Husqvarna - Η εργοστασιακή ομάδα του Rally Dakar 2023

Με τους Skyler Howes & Luciano Benavides
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/12/2022

Η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna για το Rally Dakar 2023 αποτελείται από τον Αμερικάνο αναβάτη Skyler Howes, και από τον Αργεντινό Luciano Benavides.

Η σεζόν ράλι του 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Benavides & Howes, καθώς κανείς τους δεν τα πήγε καλά στο Dakar, με τον Luciano να χάνεται την πρώτη ημέρα και να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία όλο τον υπόλοιπο αγώνα, και με τον Skyler να πέφτει και να εγκαταλείπει την 5η ημέρα του αγώνα.

Αμφότεροι οι αναβάτες επέστρεψαν στη δράση για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally της FIM, στο Abu Dhabi Desert Challenge, για να βρεθούν στο Top-10 στην τελική κατάταξη.

Η συνέχεια γράφτηκε στο Μαρόκο, όπου ο Howes πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Πρωτάθλημα Rally, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Benavides, για να κάνουν το 1-2 για τη Husqvarna!

Στο Andalucia Rally στην Ισπανία, ο Benavides σημείωσε ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο στο Πρωτάθλημα, κατακτώντας την 3η θέση του αγώνα, ενώ τερμάτισε 4ος στην τελική κατάταξη της σεζόν.

Τώρα, οι δυο ομόσταυλοι αναβάτες δηλώνουν πανέτοιμοι για το Dakar 2023, χωρίς να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Tandragee 100: Θανατηφόρο ατύχημα για τον James Walsh - Λίγες ώρες νωρίτερα είχε νικήσει στην κατηγορία Junior

Ο 38χρονος Ιρλανδός αναβάτης χτύπησε στον αγώνα Senior και νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο
James Walsh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/7/2026

Θλιβερή η είδηση του θανάτου του James Walsh, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που είχε στον αγώνα Senior Support του Tandragee 100. Ο Ιρλανδός αναβάτης είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο μετά το συμβάν, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Tραγική η εξέλιξη για τον Walsh που λίγες ώρες πριν το ατύχημα είχε πανηγυρίσει τη νίκη στον αγώνα Junior Support, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο ιστορικό Tandragee 100.

Κατά τη διάρκεια του Senior Support σημειώθηκε το δυστύχημα που οδήγησε στην άμεση αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι το τέλος.

Η πρώτη απώλεια στο Tandragee 100 μετά από εννέα χρόνια

Ο James Walsh είναι ο πρώτος αναβάτης που χάνει τη ζωή του στο Tandragee 100 μετά το 2017, όταν είχε σκοτωθεί ο Ιταλός Dario Cecconi.

Παράλληλα, πρόκειται για τον δεύτερο θανατηφόρο τραυματισμό σε αγώνες δρόμου μέσα σε μικρό διάστημα, καθώς στα τέλη Μαΐου είχε χάσει τη ζωή του και ο Daniel Ingham, έπειτα από ατύχημα στο Isle of Man TT.

Tandragee 100

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Με επίσημη ανακοίνωσή της, Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Αυτοκινήτου του North Armagh επιβεβαίωσε τον θάνατο του Walsh, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια ενός ιδιαίτερα αγαπητού μέλους της κοινότητας των αγώνων δρόμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ολόκληρος ο σύλλογος πενθεί για τον χαμό του αναβάτη, ενώ εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του Claire, στη μητέρα του Geraldine, στην οικογένεια και στους φίλους του.

Παράλληλα, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν δημόσια την ιατρική ομάδα της MCUI UC, το πλήρωμα του αεροδιακομιδής και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να σώσουν τη ζωή του, ζητώντας παράλληλα να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος για τους αγώνες δρόμου

Η είδηση επισκίασε το αγωνιστικό κομμάτι του φετινού Tandragee 100, όπου ο Michael Dunlop συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του, αυξάνοντας το σύνολο των νικών του στους ιρλανδικούς αγώνες δρόμου στις 135.

Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Daniel Ingham στο Isle of Man TT και τώρα του James Walsh, το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία ακόμη δύσκολη περίοδο για τον χώρο των αγώνων δρόμου, υπενθυμίζοντας το βαρύ τίμημα που εξακολουθεί να πλανάται πάνω από έναν από τους πιο και επικίνδυνους κλάδους των αγώνων μοτοσυκλέτας.