Γιάννης Περιστεράς - H πτώση και η άνοδος του στην Βαρκελώνη

Με το βλέμμα να στρέφεται τώρα στο 2024
motomag Γιάννης Περιστεράς - H πτώση και η άνοδος του στην Βαρκελώνη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/12/2023

Το 2023 αγωνιστικά έκλεισε για τον 18χρονο Γιάννη Περιστερά με μια μεγάλη πτώση και μια μεγάλη επανάκαμψη στον τελευταίο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike (ESBK). Ο Έλληνας αναβάτης που και το 2023 αγωνίστηκε στην κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike ολοκληρώνοντας τη χρονιά με μια τέταρτη θέση που του έδωσε τους περισσότερους βαθμούς που πήρε ποτέ Έλληνας αγωνιζόμενος στο WorldSBK, έκανε τώρα μια έκτακτη συμμετοχή (wildcard) στο Ισπανικό πρωτάθλημα, καλεσμένος της ομάδας ARCO, που του πρόσφερε μια Yamaha R3, ελαφρά διαφορετική από αυτήν με την οποία αγωνιζόταν στο παγκόσμιο.

Στις δοκιμές ο Περιστεράς είχε μια σφοδρή πτώση, με πολλά χιλιόμετρα, από την οποία ο ίδιος βγήκε αλώβητος, αλλά η R3 αρκετά “τραυματισμένη”. Η ομάδα κατάφερε να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα, όμως ένα μικρό πρόβλημα δεν άφησε τον Έλληνα αναβάτη να πάρει το αποτέλεσμα που μπορούσε στις κατακτήτριες δοκιμές και έτσι ξεκίνησε τον αγώνα από την 17η θέση. Στον κυρίως αγώνα η Yamaha R3 ήταν επιτέλους έτοιμη σωστά και ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε καλά και άρχισε να κερδίζει θέσεις. Έφτασε το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά μια πτώση μπροστά του τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμο χρόνο για να αποφύγει τον πεσμένο συναθλητή του. Τελικά ο Περιστεράς τερμάτισε 12ος, αλλά κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα έδειξε ότι είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει το βάθρο και τη νίκη.

Γιάννης Περιστεράς - H πτώση και η άνοδος του στην Βαρκελώνη

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Ξεκινώντας από την 17η θέση κατάφερα να φτάσω στο γκρουπ που δίνει τη μάχη για το βάθρο. Στάθηκα άτυχος μετά, αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί δείξαμε την ταχύτητά μας με τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας γιατί υπήρχαν πολλές έκτακτες συμμετοχές από το παγκόσμιο WorldSBK (στις 39 συνολικά συμμετοχές) στην πίστα της Βαρκελώνης. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου που με βοήθησε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα όλο το Σαββατοκύριακο του αγώνα και όλους όσους με υποστηρίζουν. Το βλέμμα μου τώρα είναι στο 2024.”

Tην προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres, Μπάμπης Στόκας.

Γιάννης Περιστεράς - H πτώση και η άνοδος του στην Βαρκελώνη
Ετικέτες

AMA EnduroCross: Νίκη του Jonny Walker “έκλεψε” στον τελικό τον τίτλο του 2025 από τον Trystan Hart [VIDEO]

Μεγάλη επιτυχία και για την Triumph Racing που κατακτά το πρώτο της μεγάλο off-road πρωτάθλημα – Δεύτερος AMA EnduroCross τίτλος για τον Βρετανό
AMA EnduroCross Title
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/11/2025

Σε μια βαριά σκαμμένη πίστα, που δοκίμασε τις αντοχές όλων, ο Jonny Walker κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να κατακτήσει τον τίτλο του EnduroCross 2025, ισοβαθμώντας με τον αναβάτη της ΚΤΜ, Trystan Hart, αλλά υπερισχύοντας λόγω περισσότερων νικών.

Ο τελικός γύρος του EnduroCross στο Everett ήταν ένας σκληρός επίλογος για τη σεζόν. Η μαλακή πίστα, με τις έντονες αυλακώσεις, δεν επέτρεψε εντυπωσιακές κινήσεις. Οι αναβάτες προσπαθούσαν περισσότερο να διαχειριστούν τις γραμμές τους και να διατηρήσουν δυνάμεις μέχρι τον τελευταίο γύρο των τριών εξοντωτικών σκελών.

Ο Hart έφτασε στον τελευταίο αγώνα υπερασπιζόμενος τον τίτλο του, με προβάδισμα τριών μόλις βαθμών, γεγονός που πίεζε τα περιθώρια για τον Walker, να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία, για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Παρά το κακό ξεκίνημα, με τη μοτοσυκλέτα του να σβήνει στη superpole, χάνοντας την ευκαιρία για ένα “6 στα 6” -καθώς είχε κερδίσει τις superpole και στους πέντε προηγούμενους γύρους του πρωταθλήματος- και μένοντας με την τελευταία επιλογή στην εκκίνηση των οκτώ προκριθέντων, ο Walker γρήγορα ανέτρεψε την κατάσταση. Στα δύο πρώτα σκέλη ήταν αποφασιστικός, βρίσκοντας γρήγορα τον δρόμο προς την κορυφή.

AMA EnduroCross Title

Ο Hart περιορίστηκε στην τρίτη θέση στο δεύτερο moto, επιτρέποντας στον Walker να υπολογίσει πλέον πως αρκούσε να τερματίσει πίσω του στο τρίτο σκέλος. Οι δύο μονομάχοι ισοβάθμησαν τελικά, αλλά ο Walker πήρε τον τίτλο λόγω περισσότερων νικών στα επιμέρους σκέλη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο αναβάτης της Yamaha Cody Webb.

Η νίκη αυτή έδωσε το πρώτο μεγάλο off-road πρωτάθλημα στην Triumph Racing και ταυτόχρονα τον δεύτερο AMA EnduroCross τίτλο στον Jonny Walker που τον είχε κατακτήσει και το 2022, τότε με την ομάδα της Beta.

Ο Trystan Hart έμεινε έτσι στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, με τον αναβάτη της Husqvarna Ryder Leblond να έρχεται τρίτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος

AMA EnduroCross Title

Αποτελέσματα 6ου (τελικού) Γύρου AMA EnduroCross 2025

2025 AMA Endurocross Rnd 6

Κατάταξη πρωταθλήματος AMA EnduroCross 2025 (τελική)

AMA EnduroCross Standings