Africa Eco Race 2025, Stage 9 - Ακυρώθηκε λόγω αμμοθύελλας!
Μικρή ορατότητα και αδυναμία πτήσης των εναέριων διασωστικών μέσων οι αιτίες της ακύρωσης
Από τον
Κώστα Γκαζή
9/1/2025
Με ένα λιτό ανακοινωθέν, η διοργάνωση του Africa Eco Race 2025 ανακοίνωσε πως το 9ο σκέλος με εκκίνηση και τερματισμό την Amodjar ακυρώνεται λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.
Στην ανακοίνωση διαβάζουμε τα εξής: "Σκέλος 9 - AMODJAR - AMODJAR - ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΚΥΡΩΣΗ
Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης μιας έντονης αμμοθύελλας που καθιστά τη διαδρομή αδιάβατη και επικίνδυνη, η Διεύθυνση του αγώνα έλαβε την απόφαση να ακυρώσει το Σκέλος #9.
Η ασφάλεια των συμμετεχόντων, της ομάδας υποστήριξης και της διοργάνωσης παραμένει προτεραιότητά μας..."
Αν όπως διαβάζουμε "η ασφάλεια είναι πάνω απ' όλα", θα προτείναμε στο ίδιο πνεύμα στη διοργάνωση να αποφεύγει στο μέλλον τις απογειώσεις αεροπλάνων με κατεύθυνηση το βυτιοφόρο ανεφοδιασμού... just saying...
Η BMW Motorrad Motorsport παρουσιάζει τις αγωνιστικές της ομάδες
Ενόψει της έναρξης του Motul WSBK 2026, η BMW συνοψίζει τις αγωνιστικές ομάδες της που βασίζονται στα M 1000 RR και S 1000 RR.
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
18/2/2026
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) η ομάδα άλλαξε φέτος και τους δύο αναβάτες της, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Danilo Petrucci και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Toprak Razgatlioglu, που προωθήθηκε στο MotoGP μετά από δύο τίτλους με τη BMW στο WSBK, και του Michael Van Der Mark.
Ο Van Der Mark άφησε πίσω το WSBK, όχι όμως και τη γερμανική εταιρεία, καθώς μετακινήθηκε παράλληλα σε μιαν άλλη M 1000 RR, αυτή της BMW Motorrad World Endurance Team που δηλώνει στόχο της την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance, EWC.
Μαζί του στο πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Markus Reiterberger (Γερμανία) και Steven Odendaal (Νότια Αφρική), ενώ ο Εσθονός Hannes Soomer συνεχίζει ως αναπληρωματικός της παραπάνω τριάδας.
Μια ακόμη ομάδα για το EWC 2026 είναι η AutoRace Ube Racing Team με τον Naomichi Uramoto που διακρίθηκε πέρυσι με τη BMW στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και ο οποίος πλαισιώνεται από τον έμπειρο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK και EWC Sylvain Guintoli και τον Hannes Soomer, όταν δεν είναι απαραίτητος στην πρώτη ομάδα της BMW.
Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, MotoAmerica, η ομάδα OrangeCat Racing κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας Superstock το 2025 και φέτος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών της βουτώντας στα δύσκολα της κορυφαίας κατηγορίας Superbike ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport Official Team USA. Υπό τις οδηγίες του διευθυντή Jeff Connors, η ομάδα θα έχει δύο Αμερικανούς αναβάτες, τους Sean Dylan Kelly και Jayson Uribe.
Τέλος, η BMW έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα Road Racing με δύο πασίγνωστους Άγγλους αναβάτες, τους Davey Todd και Peter Hickman οι οποίοι θα αγωνιστούν σε φημισμένους αγώνες, όπως οι Isle of Man Tourist Trophy και Northwest 200 με την ομάδα που οι ίδιοι ίδρυσαν, 8TEN Racing, ενώ θα συμμετάσχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα BSB (British SuperBike Championship).