Εντυπωσιακός ο Περιστεράς στο Μπάρι!

Αυλαία για τις επίσημες δοκιμές
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Ο μικρός Γιάννης Περιστεράς ολοκλήρωσε το τελευταίο κομμάτι των επίσημων δοκιμών στην πίστα του Μπάρι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έγραψε ταχύτατους χρόνους, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της ομάδας του και όσους βρέθηκαν στην ίδια πίστα με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και τις δηλώσεις του "δασκάλου" του Alex De Angelis, του ίδιου του Γιάννη Περιστερά και του πατέρα του (και Team Manager Νίκου Περιστερά) μπορείτε να τις βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχύτερος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι

1ος χρόνος και άριστες εντυπώσεις

 

Οι επίσημες δοκιμές του 2020 έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για τον 15χρονο Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Περιστερά, που βρέθηκε στην πίστα Autodromo Del Levante στο Μπάρι της Ιταλίας, με την ομάδα του Team Roc 'n' DeA, για να οδηγήσει την Yamaha R3 με την οποία πήρε μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Supersport 300, τη χρονιά που πέρασε.

Ο Περιστεράς εξοικειώθηκε αμέσως με τις εννέα στροφές της μικρής διαδρομής των 1,577μ. και ακολουθώντας τον Πρωταθλητή Ιταλίας και νικητή στην Moto2, Massimo Roccoli στο τρίτο του εικοσάλεπτο στην πίστα κατέβασε χρόνο στο 52.76 που τον έφερε στην πρώτη θέση από όλες τις Supersport 300 που ήταν στην πίστα.

Στο επόμενο 20λεπτο σε ρόλο δασκάλου ο Alex De Angelis και ο Γιάννης “πετούσε” κατεβάζοντας το χρόνο στο 52.313 που ήταν ο καλύτερος χρόνος της πίστας, με μόνο τον Luca Bernardi, Πρωταθλητή Ιταλίας στην κατηγορία Supersport με την Yamaha R6 να είναι ταχύτερος από τον Έλληνα οδηγό!

Η συνέχεια ήταν ανάλογα καλή με την ομάδα να κάνει προσομοιώσεις Αγώνα, με τον Roccoli να συναγωνίζεται και να πιέζει τους Περιστερά και Palladino (που ήταν οι δύο ταχύτεροι) και τον 15χρονο οδηγό μας να κερδίζει και τις τρεις προσπάθειες που έγιναν. Μάλιστα ο Περιστεράς ήταν σταθερός στο 52.43 ακόμη και αργά το απόγευμα όταν η πιο κρύα πίστα δεν μπορούσε πια να “βγάλει” καλούς χρόνους.

 

Alex De Angelis – οδηγός MotoGP

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Περιστερά σήμερα και πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την επιτυχία: να προπονείται με ταχύτερους οδηγούς και να προσπαθεί να βελτιώνεται! Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι χαμηλότερου επιπέδου και δεν έχει νόημα να είναι πρώτος χωρίς έντονο συναγωνισμό. Εδώ πίεσε στα όρια και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ακολουθώντας μας βελτίωσε τα σημεία που χρειαζόταν, ενώ ήταν δυνατός και σε αντοχή στην πίεση”.

 

Γιάννης Περιστεράς

“Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, ίσως η καλύτερη της χρονιάς, αφού είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και να δώσω μάχη μέσα στην πίστα με δύο οδηγούς όπως ο De Angelis και ο Roccoli. Πραγματικά έμαθα πολλά πράγματα πίσω τους, αλλά και στην ανάλυση που κάναμε μετά. Ευχαριστώ πολύ και όλη την ομάδα που μου είχε μια τέλεια ρυθμισμένη Yamaha R3. Περιμένω την επόμενη προπόνηση που θα γίνει στην Βαλένθια στα τέλη Ιανουαρίου”.

 

Νίκος Περιστεράς – Team Manager

“Είναι ευχάριστο να βλέπεις την πρόοδο του οδηγού μας, στο τελείωμα της χρονιάς και ως πατέρας ένιωσα ωραία παρακολουθώντας το ψηλό επίπεδο της σημερινής προπόνησης. Ο Γιάννης τελευταία δουλεύει και στην Ελλάδα σκληρά και αυτό βοήθησε στην καλή του απόδοση εδώ. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλό 2021”.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: REPSOL Petrolmak S.A., Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Akrapovic, DNA Filters, TECNO MOTO Performance, SHOEI, KARASSULIS International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Τα hashtag για την επικοινωνία του στα social media είναι: #racing4greece #johnperisteras41 #blucruyamaha #yamaharacinghellas #repsol #akrapovic #dnafilters #technomoto #shoei #ixs #sidi #tzortzopoulosmotofashion #yamahar3 #rise #mgpgr #karassulisinternationaltransport #galaktopiimatapatsis #riderrepairgraphics #mouratisgp #ermax #georgopoulosracing #extraproductstasoulis #extremetrackdays #papageorgiou #spiliotis #motogpworldmagazine #lekaredesign #intramoto #andelitouring #papastavroushops #pipposracing #serrescircuit

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.