American Flat Track 2020: Η Shayna Texter ανανεώνει με ΚΤΜ!

Για άλλα δύο χρόνια στην “Πορτοκαλί” εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/1/2020

Το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα Flat Track ξεκίνησε στην Αμερική το 1954, με τις ρίζες του αθλήματος να φτάνουν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Στην Αμερική θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα απ’ τα πιο extreme μηχανοκίνητα αθλήματα με τις μοτοσυκλέτες να στρίβουν στις οβάλ πίστες με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 140km/h, ενώ στις ευθείες μπορούν να φτάσουν και τα 225km/h.

Για το 2020, η KTM επεκτείνει τη συνεργασία της με την Shaya Texter για άλλα δύο χρόνια στα AFT Singles, αφού πέρσι η αναβάτρια έκανε το ντεμπούτο της με τα χρώματα της “Πορτοκαλί” εταιρείας. Έχει κερδίσει 18 αγώνες στην καριέρα της και το 2019 ήρθε έβδομη στη βαθμολογία με τρεις νίκες συνολικά. Στα AFT Singles, οι αναβάτες συμμετέχουν με μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες μέχρι 450cc, οι οποίες είναι βασισμένες σε off-road μοντέλα παραγωγής και η KTM χρησιμοποίησε το 450 SX-F για να εξελίξει την αγωνιστική της μοτοσυκλέτα. Ο στόχος της Texter είναι να συνεχίσει την πορεία της και να φέρει περισσότερες νίκες στην ομάδα καθώς και να βοηθήσει στην εξέλιξη του μοντέλου.

Αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Red Bull KTM Factory Racing Team, ενώ δήλωσε πως “είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος μιας ομάδας που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρο από τις νίκες. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα την προηγούμενη σεζόν με τη νέα ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις αγώνες, ενώ τώρα θέτουμε νέους στόχους για το 2020.”

Ο Team manager της Red Bull KTM Factory, Chris Fillmore είπε από την άλλη πως είναι πολύ ευχαριστημένος που η Texter θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την ΚΤΜ για δύο ακόμη χρόνια. “Έχει αποδείξει την αξία της, νικώντας σε μερικές απ’ τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος, ενώ ξέρει πολύ καλά να εκπροσωπεί τον εαυτό της, την ομάδα και να προωθεί το άθλημα.” Είπε χαρακτηριστικά ο Fillmore. “Το γεγονός πως ξεκινάμε με μια ολοκαίνουργια ομάδα σημαίνει πως θα χρειαστούμε λίγο χρόνο μέχρι όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αλλά αποκτήσαμε αρκετή εμπειρία απ’ την προηγούμενη σεζόν. Θα είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι για το φετινό πρωτάθλημα και μια αναβάτρια σαν την Shayna στην ομάδα, αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε το έργο και την εξέλιξή μας.”

Ετικέτες

BSB 2026: Με παρελάσεις και track days η νέα σεζόν του βρετανικού πρωταθλήματος

Νέος χορηγός υπόσχεται να φέρει τους φίλους της διοργάνωσης μέσα στις πίστες - Με τις δικές τους μοτοσυκλέτες
BSB Carol Nash Partnership
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/1/2026

Η ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash γίνεται επίσημος συνεργάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike και ανοίγει τον δρόμο για εμπειρίες εντός πίστας σε τέσσερις γύρους του BSB.

Νέοι γύροι παρέλασης και track days σε συγκεκριμένες πίστες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (BSB), πρόκειται να προστεθούν στο πρόγραμμα του θεσμού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του για τη σεζόν 2026.

Η ασφαλιστική εταιρεία Bennetts ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο Ιανουάριο ότι αποχωρεί από τη θέση του βασικού χορηγού τίτλου του BSB, ενόψει της σεζόν 2026. Λίγο αργότερα, το πρωτάθλημα γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash, η οποία θα αποτελεί τον επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη της σειράς από το 2026.

Παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Carole Nash αναλαμβάνει ρόλο χορηγού τίτλου, η νέα συμφωνία θα φέρει στο κοινό μια σειρά από δραστηριότητες εντός πίστας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα νέα “Carole Nash - BSB Track Days”, τα οποία θα διεξαχθούν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου σε τέσσερις πίστες του πρωταθλήματος, Oulton Park, Donington Park, Brands Hatch και Cadwell Park.

Παράλληλα, η συνεργασία προβλέπει γύρους παρέλασης για τους φίλους του BSB που θα φτάνουν στις πίστες με μοτοσυκλέτα σε επιλεγμένους γύρους, καθώς και εμπειρίες όπως βόλτες ως συνεπιβάτες, γύρους με το safety car, VIP περιηγήσεις και πακέτα φιλοξενίας.

BSB Carol Nash Partnership

Ο Stuart Higgs, Διευθυντής της σειράς British Superbike, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καλωσορίζω την Carole Nash ως τον αποκλειστικό επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη του Πρωταθλήματος  British Superbike, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη σημαντική 30ή επέτειο του θεσμού.", ενώ πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για στενή συνεργασία με την Carole Nash, για την υλοποίηση αυτής της νέας συμφωνίας ώστε οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν "μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το BSB καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2026."