Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Προκήρυξη Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης

Τρεις αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
motomag Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Προκήρυξη Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/12/2023

Το Αθλητικό Σωματείο ΑΣΗ με την έγκριση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. προκηρύσσει τον θεσμό Χειμερινό Κύπελλο Scramble Κρήτης σύμφωνα με τους Γενικούς και Τεχνικούς κανονισμούς της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και τις ισχύουσες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble 2024 κατηγορίες.

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης θα είναι:

 • 1ος Αγώνας 14/01/2024
 • 2ος Αγώνας 18/02/2024
 • 3ος Αγώνας 24/03/2024

Προσμέτρηση Αγώνων

Στο κύπελλο μετράνε όλοι οι ανωτέρω προκηρυγμένοι σε αυτό αγώνες.

Καταλληλότητα Οχημάτων

Οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στο Κύπελλο πρέπει να ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στους ισχύοντες Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και να διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές.

Αριθμός Εκκινησάντων αθλητών

Ο αριθμός των εκκινησάντων αθλητών είναι ο αριθμός των αθλητών που παρουσιάσθηκαν, πέρασαν τη διαδικασία διοικητικού και τεχνικού ελέγχου.

Σύστημα Βαθμολογίας

Σύστημα Βαθμολογίας για την απονομή του τίτλου του Κυπέλλου. Στους αγώνες του Κυπέλλου μπορούν να συμμετέχουν και να βαθμολογούνται αθλητές κάτοχοι Ελληνικού και άλλων χωρών δελτίου αθλητού μοτοσυκλέτας.

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων εφαρμόζεται το ακόλουθο σύστημα βαθμολογίας :

Βαθμοί θέσεων ανά αγώνα :

 • 1η -25β 6η -10β 11η -5β
 • 2η -20β 7η -9β 12η -4β
 • 3η -16β 8η -8β 13η -3β
 • 4η -13β 9η -7β 14η -2β
 • 5η -11β 10η -β 15η -1β

Παράβολα Συμμετοχής

Τα παράβολα συμμετοχής ορίζονται ως εξής:

 • Το παράβολο συμμετοχής για τους Αθλητές που συμμετέχουν στα Scramble ορίζεται στο ποσό των 90€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα επιβαρύνονται με το 20€.

Έπαθλα

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας κύπελλο

Κατηγορίες

 • S1 (101-199) Δίχρονες έως 175cc και τετράχρονες έως 250cc.
 • S2 (201-299)Δίχρονες από 175cc και άνω και τετράχρονες από 250cc και άνω.
 • S3 (301-399) Αθλητές ηλικίας άνω των 40 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος. Ανεξαρτήτως κυβισμού.
 • S4 (401-499) Αθλητές που έβγαλαν αθλητικό δελτίο για πρώτη φορά από το 2020 και μετά). Ανεξαρτήτως κυβισμού.
 • S5 (501-599) Αθλητές που έχουν πάρει βαθμούς σε αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων scramble-motocross . Ανεξαρτήτως κυβισμού
Ετικέτες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες