Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τραγωδία: Αγωνιζόμενη στο Brazilian SBK, έχασε τη ζωή της!

Σε ατύχημα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος

Η Indy Munoz θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, αλλά ο δρόμος που επέλεξε ήταν διαμετρικά αντίθετος, κάνοντας καριέρα στους αγώνες μοτοσυκλέτας, η οποία όμως δυστυχώς διακόπηκε απότομα και βίαια, όταν η Indy (Indiana όπως είναι το κανονικό της όνομα) έχασε τη ζωή της σε ατύχημα. Το τραγικό συμβάν συνέβη κατά την διάρκεια του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα Superbikes, ο οποίος μάλιστα έγινε κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στην πίστα Ayrton Senna στην Goiana.

H Indy συμμετείχε στην κατηγορία Supersport 600 και βρισκόταν στην δεύτερη θέση της κατάταξης, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας της στην στροφή "Curva Zero". Η Indy βρέθηκε στο έδαφος με την μοτοσυκλέτα να προσγειώνεται πάνω της. Τα τραύματά της ήταν πολλαπλά και σοβαρά, και παρά την άμεση παροχή βοήθειας, δεν ήταν δυνατόν να σωθεί η ζωή της.

 

Η Indy Munoz ήταν μόλις 29 ετών και παρά το ότι ήταν από την Δομινικανή Δημοκρατία (γεννημένη στην Dajabon στις 30 Οκτωβρίου του 1990), έκανε μοτοσυκλετιστική καριέρα στην Βραζιλία. Το 2013 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Βραζιλία, όπως και το 2014, στην κατηγορία των 1.000cc, ενώ το 2016 αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα 100 μιλίων στο Interlagos, στην κατηγορία των 300 κυβικών. Επιπλέον, είχε κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο στο Kawasaki Ninja Cup 300 και στο Yamaha R3 Cup. Παράλληλα με την αγωνιστική της καριέρα, ήταν επίσης και εκπαιδεύτρια για αναβάτες μοτοσυκλέτας, διέθετε μεγάλη εμπειρία στο cross country σκι, ενώ ο αδερφός της ήταν ο Kioman Munoz, τρεις φορές πρωταθλητής Βραζιλίας στο Motocross.

Το ατύχημα της Indy ήταν το δεύτερο μοιραίο ατύχημα που συνέβη στην πίστα της Goiana μέσα σε διάστημα εφτά μηνών. Τον Αύγουστο του 2019, ο Βραζιλιάνος Welles Lins de Carvalho Balbino έχασε κι αυτός τη ζωή του μετά από κρούση πάνω σε προστατευτική μπαριέρα, ενώ αγωνιζόταν στην κατηγορία SBK 1000 Escola.