Αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία - Θα διοργανωθούν χάρη στις δωρεές του κόσμου!

Αρχικά είχαν ακυρωθεί όλοι για το 2023, ενώ ακόμα και τώρα κάποιοι δεν θα διεξαχθούν
NW200
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, οι Road Racing αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία αντιμετώπιζαν αβέβαιο μέλλον, λόγω τεράστιας αύξησης ασφαλίστρων, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ανήμποροι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος, κάνοντας λόγο για ακύρωση όλων των event του 2023! Τελικά, οι φίλοι του αθλήματος έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη, και βοήθησαν να πάρουν και πάλι το πράσινο φως αγώνες όπως το International North West 200.

Ενώ λοιπόν όλοι οι αγώνες μοτοσυκλέτες της Ιρλανδίας είχαν ακυρωθεί τον Φεβρουάριο, η Ομοσπονδία Αγώνων Μοτοσυκλέτας της χώρας οργάνωσε μια crowdfunding καμπάνια, όπου οι φίλοι του αθλήματος μπορούσαν να καταθέσουν τον οβολό τους, με στόχο τη διοργάνωση των αγώνων για το 23.

Η καμπάνια που αρχικά είχε στόχο τις 300.000 βρετανικές λίρες, κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 90.000 λίρες (ποσό που συνεχίζει να ανεβαίνει), ήτοι 102.543 ευρώ, και μαζί με μια νέα πρόταση για χαμηλότερα ασφάλιστρα βοήθησαν τις λέσχες να δώσουν το “ok” για τη διοργάνωση των αγώνων το 2023.

Έτσι το International North West 200 θα λάβει χώρα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαίου ενώ αναμένεται να διοργανωθούν τόσο ο αγώνας του Armoy όσο και του Cookstown 100, όμως ο Tandragee 100 που παραδοσιακά ανοίγει τη Road Racing σεζόν τον Απρίλιο δεν θα διοργανωθεί το 23.

Έτσι οι Ιρλανδοί φαν της Road Racing σκηνής κατάφεραν να υποστηρίξουν οι ίδιοι το άθλημα που αγαπούν, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία ή από εταιρικές χορηγίες.

Ετικέτες

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες