American Flat Track 2020: Η Shayna Texter ανανεώνει με ΚΤΜ!

Για άλλα δύο χρόνια στην “Πορτοκαλί” εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/1/2020

Το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα Flat Track ξεκίνησε στην Αμερική το 1954, με τις ρίζες του αθλήματος να φτάνουν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Στην Αμερική θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα απ’ τα πιο extreme μηχανοκίνητα αθλήματα με τις μοτοσυκλέτες να στρίβουν στις οβάλ πίστες με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 140km/h, ενώ στις ευθείες μπορούν να φτάσουν και τα 225km/h.

Για το 2020, η KTM επεκτείνει τη συνεργασία της με την Shaya Texter για άλλα δύο χρόνια στα AFT Singles, αφού πέρσι η αναβάτρια έκανε το ντεμπούτο της με τα χρώματα της “Πορτοκαλί” εταιρείας. Έχει κερδίσει 18 αγώνες στην καριέρα της και το 2019 ήρθε έβδομη στη βαθμολογία με τρεις νίκες συνολικά. Στα AFT Singles, οι αναβάτες συμμετέχουν με μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες μέχρι 450cc, οι οποίες είναι βασισμένες σε off-road μοντέλα παραγωγής και η KTM χρησιμοποίησε το 450 SX-F για να εξελίξει την αγωνιστική της μοτοσυκλέτα. Ο στόχος της Texter είναι να συνεχίσει την πορεία της και να φέρει περισσότερες νίκες στην ομάδα καθώς και να βοηθήσει στην εξέλιξη του μοντέλου.

Αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Red Bull KTM Factory Racing Team, ενώ δήλωσε πως “είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος μιας ομάδας που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρο από τις νίκες. Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα την προηγούμενη σεζόν με τη νέα ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις αγώνες, ενώ τώρα θέτουμε νέους στόχους για το 2020.”

Ο Team manager της Red Bull KTM Factory, Chris Fillmore είπε από την άλλη πως είναι πολύ ευχαριστημένος που η Texter θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την ΚΤΜ για δύο ακόμη χρόνια. “Έχει αποδείξει την αξία της, νικώντας σε μερικές απ’ τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος, ενώ ξέρει πολύ καλά να εκπροσωπεί τον εαυτό της, την ομάδα και να προωθεί το άθλημα.” Είπε χαρακτηριστικά ο Fillmore. “Το γεγονός πως ξεκινάμε με μια ολοκαίνουργια ομάδα σημαίνει πως θα χρειαστούμε λίγο χρόνο μέχρι όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αλλά αποκτήσαμε αρκετή εμπειρία απ’ την προηγούμενη σεζόν. Θα είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι για το φετινό πρωτάθλημα και μια αναβάτρια σαν την Shayna στην ομάδα, αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε το έργο και την εξέλιξή μας.”

Ετικέτες

Rally Dakar 2027: Εκκίνηση στην Πορτογαλία, ο κύριος αγώνας στο Μαρόκο

Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 23 Ιανουαρίου
dakar
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/10/2026

Σας είχαμε ενημερώσει κάμποσες φορές πως το φετινό Rally Dakar δεν θα διεξαχθεί στην Σαουδική Αραβία, αλλά στην Αφρική με Πρόλογο στην Ευρώπη και σήμερα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης που λέει ακριβώς αυτό.

Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, το φετινό Dakar δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ασία, αλλά κατ’ εξαίρεση στην Αφρική για την 49η διοργάνωσή του. Βέβαια η διοργάνωση αναφέρει επίσης πως του χρόνου ο αγώνας θα επιστρέψει στην Σαουδική Αραβία για τα 50 χρόνια του Rally Dakar.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας και στη συνέχεια οι αναβάτες θα μεταβούν στις 11 Ιανουαρίου στο Μαρόκο, εκεί που θα γίνει δηλαδή και το κύριος μέρος του αγώνα, με τον τερματισμό να φιλοξενείται στη Μαρακές. Τα συνολικά χιλιόμετρα του φετινού Dakar θα είναι 7.824 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 4.341χιλιόμετρα είναι ειδικές διαδρομές.

Το Μαρόκο έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών αγώνων Rally Raid και θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το Dakar  που μάλιστα οργανώνεται φέτος σε περιορισμένο χρόνο λόγω των συνθηκών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην χώρα πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν το Rallye du Maroc – που έχει και κοινά κομμάτια με το Dakar, ενώ αυτή τη στιγμή διεξάγεται και ο αγώνας Addax Rally 2026, εκεί όπου αγωνίζεται και ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας.

Σε καθημερινή βάση, οι περισσότερες ειδικές διαδρομές θα κυμαίνονται μεταξύ 350 και 500 χιλιομέτρων, με τις ερήμους του Μαρόκου να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο απαιτητικών στον κόσμο.

dakar 2027

David Castera, Διευθυντής του Dakar: “Η 49η διοργάνωση του Dakar, η οποία μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία, θα πληροί τα αθλητικά πρότυπα που την έχουν πάντα καταστήσει την πιο απαιτητική διοργάνωση rally-raid. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, σχεδιάσαμε ένα γνήσιο Dakar. Ο ACP (Automóvel Club de Portugal) μας υποστηρίζει στην Πορτογαλία, έχοντας καθιερώσει τον αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid FIA-FIM ως ακρογωνιαίο λίθο της σεζόν από το 2024. Και στο Μαρόκο, η εμπειρία μας σε ολόκληρη την επικράτεια, σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των εσωτερικών μας ομάδων, μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε κατά πολύ τα μορφώματα που προσφέρονταν μέχρι τώρα στη χώρα: οι διαγωνιζόμενοι θα ανακαλύψουν το Βασίλειο από τη μία άκρη στην άλλη. Θα εξερευνήσουμε όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του μέσω μιας διαδρομής πρωτοφανούς κλίμακας. Και εδώ, η εμπειρία της χώρας στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων και η ποιότητα των υποδομών της θα είναι ανεκτίμητη, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε σε όλους ένα πραγματικά πρώτης τάξεως Dakar.

Είμαστε ήδη ευγνώμονες για την πίστη των διαγωνιζομένων που επιλέγουν μαζικά να μας ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα περιπέτεια (350 έχουν ήδη εγγραφεί μέχρι σήμερα). Θα μπορούν επίσης να βασίζονται στην υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και των συνεργατών μας, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στο πλευρό μας υπό αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες. Όπως πάντα, το Dakar θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η περιπέτεια συνεχίζεται, όπως και οι προετοιμασίες για τον ιστορικό εορτασμό της 50ής διοργάνωσης στη Σαουδική Αραβία.”