Αποσύρονται εταιρείες από τους ελληνικούς αγώνες!

Το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά δρώμενα και οι αιτίες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/2/2021

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο ΚΤΜ SEE εξέδωσε ένα δελτίο τύπου με μια λιτή, αλλά άκρως στοχευμένη ανακοίνωση, για το γεγονός ότι αποσύρεται φέτος από τους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

KTM SEE μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και στήριξης των Ελληνικών αγώνων μοτοσικλέτας, ανακοινώνει την απόφασή της να αποσυρθεί από αυτούς, όπως και από κάθε διοργάνωση της παρούσας διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ.

Εάν στο μέλλον η ΑΜΟΤΟΕ δείξει σεβασμό προς τους συμμετέχοντες και σοβαρότητα προς τη διοργάνωση των αγώνων ίσως να επανέλθουμε."

Η αντιπροσωπεία πάντως θα συνεχίσει να υποστηρίζει όσους θα τρέξουν με μοτοσυκλέτες της στους αγώνες –όταν και αν αυτοί γίνουν.

Την ίδια απόφαση (για απόσυρση από τους αγώνες) πήρε και η αντιπροσωπεία της ΤΜ στην Ελλάδα (η οποία ανακοίνωσε παρόλα αυτά πως θα στηρίξουν "με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο" διαθέτουν το Junior World Championship στην Μεγαλόπολη το καλοκαίρι) και όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση στο πεδίο των ελληνικών αγώνων οδηγείται σε χάος!

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τα δεδομένα, είναι η αλλαγή του αθλητικού νόμου, ο οποίος τίναξε στον αέρα πρακτικά, όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της ΑΜΟΤΟΕ, με τις εκλογές να προγραμματίζονται προς το Μάρτιο. Το κακό όμως είναι ότι μέχρι να γίνουν οι εκλογές, δεν υπάρχει ουσιαστικά σωματείο και φυσικά δεν μπορούν να εγκριθούν οι επιχορηγήσεις για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

Αυτό ουσιαστικά για τους ιδιώτες αναβάτες έχει σχετικά μικρό αντίκτυπο, όχι όμως για τις εταιρείες που λειτουργούν βάσει πλάνων και προγραμματισμών για ολόκληρη τη χρονιά. Η πιο δόκιμη ίσως λύση, θα ήταν να βγει ένα προσωρινό πρόγραμμα για τους αγώνες, που θα μπορούσε τουλάχιστον να αποτελέσει έναν μπούσουλα για τις εταιρείες, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους, να δεσμεύσουν τους προϋπολογισμούς τους, να κλείσουν τους αναβάτες τους, έστω κι αν αυτό το πρόγραμμα αλλάξει στην πορεία και μετά τις εκλογές.

Αυτή την στιγμή, είναι πολύ χειρότερο και καταστροφικό το ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, από το να ανακοινωθεί ένα έστω προσωρινό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να άλλαζε μετά και την τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Εμείς ευχόμαστε να μην γίνει μεγαλύτερη η ζημιά στον ήδη "πληγωμένο" χώρο των αγώνων στην Ελλάδα.

Ιταλία: Το Trofeo Aprilia RS 457 επιστρέφει στις πίστες και το 2026

Ευκαιρία σε νέους αναβάτες με χαμηλό κόστος και υψηλό ανταγωνισμό
Trofeo Aprilia RS 457
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/4/2026

Το ενιαίο πρωτάθλημα της Aprilia ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής και ξεκινά στις 17 Μαΐου στη Vallelunga, προσφέροντας ένα πρώτο βήμα προς τους αγώνες.

Η αγωνιστική σεζόν του 2026 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά στην Ιταλία και μαζί της επιστρέφει το Trofeo Aprilia RS 457, ένα πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίξει την εξέλιξη νέων ταλέντων στον κόσμο της ταχύτητας. Η αυλαία θα ανοίξει την Κυριακή 17 Μαΐου στην πίστα Autodromo Piero Taruffi, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ακόμη ανταγωνιστικής χρονιάς.

Trofeo Aprilia RS 457

Η διοργάνωση αποτελεί ένα ιδανικό σκαλοπάτι για νεαρούς αναβάτες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους σοβαρά βήματα στις μεγάλες πίστες. Το format του θεσμού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ισορροπία μεταξύ υψηλών επιδόσεων και προσιτού κόστους συμμετοχής, σε ένα ελκυστικό πακέτο.

Trofeo Aprilia RS 457

Η βάση του πρωταθλήματος είναι η Aprilia RS 457, η οποία παρουσιάστηκε στην EICMA 2023 και στη μορφή Trofeo μετατρέπεται σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό εργαλείο. Το RS 457 Trofeo Racing Kit περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως αγωνιστική ECU, εξάτμιση εξελιγμένη σε συνεργασία με την SC Project, φίλτρο αέρα Sprint Filter (αμφότεροι συνεργάτες της Aprilia Racing στα MotoGP), πλήρες σετ αγωνιστικών πλαστικών με fiberglass κάλυμμα ρεζερβουάρ, καθώς και διακόπτες της Jet Prime. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα φορούν ελαστικά Pirelli SC1, εξασφαλίζοντας ίδιες συνθήκες για όλους.

Trofeo Aprilia RS 457

Το ημερολόγιο του 2026 περιλαμβάνει πέντε γύρους σε μερικές από τις κορυφαίες πίστες της γειτονικής Ιταλίας, στο πλαίσιο του ιταλικού πρωταθλήματος CIV (Coppa Italia Velocità):

1ος γύρος - Vallelunga Circuit, 17 Μαΐου

2ος γύρος - Mugello Circuit, 28 Ιουνίου

3ος γύρος - Cremona Circuit, 19 Ιουλίου

4ος γύρος - Mugello Circuit, 6 Σεπτεμβρίου

5ος γύρος - Misano World Circuit Marco Simoncelli, 4 Οκτωβρίου

Trofeo Aprilia RS 457

Το κόστος συμμετοχής για το Trofeo Aprilia RS 457 ανέρχεται στα €3.270 (πλέον φόρων), με το δικαίωμα συμμετοχής να είναι ανοικτό σε όλους τους αναβάτες από την ηλικία των 14 ετών και άνω. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η τιμή της μοτοσυκλέτας σε πλήρη αγωνιστική διαμόρφωση διαμορφώνεται στα €10.249 (έκδοση δρόμου στα €7.199 και Trofeo Racing Kit στα €3.050). Επιπλέον, προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα εγγραφής τα οποία περιλαμβάνουν την ενοικίαση της μοτοσυκλέτας καθώς και αποκλειστική τεχνική υποστήριξη σε προσιτές τιμές, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των αγωνιζομένων στο πρωτάθλημα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε: Aprilia RS 457 Trofeo.

Trofeo Aprilia RS 457