Greece Rally Veria 2X20: Άλλες τρεις ημέρες μαγευτικής δράσης

Όλα όσα έγιναν την 3η, 4η και 5η ημέρα του αγώνα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/8/2020

Ολοκληρώθηκαν οι πέντε πρώτες ημέρες του FIM Rally Veria 2X20 με το μήκος των διαδρομών να μεταβάλλεται ανάλογα τη δυσκολία και τις απαιτήσεις του πανέμορφου τοπίου όπου διεξάγεται ο διεθνής αγώνας. Διαβάστε για όσα έγιναν μέρα-μέρα και τα αποτελέσματα στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

ΜΕΡΑ 3η, 25/8

Stage: SS3 Paiko

3η μέρα στον αγώνα, η μεγαλύτερη αγωνιστική ημέρα του Greece Rally 2X20 και για μια ακόμη φορά έγιναν ανατροπές που δείχνουν ότι φέτος στον αγώνα η μάχη για τη νίκη θα εξελιχθεί σε μεγάλο θρίλερ.

Ο καιρός συννεφιασμένος με ελαφριά βροχή που δρόσιζε τους αναβάτες και έφτιαξε ένα τέλειο τερέν. Μια μεγάλη απλή διαδρομή οδήγησε τους αγωνιζόμενους στα Γιαννιτσά και στο Πάικο όρος, για μια πανέμορφη ειδική διαδρομή 210 χιλιομέτρων. Κάτω από πυκνά δάση και αρκετή λάσπη σε εγκαταλελειμμένους δρόμους, και με αποκορύφωμα ένα παλιό καλά κρυμμένο ρωμαϊκό πέτρινο καλντερίμι στην Κορυφή του Δούμα, που ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής. Αρκετή λάσπη στο πυκνό δάσος ταλαιπώρησε αρκετά τους αναβάτες των Quad.

#345 Maciek GIEMZA (PL) έκανε κάποια κρίσιμα λάθη πλοήγησης που του στοίχισαν ακριβά κι έτσι ο #1 Stefan SVITKO (SK) πήρε ένα καλό προβάδισμα και την πρώτη θέση της ημέρας (αλλά και στην γενική) με χρόνο 3:46:51. 2ος κινούμενος διακριτικά σβέλτα ήταν ο πρωταθλητής freestyle Supercross #34 Libor PODMOL (CZ) με χρόνο 4:03:14 και 3ος ο #3 Milan ENGEL (CZ) με 4:04:48.

Η πρώτη δεκάδα:

1. #1 Stefan SVITKO (SK)

2. #345 Maciek GIEMZA (PL)

3. #3 Milan ENGEL (CZ)

4. #7 Jos VAN DAL (NL)

5. #34 Libor PODMOL (CZ)

6. #45 Ad JANSEN (NL)

7. #315 Vladimir PREIS (SK)

8. #5 Vasilis BOUDROS (GR)

9. #28 Peter JANSEN (NL)

10. #316 Jan ROSA (CZ)

 

4η μέρα, οι αναβάτες έχουν ένα εύκολο έργο, με μια μικρή συνολικά διαδρομή SS4 Elafina – Vergina 100 km χιλιομέτρων.

   

Greece Rally Day 4

 

ΜΕΡΑ 4η, 26/8

Stage: SS4 Elafina - Vergina

26/8, 4η μέρα, η μικρότερη αγωνιστική ημέρα του αγώνα, κάτι σαν μέρα ξεκούρασης μετά από τις εξαντλητικές προηγούμενες, μεγάλες ημέρες.

Έτσι, λίγα δευτερόλεπτα χώρισαν τους 2 πρώτους νικητές!

Η δυνατή βροχή την νύχτα της παραμονής, έφτιαξαν ένα τέλειο τερέν, κάνοντας την SS4 ιδανική για Cross Country Rally. Λίγα κρυμμένα μονοπάτια με απαιτητική πλοήγηση έδωσαν μια ξεχωριστή γεύση στην σύντομη ημέρα.

Η μικρή Ειδική έδωσε το χρόνο και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

1ος τερμάτισε και πάλι ο #1 Stefan SVITKO (SK) με χρόνο 01h22’38”, 18” πίσω του ήταν ο #345 Maciek GIEMZA (PL) με 01h22’56” και 3ος ο #3 Milan ENGEL (CZ) με 01h25’09”. Η μάχη για την πρωτιά αλλάζει συνεχώς!

Η πρώτη δεκάδα της ημέρας:

1. #1 Stefan SVITKO (SK)

2. #345 Maciek GIEMZA (PL)

3. #3 Milan ENGEL (CZ)

4. #34 Libor PODMOL (CZ)

5. #7 Jos VAN DAL (NL)

6. #45 Ad JANSEN (NL)

7. #5 Vasilis BOUDROS (GR)

8. #8 Martin BENKO (SK)

9. #51 Petr MATUS (CZ)

10. #315 Vladimir PREIS (SK)

Η πρώτη δεκάδα:

1. #1 Stefan SVITKO (SK)

2. #345 Maciek GIEMZA (PL)

3. #3 Milan ENGEL (CZ)

4. #34 Libor PODMOL (CZ)

5. #7 Jos VAN DAL (NL)

6. #315 Vladimir PREIS (SK)

7. #45 Ad JANSEN (NL)

8. #5 Vasilis BOUDROS (GR)

9. #28 Peter JANSEN (NL)

10. #316 Jan ROSA (CZ)

ΜΕΡΑ 5η, 27/8

Stage: SS5 Σέλι – Όρος Βέρμιο

Ημέρα 5η, με την μεγαλύτερη και δυσκολότερη ειδική του αγώνα, σχεδόν 300 δύσκολα χιλιόμετρα! Μια διαδρομή που εξάντλησε στην κυριολεξία τους αγωνιζόμενους, κάνοντάς τους να αποδώσουν το 110% των δυνάμεών τους, χωρίς πολλοί από αυτούς να αποφύγουν τα λάθη!

Οι περισσότερες διαδρομές διαδραματίζονταν γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, με απίστευτα σκηνικά από το οροπέδιο, και πυκνά δάση από τα γύρω χωριά, τον Τριπόταμο, τα Παρχάρια, τη Λεφκόπετρα, Καστανιά, Ξηρολίβαδο, Βέρμιο, Φυτιά, με κατάληξη την Πατρίδα. Στο Σέλι υπήρχε ανάπαυλα για ανεφοδιασμό και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τις ομάδες και τους συνοδούς να απολαύσουν μια καλοκαιρινή ημέρα στο δροσερό χιονοδρομικό. Όχι εύκολη, αλλά απεναντίας μια δύσκολη ημέρα…

Στην αρχή της ειδικής οι 2 κορυφαίοι αναβάτες πήγαιναν ο ένας πίσω από τον άλλο, αλλά στο τέλος, ο #1 Stefan SVITKO (SK) κατάφερε να πάρει σαφές προβάδισμα με τελικό χρόνο 05h35’52”. 2ος ο #345 Maciek GIEMZA (PL) με 05h39’38” και 3ος ο #3 Milan ENGEL (CZ) με 05h47’23”.

Top 10 της ημέρας:

1. #1 Stefan SVITKO (SK)

2. #345 Maciek GIEMZA (PL)

3. #3 Milan ENGEL (CZ)

4. #34 Libor PODMOL (CZ)

5. #315 Vladimir PREIS (SK)

6. #7 Jos VAN DAL (NL)

7. #8 Martin BENKO (SK)

8. #6 Petr Angelo VLCEK (CZ)

9. #45 Ad JANSEN (NL)

10. #36 Jiri KALAT (CZ)

 

Overall Top 10:

1. #1 Stefan SVITKO (SK)

2. #345 Maciek GIEMZA (PL)

3. #3 Milan ENGEL (CZ)

4. #34 Libor PODMOL (CZ)

5. #7 Jos VAN DAL (NL)

6. #315 Vladimir PREIS (SK)

7. #45 Ad JANSEN (NL)

8. #8 martin BENKO

9. #5 Vasilis BOUDROS (GR)

10. #6 Petr Angelo VLCEK (CZ)

 

Aκολουθεί άλλη μια μεγάλη ημέρα, στα Πιέρια Όρη, με την SS6 Pieria – Velvendos 262 km μήκος.


 

Ο Βασίλης Μπούδρος στο Rally Dakar 2026 με τον Αρίων: KTM 450 Rally Replica

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή του Έλληνα αναβάτη στον θεσμό
boudroscover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2025

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει για τέταρτη φορά στο Rally Dakar, μάλιστα στον φετινό αγώνα θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα του Αρίων, δηλαδή μιας KTM 450 Rally Replica.

Σας είχαμε ενημερώσει πριν αρκετούς μήνες, πως η συμμετοχή του Βασίλη Μπούδρου είχε επιβεβαιωθεί για το Rally Dakar 2026. Αυτή τη φορά έχουμε νεότερα ως προς την μοτοσυκλέτα του Έλληνα αναβάτη.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα μιας KTM 450 Rally Replica που την “βάφτισε” Αρίων - όπως το μυθικό άλογο του Ποσειδώνα, επιθετικός, με μαύρη χαίτη, ταχύτερος από τον άνεμο και με φωνή ανθρώπου να σε καθοδηγεί στις πιο δύσκολες μάχες.

Η μοτοσυκλέτα είναι αυτό που αναφέρει και το όνομά της, μία replica αγώνων και φέρει έναν υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 449,3 cc. Μπροστά βρίσκουμε ένα πιρούνι WP XACT με διαδρομή 304 mm και πίσω αμορτισέρ WP με διαδρομή 280 mm.

Οι τροχοί της έχουν διαστάσεις 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει 3 ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 35 λίτρων.

Ο Βασίλης θα είναι μέρος της ιστορίας του φετινού Dakar και των αναβατών που θα αγωνιστούν από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου του 2026 ξεκινώντας από το Yanbu στην Ερυθρά Θάλασσα και διασχίζοντας περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα.

Εμείς φυσικά θα καλύπτουμε ζωντανά το Rally Dakar με ρεπορτάζ, ενώ πέρυσι είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά την προσπάθεια του Έλληνα αναβάτη και να σας μεταφέρουμε το κλίμα του αγώνα από την πρώτη γραμμή. Από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα και την προετοιμασία του Βασίλη Μπούδρου.

Βασικός υποστηρικτής του "Mr. Dakar" είναι για ακόμη μία φορά τα ελληνικά φίλτρα DNA - High Perfomance Filters

Δίχως την συνδρομή των ελληνικών φίλτρων δεν θα ήταν εφικτό να έχουμε για ακόμη μία χρονιά, μια ελληνική συμμετοχή στο πιο σκληρό Rally του κόσμου.

Παράλληλα τα φίλτρα της DNA δεν πραγματοποιούν την ακριβότερη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, χορηγία στη μοτοσυκλέτα, στοχεύοντας την εγχώρια αγορά.
Με σχεδόν 92% εξαγωγική πορεία του ετήσιου κύκλου εργασιών, η DNA αντιλαμβάνεται πως δεν θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος της συμμετοχής από την μικρή αγορά της Ελλάδας και επικοινωνιακά θα ήταν προτιμότερο για την ίδια να επενδύσει σε έναν ξένο αναβάτη, κερδίζοντας την προβολή σε μία μεγαλύτερη αγορά με περισσότερες προοπτικές εξέλιξης.

Ωστόσο, πιστή στα ελληνικά χρώματα και στο "Made in Greece", ρίχνεται για ακόμη μία φορά στην μάχη του Rally Dakar, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπούδρο!

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ RALLY DAKAR!