Ντοκιμαντέρ της FIM για τις γυναίκες αγωνιζόμενες - Video

Τιμώντας την ημέρα της γυναίκας και εμπνέεοντας τις επόμενες γενιές
FIM Women in Motorcycling
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2023

Για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας, η FIM ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube ένα ντοκιμαντέρ 22 λεπτών με θέμα τις γυναίκες που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτα.

Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της επιτροπής FIM Women in Motorcycling Commision ή CFM, με την WebsEdge, με χορηγούς τις Can-Am, BMW Motorrad και το Πανεπιστήμιο MUNER που βρίσκεται στη Μπολόνια.

Στόχος ήταν να προβληθούν οι γυναίκες αγωνιζόμενοι και να εμπνευστούν οι επόμενες γενιές αναβατών.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν oi αγωνιζόμενες Laia Sanz, Kiara Fontanesi, Iris Kramer, Andrea Coleman kai Ran Yochay.

Μόλις βάλεις το κράνος, δεν έχει σημασία το γένος σου”, λέει η 19χρονη Ran Yochay. “Αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη για το άθλημα και το πώς οδηγείς. Αν οδηγείς καλά, οδηγείς καλά -δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα.”

Η Διευθύντρια της Επιτροπής FIM Women in Motorcycling Commission, Janika Judeika αναφέρει μεταξύ άλλων: “H FIM είναι αποφασισμένη να κάνει τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον για όλους. Για αυτό προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους να προβάλλουμε αναβάτισες-πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες

Harley-Davidson Pan America 1250 - Στο Africa Eco Race 2024 με τον Joan Pedrero

Στην κατηγορία Maxi-Trail για 6.500 δύσκολα χιλιόμετρα στην original διαδρομή του Rally Dakar στην Αφρική
motomagHarley-Davidson – Με τον Joan Pedrero θα συμμετέχει στο Africa Eco Race 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

30/11/2023

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον αναβάτη του Rally Dakar, Joan Pedrero, ο οποίος καβάλα σε ένα Pan America 1250 θα αγωνιστεί στην 15η έκδοση του Africa Eco Race 2024, που θα διεξαχθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, στην κατηγορία Maxi-Trail.

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα μετά την απαγόρευση συμμετοχής μοτοσυκλετών με περισσότερους από έναν κυλίνδρους και πάνω από 450 κυβικά από το Dakar, το Africa Eco Race έχει αποτελέσει πεδίο επίδειξης ικανοτήτων και εμπορικής προώθησης των εταιρειών για τις μεγάλες adventure μοτοσυκλέτες τους, βοηθώντας στην αύξηση της δημοτικότητας του αγώνα. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν πλέον πολλοί κατασκευαστές, με τη Yamaha μάλιστα να εγκαταλείπει το 2022 το Dakar, αφήνοντας όλη της την τεχνογνωσία στα χέρια της Fantic, η οποία συμμετέχει στη διοργάνωση της Σαουδικής Αραβίας. Θυμίζουμε πως στο Africa Eco Race η εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha έκανε με τους Pol Tarres και Alessandro Botturi το 1-2 στα Maxi Trail το 2022, ενώ ο αγώνας του 2023 ακυρώθηκε, λόγω των πλημμυρών στη Σενεγάλη. Στον αγώνα του 2024 συμμετοχή έχει δηλώσει και η Aprilia με το Tuareg 660 και τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, μετά από μία μακρά εξέλιξη της μοτοσυκλέτας βάση του project “Back to Africa”, το οποίο δημιουργήθηκε για ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

Βέβαια, τα παραδείγματα που φέραμε αφορούν μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, με το αντίστοιχο βάρος να είναι σαφώς μεγαλύτερο από μια Rally 450, αλλά μικρότερο από των Adventure μοτοσυκλετών στα 1000+ κυβικά εκατοστά. Η Harley-Davidson Pan America με τον θηριώδη Revolution Max 1250 V2 κινητήρα θα είναι εντελώς διαφορετική -και πολύ πιο απαιτητική- περίπτωση. Η εμπειρία που έχει ήδη συλλέξει η Harley-Davidson σίγουρα θα βοηθήσει στο να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, ενώ αναμένουμε πληροφορίες για να δούμε πόσο κοντά στη μοτοσυκλέτα παραγωγής των 245 κιλών θα είναι η αγωνιστική Pan America του Pedrero για το Africa Eco Race.

Harley-Davidson – Με τον Joan Pedrero θα συμμετέχει στο Africa Eco Race 2024

Στα ατού του εγχειρήματος, η μεγάλη εμπειρία του 45χρονου Ισπανού αγωνιζόμενου με το Pan America 1250, καθώς ο Pedrero συνεργάζεται με τη Harley-Davidson από τότε που παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο, πιέζοντας το στα όρια σε αρκετούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Basella Race, όπου τερμάτισε στην 6η θέση γενικής. Τον Απρίλιο που μας πέρασε, ο Pedrero έτρεξε τον απαιτητικό αγώνα Baja Extremadura, όπου αναδείχθηκε κυρίαρχος στην κατηγορία του, κάτι που επανέλαβε τον Ιούλιο στον αγώνα Baja Aragon Espana.

Harley-Davidson – Με τον Joan Pedrero θα συμμετέχει στο Africa Eco Race 2024

Στο 15ο Africa Eco Race θα συμμετέχει με Honda Africa Twin και ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Francois Barrois, με τον Γάλλο να μας έχει συντροφεύσει σε πολλά MEGA TEST, έχοντας δοκιμάσει και το Pan America 1250 στο MEGA TEST 2022, όπου διανύσαμε την Σερβία. Έτσι, θα έχουμε εικόνα από πρώτο χέρι για το τι συμβαίνει κατά την διάρκεια του Africa Eco Race, και για τα όποια παραλειπόμενα του αγώνα.