Dakar 2025 σκέλος 9: Νέα νίκη Benavides, αυξάνει ο Sanders, παλεύει ο Canet! Απέφυγε τις παγίδες ο Βασίλης Μπούδρος!

Το MOTO ζωντανά στο Dakar
Το MOTO ζωντανά στο Dakar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/1/2025

Μία γρήγορη ειδική στο μέσο της οποίας ξεκίνησε ένα αέρας που έκανε αμμοβολή σε αναβάτες και μοτοσυκλέτες, έκρυβες αρκετές παγίδες στην μορφολογία της καθώς αυτό που έβλεπες επίπεδο και χωρίς πέτρες, κατέληξε να κρύβει σαμαράκια και κοτρόνες. Μαζί είχε και δύο σημεία ελέγχου που πολύ εύκολα μπορούσες να τα προσπεράσεις και ενώ θα μπορούσε να είναι μία εύκολη ημέρα, κατέληξε για αρκετούς να συνεχίζει το ίδιο δύσκολα με το υπόλοιπο Dakar! Σύμφωνα με τους περισσότερους από τους Legends, όσους δηλαδή έχουν συμμετάσχει πολλές φορές, πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα Rally της δεκαετίας, μέχρι στιγμής όπου έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 75%.

Η κατηγορία Original by MOTUL που συμμετέχει ο Βασίλης Μπούδρος, μετρά συνήθως σε απώλειες πάνω από τους μισούς αναβάτες την πρώτη εβδομάδα, άρα τα έχει πάει αρκετά καλύτερα φέτος στην πιο σκληρή δοκιμασία καθώς συνεχίζουν οι 15 από τους 25 αναβάτες.

Σήμερα ο Benavides πήρε άλλη μία νίκη και πλέον εκτός από την δική του ευεξία, βοηθά και τον Sanders να μην είναι μόνος εμπρός, απέναντι στο HRC καθώς μπήκε πλέον στην πεντάδα! Πιο σημαντικό είναι πως πήρε την νίκη ενώ άνοιξε την διαδρομή κάτι που συμβαίνει σπάνια καθώς το bonus του ενός δευτερολέπτου το χιλιόμετρο δεν είναι αρκετό για να σβήσει την διαφορά που υπάρχει όταν οδηγείς χωρίς να κοιτάς την οθόνη!

Το MOTO ζωντανά στο Dakar
προσγειωμένη η KTMοσυκλέτα της νέας εταιρείας Hoto από σπασμένη ανάρτηση - Οι Κινέζοι έλυναν και έδεναν μέχρι αργά το βράδυ!

Ο Shareina παραμένει ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος κόντρα στην ολική επικράτηση του Sanders με τον Van Beveren να ακολουθεί και μαζί να είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος της μοναδικής KTM που κυνηγά τον φετινό τίτλο.

Ο Canet έχει επίσης ξεκάθαρη πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου στην Rally2 και σήμερα κατάφερα να μιλήσω μαζί του για το μέλλον. Δυστυχώς δεν βλέπει να συνεχίζει με την KTM αν τα προβλήματα του ευρωπαίου κατασκευαστή συνεχίσουν αμείωτα. Το αντίθετο, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του…

Πολλές οι εγκαταλείψεις σήμερα και αρκετές αναρτήσεις που δοκιμάστηκαν στο όριο με τα πιρούνια να γυρνάνε πίσω σκασμένα. Η τεράστια κατασκήνωση μαζεύεται την επόμενη ημέρα και τίποτα δεν μαρτυρά πως το τεράστιο καραβάνι του Dakar πέρασε εκεί την νύκτα. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και μέσα στην ειδική που σήμερα γέμισε με ανταλλακτικά και λάδια, χωρίς ευτυχώς κάτι πιο σοβαρό.

 

Rally Dakar 2025 σκέλος 9: Η προσπάθεια της ελληνικής συμμετοχής!

Απαιτητικό το 9ο σκέλος που έκρυβε παγίδες στην γρήγορη ειδική αλλά και μερικά σημεία ελέγχου που ήταν δύσκολο να τα βρεις! Αποτυπώνουμε την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας! Απευθείας από το Rally Dakar 2025

Posted by Moto Magazine Greece on Tuesday, January 14, 2025

 

Η ελληνική συμμετοχή τα πήγε εξαιρετικά ανεβαίνοντας στην 53η θέση και ενώ ο Βασίλης είχε και αυτός όπως και οι περισσότεροι αναβάτες το άγχος των σημείων ελέγχου στο τέλος της ειδικής. Προετοίμασε την μοτοσυκλέτα για τις επόμενες ημέρες, έδωσε δείγμα λαδιών στην MOTUL, τον καλύτερο τρόπο να ξέρεις αν έρχεται η μηχανική βλάβη η όχι, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο, ειδικά εδώ στο Dakar.

Παράλληλα έχει προετοιμάσει τα ελαστικά και για μεθαύριο κερδίζοντας χρόνο στην αυριανή πολύ δύσκολη ημέρα που έχει 530 χιλιόμετρα ευθείας με 3, ακριβώς τρεις(!) στροφές! Φτάνοντας στο άκρο της Σαουδικής Αραβίας το Dakar θα περάσει 3 μέρες με οδήγηση στους αμμόλοφους ολοκληρώνοντας την φετινή του έκδοση μακριά από την πρωτεύουσα!

 

 

Ετικέτες

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.