Αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία - Θα διοργανωθούν χάρη στις δωρεές του κόσμου!

Αρχικά είχαν ακυρωθεί όλοι για το 2023, ενώ ακόμα και τώρα κάποιοι δεν θα διεξαχθούν
NW200
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, οι Road Racing αγώνες μοτοσυκλέτας στην Ιρλανδία αντιμετώπιζαν αβέβαιο μέλλον, λόγω τεράστιας αύξησης ασφαλίστρων, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ανήμποροι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος, κάνοντας λόγο για ακύρωση όλων των event του 2023! Τελικά, οι φίλοι του αθλήματος έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη, και βοήθησαν να πάρουν και πάλι το πράσινο φως αγώνες όπως το International North West 200.

Ενώ λοιπόν όλοι οι αγώνες μοτοσυκλέτες της Ιρλανδίας είχαν ακυρωθεί τον Φεβρουάριο, η Ομοσπονδία Αγώνων Μοτοσυκλέτας της χώρας οργάνωσε μια crowdfunding καμπάνια, όπου οι φίλοι του αθλήματος μπορούσαν να καταθέσουν τον οβολό τους, με στόχο τη διοργάνωση των αγώνων για το 23.

Η καμπάνια που αρχικά είχε στόχο τις 300.000 βρετανικές λίρες, κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 90.000 λίρες (ποσό που συνεχίζει να ανεβαίνει), ήτοι 102.543 ευρώ, και μαζί με μια νέα πρόταση για χαμηλότερα ασφάλιστρα βοήθησαν τις λέσχες να δώσουν το “ok” για τη διοργάνωση των αγώνων το 2023.

Έτσι το International North West 200 θα λάβει χώρα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαίου ενώ αναμένεται να διοργανωθούν τόσο ο αγώνας του Armoy όσο και του Cookstown 100, όμως ο Tandragee 100 που παραδοσιακά ανοίγει τη Road Racing σεζόν τον Απρίλιο δεν θα διοργανωθεί το 23.

Έτσι οι Ιρλανδοί φαν της Road Racing σκηνής κατάφεραν να υποστηρίξουν οι ίδιοι το άθλημα που αγαπούν, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία ή από εταιρικές χορηγίες.

Ετικέτες

Αναβάτης αποφεύγει τελευταία στιγμή σύγκρουση με ασθενοφόρο... στην πίστα - Video

Στην Roebling Road Raceway, στην Georgia των Η.Π.Α.
μοτοσυκλέτα εναντίον ασθενοφόρου στην πίστα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Σε ένα Onboard βίντεο που ανέβασε στο instagram ο αναβάτης που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στο συμβάν, βλέπουμε το Yamaha R1 του να βρίσκεται στην ευθεία τερματισμού με 210 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν μπροστά του εμφανίζεται να περνά κάθετα την πίστα ένα ασθενοφόρο, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται για λίγα εκατοστά!

Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό του πρωταγωνιστή του επεισοδίου, R1 Shake n bake, ο οποίος στις επόμενες αναρτήσεις του συμπληρώνει πως είναι χαρούμενος που είναι ακόμα εν ζωή, για να επιστρέψει στην έγκυο γυναίκα του και τον μόλις 2 ετών γιο του. Επιπλέον, ευχαριστεί την εταιρεία που κατασκεύασε την custom φόρμα του, καθώς παρόλο που έπεσε με 210, και σύρθηκε για αρκετή ώρα, σηκώθηκε χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του αναβάτη, ο οποίος και καταφέρνει να μην καρφώσει το βλέμμα του στο ασθενοφόρο, αλλά κοιτώντας στο πλάι να το αποφύγει για ελάχιστα εκατοστά, βγαίνοντας στο χορτάρι. Κατόπιν η μοτοσυκλέτα ξεκινά τις τούμπες, για να καταλήξει να καταστραφεί εντελώς.

Σε μια διαφορετική ανάρτηση ένας άλλος αναβάτης υποστηρίζει πως στο συμβάν ενεπλάκη και δεύτερη μοτοσυκλέτα που χτύπησε το ασθενοφόρο και κατόπιν πήρε φωτιά, δίχως κι εκείνος ο αναβάτης να τραυματιστεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον R1 Shake n bake.

Όπως και να έχει, ακόμα και αν είχε βγει σημαία που να προειδοποιούσε για το ασθενοφόρο, οι κανονισμοί επιβάλλουν να έχουν βγει στα pits όλες οι μοτοσυκλέτες πριν εισέλθει κάποιο άλλο όχημα στην πίστα.

Ετικέτες