Εκτός Rally Dakar ο Petrucci! Εγκαταλείπει η ακριβότερη συμμετοχή του Dakar!

Η πρώτη αναφορά είναι για μηχανικά προβλήματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/1/2022

Μετά από 115 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική σήμερα, ο Petrucci αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η πληροφορία αν είχε προηγηθεί πτώση ή ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε, όμως ο Petrucci ήταν ο δεύτερος ταχύτερος Rookie για φέτος και είχε τον ρυθμό σήμερα για να κυνηγήσει καλύτερη κατάταξη από την χθεσινή, 13η θέση.

Η ατυχία δεν είναι κάτι άγνωστο για τον Petrucci, του έχει χτυπήσει την πόρτα πολλές φορές και τώρα τον αναγκάζει να φύγει πρόωρα από το πρώτο του Dakar. Τρεις εβδομάδες πριν την εκκίνηση έσπασε το πόδι του στην προπόνηση για τον αγώνα και μία ημέρα πριν βρέθηκε ψευδώς θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε προσωρινά εκτός αγώνα για να πάρει το τελικό «ΟΚ» λίγες ώρες πριν την εκκίνηση.
Σήμερα προσπάθησε να επιδιορθώσει την βλάβη και να συνεχίσει τον αγώνα με γενναίο καπέλο χρόνου αλλά παραμένοντας μέσα στο Dakar, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει κι έτσι ζήτησε την αεροδιακομιδή του πίσω στο bivouac, πράγμα που αυτομάτως τον θέτει εκτός αγώνα.

Η συμμετοχή του Petrucci είναι από τις ακριβότερες του Dakar γιατί κρύβει από πίσω την εμπλοκή ολόκληρης της Tech3 που δεν είχε επαφή με το Rally και ουσιαστικά απαίτησε πλήρη εξοπλισμό σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό. Η Tech3 δεν είχε πλάνο να εμπλακεί και στο χώμα, αυτό είναι κάτι που σχεδίασε μαζί με τον Petrucci και μόνο η επένδυση σε εξοπλισμό, φορτηγά κτλ μαζεύει ένα νούμερο που ζαλίζει, αποτελώντας από μόνη της αυτή η πορεία δημιουργίας μία δυνατή ιστορία, που όταν θα ακουστεί σε όλο της το μεγαλείο θα της λείπει ένα πιο ηρωικό τελείωμα, διαφορετικό από αυτή την εξέλιξη. Στην διάρκεια της ημέρας και με την επιστροφή του θα φανεί, αν και με ποιο τρόπο θα συνεχίσει.

UPDATE:

Ηλεκτρικό  βρέθηκε πως ήταν το πρόβλημα στην KTM του Petrucci με τον αναβάτη να είναι συντετριμμένος σύμφωνα με τον Norbert Stadlbauer Manager της ομάδας Rally.

Ό,τι κι αν έκανε δεν θα μπορούσε να την επιδιορθώσει στο σημείο πράγμα ιδιαίτερα άσχημο από την στιγμή που όταν συνέβη ήταν τρίτος στο στάδιο και οδηγούσε μαζί με πολύ πιο έμπειρους οδηγούς του Dakar στον ίδιο ρυθμό!

DNF σε ένα σκέλος (Did not Finish) για το Dakar σημαίνει πως είσαι εκτός αγώνα, δεν συμμετέχεις πλέον στην κατάταξη. Η οργάνωση επιτρέπει να παραμείνεις και να οδηγήσεις αν λύσεις το πρόβλημα, είτε αυτό είναι μηχανικό είτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός που έχεις ξεπεράσει. Αυτό είναι το «Dakar Experience» που έχει αρκετές συμμετοχές και αποτελείται από «ακολούθους» που δεν βαθμολογούνται, εκεί καταλήγει και όποιος έχει DNF, αν θέλει να συνεχίσει μιας και έκανε όλα τα τεράστια έξοδα για να πάει ως εκεί. Από φέτος και μόνο, ισχύει κάτι τελείως καινούριο στους κανονισμούς, πως αν εγκαταλείψεις από μηχανική βλάβη μπορείς να επιστρέψεις στον αγώνα. Σύμφωνα με τον Norbert Stadlbauer δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό και ο Petrucci με 25 ώρες, 58 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα είναι πλέον εκτός κατάταξης. Η μοναδική πρακτική διαφορά είναι πως δεν θα χρειαστεί να πάρει εκκίνηση με τους “Dakar Experience” ωστόσο αυτή την στιγμή θα διαπραγματεύονται με την ASO να πάρει εκκίνηση περίπου στην μέση της class 2 και όχι τελευταίος, βάση χρόνου και νέου κανονισμού. Στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους στην εκπληκτική του οδήγηση μέχρι εκείνο το σημείο και ελπίζουν να του επιτραπεί να μην ξεκινήσει τελευταίος, διαφορετικά θα είναι σαν να πηγαίνει με το Dakar Experience. Η δυνατότητα να παραμένει κοντά στους πρώτους είναι βασικό ζητούμενο και ο μόνος τρόπος να κάνει ο Petrucci αυτό που ήθελε, να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία φέτος και να επιστρέψει του χρόνου.

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες