ΑΜΟΤΟΕ - Προκήρυξη Κυπέλλου Μοτοσυκλετών Dragster Β' εξαμήνου 2023 από τον ΑΣΗ

Και οι τέσσερις αγώνες του θεσμού θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο
Dragster 2024
Από το

motomag

4/8/2023

O Αγωνιστικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΑΣΗ) με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ προκηρύσσει κύπελλο με την ονομασία “Κύπελλο ΑΣΗ Β’ Εξαμήνου 2023 Μοτοσυκλετών Dragster (ADC 2023)”.

Οι ημερομηνίες των αγώνων θα είναι:

  • 1ος Αγώνας: 02-03 Σεπτεμβρίου Αγρίνιο
  • 2ος Αγώνας: 29-30 Σεπτεμβρίου και 01 Οκτωβρίου Αγρίνιο
  • 3ος Αγώνας: 04-05 Νοεμβρίου Αγρίνιο
  • 4ος Αγώνας: 16-17 Δεκεμβρίου Αγρίνιο

Το τέλος του έτους 2023 θα ανακηρύξει τους Κυπελλούχους σύμφωνα με την παρούσα Προκήρυξη.

Άρθρο 2 – Επικύρωση Βαθμολογίας

Η ΑΜΟΤΟΕ επικυρώνει, διορθώνει ή ακυρώνει τη βαθμολογία που προκύπτει από τα αποτελέσματα ενός αγώνα που προσμετρά στην τελική κατάταξη και απονομή του προκηρυχθέντος κυπέλλου ADC 2023. Η απόφασή του αυτή εκδίδεται μέσα σε 5 μέρες από την επίσημη ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του αγώνα ή από την τελεσίδικη απόφαση σχετικά με κάθε εκκρεμή διαδικασία.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 5 ημερών ισχύουν τα αποτελέσματα όπως αυτά ανακοινώθηκαν, θεωρούμενα ως επικυρωμένα από την ΑΜΟΤΟΕ.

Άρθρο 3 – Προσμέτρηση Αγώνων

Στο κύπελλο ADC 2023 μετράνε όλοι οι ανωτέρω προκηρυγμένοι σε αυτό αγώνες.

Άρθρο 4 – Κατηγορίες μοτοσυκλετών-Παράβολα συμμετοχής

Οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στον τίτλο του ADC 2023, πρέπει να ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στους ισχύοντες Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς 2023, τις εγκυκλίους και να διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές της ΑΜΟΤΟΕ και πιο συγκεκριμένα:

  • PRO Z
  • STREET 2
  • PRO STREET 1
  • PRO STREET 2
  • TRUE STREET 9
  • REAL STREET
  • SUPER STREET
  • SUPER PRO
  • FREE PASS

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 180€.

Άρθρο 5 – Αριθμός Εκκινησάντων αθλητών

Ο αριθμός των εκκινησάντων αθλητών είναι ο αριθμός των αθλητών που παρουσιάσθηκαν, πέρασαν τη διαδικασία διοικητικού και τεχνικού ελέγχου και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τουλάχιστον ένα επιτυχές προκριματικό χρονομετρημένο πέρασμα. Επιτυχές είναι ένα πέρασμα, όταν η μοτοσυκλέτα ξεκινάει από το σημείο εκκίνησης και κόβει την δέσμη τερματισμού χωρίς να «σπάσει» πιθανό ελάχιστο χρόνο της κλάσης που συμμετέχει ο αθλητής.

Άρθρο 6 – Σύστημα βαθμολογίας

Στους αγώνες του ADC 2023 μπορούν να συμμετέχουν και να βαθμολογούνται αθλητές κάτοχοι Ελληνικού και άλλων χωρών δελτίου αθλητού μοτοσυκλέτας

Παράγραφος 6.1 – Τρόπος Βαθμολόγησης

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων εφαρμόζεται το κατωτέρω σύστημα βαθμολογίας.

α) 10 βαθμοί στους αθλητές που εκπληρώνουν τον γραμματειακό και τεχνικό έλεγχο.

β) 10 βαθμοί στους αθλητές που συμμετέχουν στο σκέλος των προκριματικών.

γ) 20 βαθμοί σε κάθε νικηφόρο γύρο στις κόντρες.

δ) Επιπλέον βαθμοί δίνονται ανάλογα με το πόσοι αθλητές συμμετείχαν στο σκέλος των προκριματικών σε κάθε κατηγορία (Π.χ. αν σε μια κατηγορία έχουμε 10 αθλητές ο 1ος παίρνει 10 βαθμούς, ο 2ος 9 βαθμούς, ο 3ος 8 βαθμούς, και ούτω καθεξής , με τον 10ο να παίρνει 1 βαθμό)

Παράγραφος 6.2 – Ισοβαθμία στο Κύπελλο

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική βαθμολογία του Κυπέλλου, προηγείται ο αθλητής που έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου.

Παράγραφος 6.3 – Τελική Κατάταξη Κυπέλλου

Η σειρά κατάταξης των Κυπελλούχων ADC 2023 διαμορφώνεται από τους έχοντες συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στις κατηγορίες τους.

Άρθρο 7 - Απονεμόμενοι Τίτλοι-Έπαθλα-Απονομή

Oι τίτλοι είναι: Οι τρείς πρώτοι Κυπελλούχοι ΑDC 2023 των προκηρυχθέντων κλάσεων.

Στο ΑDC 2023, στους τρεις(3) πρώτους Κυπελλούχους της κάθε κατηγορίας απονέμεται κύπελλο.

Η απονομή θα γίνει σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Άρθρο 8 - Παρουσία Κατόχων Τίτλων στην Απονομή

H παρουσία των κατόχων των διαφόρων τίτλων στην τελετή απονομής, προκειμένου να παραληφθούν τα κύπελλα, τα μετάλλια κ.λπ. είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση δεν απονέμονται.

Σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η παραλαβή των κυπέλλων, μεταλλίων κ.λπ. δια αντιπροσώπου. Για να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό, απαιτείται έγγραφη αιτιολόγηση, προσδιορισμός του προσώπου που θα αντιπροσωπεύσει τον κάτοχο του τίτλου και γνωστοποίηση στον ΑΣΗ τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση της απονομής.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες