Honda Racing Thanks Day 2023 – Η γιορτή της ιαπωνικής εταιρείας στο Motegi - Video

Στις 3 Δεκεμβρίου η πίστα του Motegi θα γεμίσει με κάθε είδους αγωνιστικό όχημα Honda
Honda
Από το

motomag

2/8/2023

Όπως γίνεται κάθε χρόνο μετά την λήξη των παγκόσμιων πρωταθλημάτων και λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, τα αγωνιστικά τμήματα της Honda καλούν στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στην πίστα του Motegi, όλες τις εργοστασιακές ομάδες διοργανώνοντας το Honda Racing Thanks Day.

Η φαντασμαγορική αυτή εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, θα δώσει τη δυνατότητα στους φίλους της ιαπωνικής εταιρείας την ευκαιρία να δουν εν δράσει τους αναβάτες, τους οδηγούς και τα αγωνιστικά οχήματα κάθε τύπου της Honda που συμμετέχουν στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Honda

Καθώς το βασικό θέμα είναι οι αγωνιστικές ομάδες, το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι γεμάτο από μικρής διάρκεια αγώνες ταχύτητας, Motocross και Trial, με τους αναβάτες των μοτοσυκλετών και τους οδηγούς των αυτοκινήτων να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Μέχρι να έρθει ο Δεκέμβριος μπορείτε να απολαύσετε πλάνα από το περυσινό Honda Racing Thanks Day.

Ετικέτες

S1GP Supermoto: Αναβαθμίζεται σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η κατηγορία S2

Η ευρωπαϊκή κατηγορία γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα, με έξι κοινούς αγώνες με την κορυφαία S1GP στο πρόγραμμα του 2027
Supermoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/10/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMoto αποκτά από το 2027 την κατηγορία S2, η οποία απευθύνεται σε αναβάτες κάτω των 23 ετών και θα διεξάγεται παράλληλα με τα S1GP σε όλους τους γύρους της χρονιάς.

Η FIM και η διοργανώτρια XIEM ανακοίνωσαν το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMoto για το 2027, μαζί με την εισαγωγή της νέας κατηγορίας S2. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SuperMoto, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIM Europe έως το τέλος του 2026, αποκτά πλέον καθεστώς παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η S2 προορίζεται για νεαρούς αναβάτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο πριν περάσουν στην κορυφαία κατηγορία S1GP. Θα αφορά αναβάτες κάτω των 23 ετών, με τις δύο κατηγορίες να διεξάγονται μαζί και στους έξι γύρους της σεζόν.

Supermoto

Στην κατηγορία S2 θα συμμετέχουν μοτοσυκλέτες με δίχρονους κινητήρες άνω των 100 και έως των 125 κυβικών εκατοστών και τετράχρονους άνω των 175 έως των 250 κυβικών εκατοστών. Η κατηγορία S1GP παραμένει για τετράχρονες μοτοσυκλέτες έως 450 κυβικά εκατοστά. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η πρεμιέρα της σεζόν θα γίνει στην Albaida της Ισπανίας στις 11 Απριλίου, ενώ το πρωτάθλημα θα κινηθεί στη συνέχεια στην Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία και την Ουγγαρία. Ο τελευταίος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στην Busca της Ιταλίας.

Το ημερολόγιο του 2027 περιλαμβάνει επίσης το FIM SuperMoto of Nations, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου στην πίστα Carole της Γαλλίας. Εντύπωση προκαλεί ότι παρότι ο τίτλος έγινε πλέον “Παγκόσμιος” το πρόγραμμα των αγώνων όμως, παραμένει αμιγώς ευρωπαϊκό.

Supermoto

Ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, δήλωσε ότι η προσθήκη της S2 αποτελεί μέρος της εξέλιξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMoto, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς τη διοργανώτρια εταιρεία XIEM για τη δουλειά της, στην ανάπτυξη του θεσμού σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του, στην απαραίτητη ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της XIEM, Danilo Boccadolce, χαρακτήρισε την εισαγωγή της S2 σημαντικό βήμα για το άθλημα, ευχαριστώντας τη FIM για την αποδοχή της πρότασης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συνεχίσει να υπάρχει, διατηρώντας τον ρόλο του στην ανάδειξη και εξέλιξη νέων αναβατών.