Husqvarna - Η εργοστασιακή ομάδα του Rally Dakar 2023

Με τους Skyler Howes & Luciano Benavides
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/12/2022

Η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna για το Rally Dakar 2023 αποτελείται από τον Αμερικάνο αναβάτη Skyler Howes, και από τον Αργεντινό Luciano Benavides.

Η σεζόν ράλι του 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Benavides & Howes, καθώς κανείς τους δεν τα πήγε καλά στο Dakar, με τον Luciano να χάνεται την πρώτη ημέρα και να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία όλο τον υπόλοιπο αγώνα, και με τον Skyler να πέφτει και να εγκαταλείπει την 5η ημέρα του αγώνα.

Αμφότεροι οι αναβάτες επέστρεψαν στη δράση για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally της FIM, στο Abu Dhabi Desert Challenge, για να βρεθούν στο Top-10 στην τελική κατάταξη.

Η συνέχεια γράφτηκε στο Μαρόκο, όπου ο Howes πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Πρωτάθλημα Rally, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Benavides, για να κάνουν το 1-2 για τη Husqvarna!

Στο Andalucia Rally στην Ισπανία, ο Benavides σημείωσε ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο στο Πρωτάθλημα, κατακτώντας την 3η θέση του αγώνα, ενώ τερμάτισε 4ος στην τελική κατάταξη της σεζόν.

Τώρα, οι δυο ομόσταυλοι αναβάτες δηλώνουν πανέτοιμοι για το Dakar 2023, χωρίς να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Romano Hummel: Αυτοκτόνησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Long Track - Είχε πρόσφατα αποσυρθεί από την ενεργό δράση

Ο Ολλανδός αναβάτης είχε ανακοινώσει την οριστική αποχώρησή του από τους αγώνες των οβάλ πιστών λίγους μόλις μήνες νωρίτερα
Hummel
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

22/10/2026

Ο Romano Hummel, ένας από τους κορυφαίους αναβάτες του Long Track και του Grass Track, έφυγε από τη ζωή στις 21 Οκτωβρίου 2026, σε ηλικία μόλις 27 ετών, προκαλώντας θλίψη στον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ο κόσμος των αγώνων μοτοσυκλέτας θρηνεί τον θάνατο του Romano Hummel. Ο Ολλανδός αναβάτης, που είχε κατακτήσει παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους σε αγώνες σε οβάλ χωμάτινες πίστες, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 21 Οκτωβρίου 2026, 11μόλις ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Ο Hummel ήταν ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος αναβάτης αγώνων, έχοντας καταγράψει σημαντικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Το 2021 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Long Track, ενώ το 2023 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό. Στο Grass Track κυριάρχησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας τον τίτλο δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2022 και το 2023.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2024, ένα σοβαρό ατύχημα στο Grand Prix της Γερμανίας τον ανάγκασε να διακόψει προσωρινά την αγωνιστική του δραστηριότητα για λόγους υγείας. Μετά την αποκατάστασή του, ο αναβάτης με τον αριθμό #666, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και συνέχισε να διεκδικεί τίτλους. Στην πίστα του Aduard, στην Ολλανδία, κατέκτησε τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο του στο Grass Track, ενώ στη συνέχεια πανηγύρισε με την εθνική ομάδα της χώρας του ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων, μπροστά στο κοινό της χώρας του.

Hummel

Παρά τις νέες επιτυχίες, στα τέλη Αυγούστου του 2026 ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα αποσυρόταν οριστικά από τους αγώνες στο τέλος της σεζόν. Σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι η απόφαση οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να επαναφέρει τη ζωή του σε μια ισορροπία και αναφερόμενος ιδιαίτερα στα παιδιά του.

Ο Hummel θα μείνει στη μνήμη των φίλων των αγώνων και για το ιδιαίτερο οδηγικό του στιλ. Σε αντίθεση με τη συνήθη τεχνική στο Long Track και στο Grass Track, όπου οι αναβάτες χρησιμοποιούν το αριστερό πόδι για να ελέγχουν την ισορροπία τους στις στροφές, εκείνος περνούσε τις στροφές με το πόδι ήδη τοποθετημένο προς τα πίσω στο μαρσιπιέ. Η τεχνική του ξεχώριζε για τον έλεγχο και την ισορροπία της μοτοσυκλέτας, ενώ χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του με τα κρόσσια που ενσωμάτωνε στους πήχεις της φόρμας του από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.