American Flat Track 2020: Η Shayna Texter ανανεώνει με ΚΤΜ!

Για άλλα δύο χρόνια στην “Πορτοκαλί” εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/1/2020

Το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα Flat Track ξεκίνησε στην Αμερική το 1954, με τις ρίζες του αθλήματος να φτάνουν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Στην Αμερική θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα απ’ τα πιο extreme μηχανοκίνητα αθλήματα με τις μοτοσυκλέτες να στρίβουν στις οβάλ πίστες με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 140km/h, ενώ στις ευθείες μπορούν να φτάσουν και τα 225km/h.

Για το 2020, η KTM επεκτείνει τη συνεργασία της με την Shaya Texter για άλλα δύο χρόνια στα AFT Singles, αφού πέρσι η αναβάτρια έκανε το ντεμπούτο της με τα χρώματα της “Πορτοκαλί” εταιρείας. Έχει κερδίσει 18 αγώνες στην καριέρα της και το 2019 ήρθε έβδομη στη βαθμολογία με τρεις νίκες συνολικά. Στα AFT Singles, οι αναβάτες συμμετέχουν με μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες μέχρι 450cc, οι οποίες είναι βασισμένες σε off-road μοντέλα παραγωγής και η KTM χρησιμοποίησε το 450 SX-F για να εξελίξει την αγωνιστική της μοτοσυκλέτα. Ο στόχος της Texter είναι να συνεχίσει την πορεία της και να φέρει περισσότερες νίκες στην ομάδα καθώς και να βοηθήσει στην εξέλιξη του μοντέλου.

Αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Red Bull KTM Factory Racing Team, ενώ δήλωσε πως “είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος μιας ομάδας που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρο από τις νίκες. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα την προηγούμενη σεζόν με τη νέα ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις αγώνες, ενώ τώρα θέτουμε νέους στόχους για το 2020.”

Ο Team manager της Red Bull KTM Factory, Chris Fillmore είπε από την άλλη πως είναι πολύ ευχαριστημένος που η Texter θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την ΚΤΜ για δύο ακόμη χρόνια. “Έχει αποδείξει την αξία της, νικώντας σε μερικές απ’ τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος, ενώ ξέρει πολύ καλά να εκπροσωπεί τον εαυτό της, την ομάδα και να προωθεί το άθλημα.” Είπε χαρακτηριστικά ο Fillmore. “Το γεγονός πως ξεκινάμε με μια ολοκαίνουργια ομάδα σημαίνει πως θα χρειαστούμε λίγο χρόνο μέχρι όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αλλά αποκτήσαμε αρκετή εμπειρία απ’ την προηγούμενη σεζόν. Θα είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι για το φετινό πρωτάθλημα και μια αναβάτρια σαν την Shayna στην ομάδα, αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε το έργο και την εξέλιξή μας.”

Ετικέτες

Ανανέωση συνεργασίας FIM με τη διοργανώτρια του X-Trial έως το 2029

Σε σταθερή τροχιά εξέλιξης συνεχίζει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial
X-Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η FIM ανακοίνωσέ την ανανέωση της συνεργασίας της με την διοργανώτρια εταιρεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial (indoor), Esdeux που συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση του αθλήματος επενδύοντας στη νέα γενιά αναβατών.

Η FIM ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Esdeux (S2), που θα συνεχίσει την προώθηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial της FIM για τα επόμενα τρία χρόνια, έως και το 2029, με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμη σεζόν.

Η γαλλική εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Bernard Estripeau που με την πολυετή του εμπειρία βρίσκεται στα ηνία του θεσμού από το 2021, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την παγκόσμια προβολή του indoor trial.

X-Trial

Σε ανοδική πορεία

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το X-Trial έχει διευρύνει σημαντικά την απήχησή του, με αγώνες να φιλοξενούνται σε νέες χώρες και ηπείρους. Το αγωνιστικό format έχει εξελιχθεί, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση και θεαματικότητα, ενώ το ημερολόγιο του θεσμού επεκτάθηκε, φτάνοντας τους έντεκα γύρους (συμπεριλαμβάνοντας τον ακυρωμένο γύρο της Λισαβώνας και το X-Trial des Nations) τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ένταξη νέων, ανερχόμενων αναβατών δίπλα στα καθιερωμένα ονόματα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και το μέλλον του θεσμού, ενώ η στρατηγική παρουσία στα social media έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση του παγκόσμιου κοινού του X-Trial.

Η εμπειρία του Estripeau

Ο Bernard Estripeau δεν είναι νέος στο χώρο. Από τον πρώτο αγώνα Indoor Trial που διοργάνωσε στην Τουλούζη πριν από σχεδόν 43 χρόνια, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, με περισσότερες από 400 διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή εικόνα του X-Trial, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο θεαματικές, αλλά και φιλικές προς το κοινό, κατηγορίες του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

X-Trial

Ο ίδιος ο Bernard Estripeau δήλωσε, "θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει με αυτή την ανανέωση. Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να εισάγουμε ένα πιο δυναμικό αγωνιστικό format, να εντάξουμε νέους αναβάτες και να φέρουμε το X-Trial σε νέες χώρες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου και κάνοντας το άθλημα ακόμη πιο ελκυστικό παγκοσμίως."

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, πρόσθεσε πως, "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Esdeux να αναπτύσσει σταθερά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι, με τον Bernard Estripeau στο τιμόνι, το άθλημα θα συνεχίσει να εξελίσσεται."

Το μέλλον του X-Trial

Με την ανανέωση αυτή της συμφωνίας, το FIM X-Trial World Championship εξασφαλίζει σταθερότητα και συνέχεια σε μια περίοδο ανάπτυξης, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία και επενδύοντας τόσο στο θέαμα όσο και στους αναβάτες της επόμενης γενιάς.

Το X-Trial μοιάζει να έχει βρει τη σωστή συνταγή, με τεχνική πρόκληση, εντυπωσιακές διαδρομές και ένα format που κρατά το ενδιαφέρον των θεατών, με το μοναδικό στοιχείο που δείχνει να λείπει, να είναι η ανταγωνιστικότητα!

Bernard Estripeau