Yamaha Motor Greece: Υπέγραψε με τον Κίμωνα Καράμπελα για το “Yamaha Ténéré 700”!

Νέα συνεργασία με τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για τον πολυπρωταθλητή Enduro
Yamaha Motor Greece: Υπέγραψε με τον Κίμωνα Καράμπελα για το “Yamaha Ténéré 700”!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/12/2024

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησε για το 2025 ο Κίμων Καράμπελας, πρωταθλητής στο Enduro, εκπαιδευτής στην σχολή Enduro Skills και χωματερός συντάκτης του MOTO.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την KTM που μετρούσε πάνω από μία πενταετία, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό τους που λήγει στο τέλος του 2024.

Με σημερινό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί πιο κάτω, ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Κίμωνα ως μέλος της Yamaha Racing και πρεσβευτή της Yamaha Ténéré 700 με την οποία θα αγωνιστεί στο Hellas Rally 2025.

Θυμίζουμε πως στην τελευταία διοργάνωση του δημοφιλούς στο εξωτερικό, ελληνικού Rally, ο Κίμων τερμάτισε πίσω από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia και ψηλά στην γενική κατάταξη, ενώ μέχρι και την τελευταία ημέρα που είχε ατύχημα αλλά κατάφερε να τερματίσει, διεκδικούσε την δεύτερη θέση του βάθρου, κερδίζοντας τον έναν από τους δύο ξένους επαγγελματίες!

Νέα συνεργασία με τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για τον πολυπρωταθλητή Enduro

Η ανακοίνωση της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Η Yamaha Motor Greece με ενθουσιασμό καλωσορίζει στην οικογένειά της τον

πρωταθλητή Κίμωνα Καράμπελα ως Πρεσβευτή “Yamaha Ténéré 700”.

Η Yamaha Motor Greece του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, συνεχίζοντας να εφαρμόζει έμπρακτα τις δραστηριότητές της σε πλήρη εναρμόνιση με τις αρχές της, όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεχής και καθημερινή ενασχόληση με την επίτευξη των στόχων και ο ενθουσιασμός για την διάκριση σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον πρωταθλητή Κίμωνα Καράμπελα, ορίζοντάς τον επίσημα ως Πρεσβευτή “Yamaha Ténéré 700”.

Ο Κίμων, έχοντας διαγράψει μια πορεία πολλών ετών στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, εκφράζει απόλυτα τις αξίες της μάρκας και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή πρόκληση, αγωνιστική και μη! Με περισσότερα από 16 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με την αγωνιστική οδήγηση και ύστερα από την κατάκτηση πολλών τίτλων και διακρίσεων στο Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, έχει ως επόμενο στόχο την κατάκτηση του Hellas Rally 2025, με μια Yamaha Ténéré 700!

Η Yamaha Motor Greece, καλωσορίζει τον Κίμωνα Καράμπελα στην οικογένειά της ως πρεσβευτή της Yamaha Ténéré

Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!

Ιδιαίτερα απαιτητικό το φετινό Rally
Hellas Rally 2026: Μεγάλη νίκη Cerutti με Aprilia - Ο Κίμωνας Καράμπελας πρώτος από τους Έλληνες στην γενική κατάταξη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/6/2026

Τόσο από πλευράς οδήγησης, όσο και από ανάγκες πλοήγησης, το φετινό Hellas Rally ανέβασε βαθμό δυσκολίας και μέτρησε αρκετές εγκαταλείψεις, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του, ως ένα από τα κορυφαία Rally σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Ανεβασμένο ήταν και το επίπεδο του Cerutti αλλά και γενικά της ομάδας Aprilia, όπου δεύτερος τώρα είχε έρθει ο Marini, επίσης σε κορυφαίο επίπεδο οδηγικά, κάτι που φαίνεται από την τελική κατάταξη, έχοντας καταφέρει μοτοσυκλέτες της κατηγορίας M5 να κυριαρχήσουν.

Για μία ακόμη φορά, αυξημένη ήταν η παρουσία Ελλήνων αναβατών σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις, έχοντας 14 συμμετοχές σε σύνολο 204 αγωνιζόμενων.

To φετινό Hellas Rally ολοκληρώθηκε μετά από μια εβδομάδα απαιτητικής οδήγησης στην Εύβοια και τη Θεσσαλία. Για τους Έλληνες που έλαβαν μέρος ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουν την εμπειρία ενός διεθνούς αγώνα και να ζήσουν την διαδικασία διεξαγωγής και την διοργάνωση που έχουν όλα τα μεγάλα Rally χωρίς να ξενιτευτούν κάνοντας πρόσθετα έξοδα.

Στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο Enduro συντάκτης του MOTO, ο Κίμων Καράμπελας (#26) με Yamaha Tenere 700.

Ο Κίμωνας τερμάτισε στην 7η θέση της Γενικής Κατάταξης όντας πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, ενώ στην κατηγορία Μ5 που συμμετείχε πήρε την τρίτη θέση πίσω από τις Aprilia των Ιταλών εργοστασιακών αναβατών, Jacopo Cerutti και Thomas Marini, που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις. Οι δύο αναβάτες της Aprilia συνεχάρησαν μάλιστα τον Κίμωνα και ανανέωσαν το ραντεβού σε κάποια άλλη διεθνή διοργάνωση. Με την 7η θέση γενικής ο Κίμωνας ανακάμπτει και στην κατάταξη των Ελλήνων αναβατών μετά τον περσινό αγώνα όπου μετά από όλα όσα είχαν συμβεί, είχε χάσει την θέση αυτή, αλλά κράτησε και τότε το πολύ σημαντικό βάθρο της κατηγορίας των Adventure μοτοσυκλετών που τρέχουν στα Rally.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλοι οι Έλληνες του Hellas Rally 2026.

Κίμων Καράμπελας #26 - Yamaha Tenere 700

Γενική κατάταξη: 7ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5 (650-1300cc δικύλινδρα): 3ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 3ος

Γιάννης Σεβαστόπουλος #80 – Yamaha WR450F

Γενική κατάταξη: 8ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2 (400-475cc): 5ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 5ος

Παναγιώτης Κουζής #38 – CFMOTO 800MT-X

Γενική κατάταξη: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 4ος

Γιάννης Τρίγκας #22 – Suzuki DR-Z4S

Γενική κατάταξη: 11ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ1 (125-390cc): 3ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ1: 2ος

Ιωσήφ Μπουτσαξής #91 – KTM 890 Adventure

Γενική κατάταξη: 25ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 6ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 5ος

Γιώργος Κοινωνάς #23, CFMOTO 450ΜΤ

Γενική κατάταξη: 29ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ2: 14ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ2: 11ος

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος #323, KTM EXC 500

Γενική κατάταξη: 35ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 1ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3 (480-600cc μονοκύλινδρα): 4ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 2ος

Στέφανος Θεοχάρης #312, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 57ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 10ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 3ος

Πέτρος Πισσαρίδης #93, Voge DS800X Rally

Γενική κατάταξη: 69ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 7ος

Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης #24, Suzuki V-Strom 800 DE

Γενική κατάταξη: 78ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ5: 16ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ5: 8ος

Γιώργος Τσίτος #340, Beta RR 480

Γενική κατάταξη: 99ος

Κατάταξη κατηγορίας Veteran: 9ος

Κατάταξη κατηγορίας Μ3: 15ος

Κατάταξη κατηγορίας FIM Μ3: 4ος

 

Εκτός των παραπάνω, στον αγώνα έδωσαν το παρών μερικοί ακόμη Έλληνες αναβάτες που δυστυχώς δεν έφτασαν ως τον τερματισμό.

Ηλίας Τσανικλίδης #107, Voge 300 Rally (Μ1) - Εγκατέλειψε την 6η και προτελευταία μέρα του αγώνα

Στέλιος Δεσύπρης #113, Husqvarna FE350 (Μ1) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα

Χρήστος Πελούσης #74, Beta RR 480 (M3) – Εγκατέλειψε την 4η μέρα.

 

Ετικέτες