα.

Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της επιτροπής FIM Women in Motorcycling Commision ή CFM, με την WebsEdge, με χορηγούς τις Can-Am, BMW Motorrad και το Πανεπιστήμιο MUNER που βρίσκεται στη Μπολόνια.

Στόχος ήταν να προβληθούν οι γυναίκες αγωνιζόμενοι και να εμπνευστούν οι επόμενες γενιές αναβατών.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν oi αγωνιζόμενες Laia Sanz, Kiara Fontanesi, Iris Kramer, Andrea Coleman kai Ran Yochay.

Μόλις βάλεις το κράνος, δεν έχει σημασία το γένος σου”, λέει η 19χρονη Ran Yochay. “Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη για το άθλημα και το πώς οδηγείς. Αν οδηγείς καλά, οδηγείς καλά -δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα.”

Η Διευθύντρια της Επιτροπής FIM Women in Motorcycling Commission, Janika Judeika αναφέρει μεταξύ άλλων: “H FIM είναι αποφασισμένη να κάνει τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον για όλους. Για αυτό προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους να προβάλλουμε αναβάτισες-πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες

Manx Grand Prix: Ακυρώθηκε λόγω βροχής η δεύτερη ημέρα δοκιμών

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Manx Grand Prix - Ακυρώθηκε και τη δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων
Manx Grand Prix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Οι βρεγμένοι δρόμοι και η πρόγνωση για νέα βροχή δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών της Δευτέρας

Η δεύτερη ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του 2026 Manx Grand Prix ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο Isle of Man.

Οι δρόμοι του TT Course επρόκειτο να κλείσουν στις 18:00, με τo πρώτo session να είναι προγραμματισμένo για τις 18:30. Ωστόσο σημαντικό τμήμα της διαδρομής παρέμενε βρεγμένο, ενώ η πρόγνωση έκανε λόγο για περαιτέρω βροχή.

Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι περίπου τις 15:00, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα βελτιώνονταν, όμως τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι πρώτες δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ήταν αυτές των Senior MGP/Supersport MGP, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Manx Grand Prix

Το πρόγραμμα Manx Grand Prix έχει ήδη διαταραχθεί και πριν τις καιρικές συνθήκες, καθώς η πρώτη ημέρα των δοκιμών διακόπηκε έπειτα από ατύχημα του Salvatore Sallustro. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Noble's Hospital, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την κατάστασή του.

Οι εξελίξεις θυμίζουν έντονα το φετινό Isle of Man TT, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό. Από τους οκτώ προγραμματισμένους αγώνες του 2026, μόλις τέσσερις ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Το πρόγραμμα του Manx Grand Prix συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τις κατατακτήριες δοκιμές για τις κατηγορίες Senior MGP/Supersport MGP και Junior MGP/Sportbike MGP. Στις 19:50 έχει προγραμματιστεί επίσης session ενός γύρου για το Classic TT.

Οι δρόμοι αναμένεται να κλείσουν ξανά στις 18:00, με τo πρώτo session να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Ετικέτες