Αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία - Θα διοργανωθούν χάρη στις δωρεές του κόσμου!

Αρχικά είχαν ακυρωθεί όλοι για το 2023, ενώ ακόμα και τώρα κάποιοι δεν θα διεξαχθούν
NW200
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, οι Road Racing αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία αντιμετώπιζαν αβέβαιο μέλλον, λόγω τεράστιας αύξησης ασφαλίστρων, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ανήμποροι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος, κάνοντας λόγο για ακύρωση όλων των event του 2023! Τελικά, οι φίλοι του αθλήματος έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη, και βοήθησαν να πάρουν και πάλι το πράσινο φως αγώνες όπως το International North West 200.

Ενώ λοιπόν όλοι οι αγώνες μοτοσυκλέτες της Ιρλανδίας είχαν ακυρωθεί τον Φεβρουάριο, η Ομοσπονδία Αγώνων Μοτοσυκλέτας της χώρας οργάνωσε μια crowdfunding καμπάνια, όπου οι φίλοι του αθλήματος μπορούσαν να καταθέσουν τον οβολό τους, με στόχο τη διοργάνωση των αγώνων για το 23.

Η καμπάνια που αρχικά είχε στόχο τις 300.000 βρετανικές λίρες, κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 90.000 λίρες (ποσό που συνεχίζει να ανεβαίνει), ήτοι 102.543 ευρώ, και μαζί με μια νέα πρόταση για χαμηλότερα ασφάλιστρα βοήθησαν τις λέσχες να δώσουν το “ok” για τη διοργάνωση των αγώνων το 2023.

Έτσι το International North West 200 θα λάβει χώρα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαίου ενώ αναμένεται να διοργανωθούν τόσο ο αγώνας του Armoy όσο και του Cookstown 100, όμως ο Tandragee 100 που παραδοσιακά ανοίγει τη Road Racing σεζόν τον Απρίλιο δεν θα διοργανωθεί το 23.

Έτσι οι Ιρλανδοί φαν της Road Racing σκηνής κατάφεραν να υποστηρίξουν οι ίδιοι το άθλημα που αγαπούν, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία ή από εταιρικές χορηγίες.

Ετικέτες

BMU Supermoto: Ο Γιώργος Παρασκευάς 3ος στην SM Open με Ducati Desmo450 MX

Αν και τραυματίας, ο Έλληνας αναβάτης συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια
wolf
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιώργου Παρασκευά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς συμμετέχει σε δύο πρωταθλήματα, σε ταχύτητα και Supermoto. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto που διεξήχθη στη Βουλγαρία και ενώ ήταν τραυματίας κατάφερε πάνω στη σέλα της Ducati Desmo450 MX να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας SM Open.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Πολύ θετικά εξελίχθηκε το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Supermoto για τον Γιώργο Παρασκευά καθώς έφυγε από την Βουλγαρία στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open.

Το 3ο αγωνιστικό διήμερο του BMU Supermoto διεξάχθηκε στην πίστα Grand Prix Pleven, στη Βουλγαρία στις 29-30/08, και ο βασικός στόχος του Γιώργου Παρασκευά (#148) με τη μοτοσυκλέτα Ducati Desmo450 MX ήταν να διατηρήσει μια ουσιώδη διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στην κατηγορία SM Open.

wolf

Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING ταξίδεψε στην Βουλγαρία έχοντας ακόμη τις συνέπειες τραυματισμού στο δεξί του χέρι από προηγούμενο αγώνα Supermoto, ενώ τρεις ημέρες πριν την άφιξη του αναβάτη, ο τραυματισμός είχε μετατραπεί σε τενοντίτιδα. Γεγονός που επηρέασε σημαντικά την επίδοση του Έλληνα πιλότου αλλά δεν τον κράτησε μακριά από την επίτευξη του στόχου του.

Σε μια ευχάριστη αλλά τεχνικά πολύ απαιτητική πίστα, όπως ανέφερε, ολοκλήρωσε και τους τέσσερις αγώνες του διήμερου με συντηρητική στρατηγική. Απέφυγε να πιέσει στα ασφάλτινα άλματα του sky section, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς και την καταπόνηση του χεριού του.

Ξεκινώντας από τη δωδέκατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, ο Παρασκευάς πραγματοποίησε πολύ καλές εκκινήσεις σε όλα τα σκέλη, φτάνοντας μέχρι και την έκτη θέση. Ωστόσο, η στρατηγική του και ο τραυματισμός δεν του επέτρεπαν να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και να υποστηρίξει τη θέση του.

Έτσι, στους δυο αγώνες του Σαββάτου τερμάτισε σε διπλή δέκατη θέση ενώ την Κυριακή στην εντέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα. Παρά τα αγωνιστικά αποτελέσματα, η στρατηγική του απέδωσε βαθμολογικά και συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ώστε να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης SM Open.

Όπως ανέφερε και ίδιος, τον βοήθησε πολύ η Ducati Desmo καθώς διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις ευθείες και χωρίς να είναι ιδιαίτερα σεταρισμένη μπορεί να δώσει στον αναβάτη τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και θέσεις βάθρου.

Ο στόχος του Γιώργου Παρασκευά επετεύχθη αλλά παράλληλα η παρουσία του Έλληνα αναβάτη συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εθνών, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική μοτοσυκλετιστική παρουσία στο εξωτερικό, όπως είχε δηλώσει πως θα ήθελε να πετύχει από τον εναρκτήριο αγώνα του Supermoto. 

wolf

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

«Είμασταν με φάρμακα και προσεκτικά σε όλο τον αγώνα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω από τη δέκατη θέση, ήταν εμφανής πλέον η καταπόνηση του χεριού μου. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν πολύ όμορφα, αλλά βασικός στόχος είναι το Βαλκανικό Superbikes F1000 και πάμε Σλοβακία για να τα δώσουμε όλα»!

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE