Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Η Dunlop έτοιμη να συνεχίσει την κυριαρχία της στο Π.Π. Endurance

Αγωνιστική επανεκκίνηση για την πρωτοπόρα της βαθμολογίας

Η επανέναρξη των αγώνων αντοχής του EWC Endurance World Championship βρίσκει τις ομάδες που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά ελαστικά της σειράς KR της Dunlop στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι αγώνες αντοχής του παγκόσμιου πρωταθλήματος αποτελούν συμπαντικό κομμάτι στη διαδικασία εξέλιξης των ελαστικών της Dunlop, καθώς η πολύωρη και ακραία καταπόνησή τους βοηθά τους σχεδιαστές της εταιρείας να δουν στην πράξη την αποτελεσματικότητα των νέων τεχνολογιών που θα εφαρμόσουν στην ευρεία παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε αγωνιστική σεζόν, η Dunlop διαθέτει στις αγωνιστικές ομάδες που συνεργάζεται περισσότερα από 3500 ελαστικά της σειράς KR! Στο δελτίο τύπου της Dunlop που ακολουθεί, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πρωταθλήματος και τις ομάδες που πρωταγωνιστούν:

 

Δελτίο Τύπου

 

Η Dunlop συμμετέχει στον αγώνα 24 Heures Motors, κατέχοντας τις θέσεις 1-2-3 στην κατάταξη του Πρωταθλήματος

 

Οι Ομάδες της Dunlop σε κατάταξη 1-2-3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής [( Endurance World Championship (EWC)]

-              Η Dunlop συνεργάζεται στενά με τις Ομάδες για την προετοιμασία της στο Le Mans

-              Ο αγώνας 24 Heures Motors ξεκινά τη σεζόν του EWC, μετά από διάλειμμα οκτώ μηνών

 

Οι Ομάδες της Dunlop κατέχοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των Ομάδων του FIM Endurance World Championship συμμετέχουν στον ιστορικό αγώνα 24 Heures Motors ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Αυγούστου. Η Dunlop είναι έτοιμη να τις βοηθήσει να αγωνιστούν με στόχο την κατάκτηση μιας ιστορικής νίκης στον αγώνα του σιρκουί Le Mans Bugatti.

 

H σεζόν FIM EWC συνεχίζεται με την 43η έκδοση του 24ωρου Αγώνα Αντοχής του Le Mans  μετά από μακρά απουσία από τον τελευταίο γύρο, των 8 Hours του Sepang τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κι ενώ το Πρωτάθλημα είχε σταματήσει για 8 μήνες, η Dunlop εργάζεται εντατικά με τις συνεργαζόμενες ομάδες της για να συμμετέχει στο Le Mans, με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Αφού οι δύο αγώνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για αυτή τη σεζόν, οι τρεις κορυφαίες ομάδες αγωνιστικών μοτοσικλετών που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος, τρέχουν φορώντας ελαστικά Dunlop, σε διαφορετικές μηχανές κατασκευαστών. Η Suzuki Endurance Racing Team πρωτοστατεί μπροστά από την BMW Motorrad World Endurance Team και την Yamaha της Wojcik Racing Team.

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο αγωνιστικό γίγνεσθαι είναι ο νέος αναβάτης της Wojcik Racing Team, Broc Parkes, o οποίος θα μοιραστεί το Νο 77 Yamaha YZF-R1 με τους Gino Rea, Axel Maurin και Marcelli Bezulski. O Αυστραλός Parkes, είχε προηγουμένως αγωνιστεί στο MotoGP, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport και αποτελεί μια αποδεδειγμένα δυναμική προσθήκη στην Ομάδα Wojcik.

Ο Wim Van Achter, Motorsport Manager της Dunlop ανέφερε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το Le Mans και η Dunlop βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, με τις τρεις πρώτες μοτοσικλέτες στο Πρωτάθλημα. Η προσθήκη του Broc Parkes στην Wojcik Racing Team είναι υπέροχη και αδημονώ να δω τι πραγματικά μπορεί να κάνει γι’ αυτούς. Εργαζόμαστε σκληρά για την προετοιμασία του Le Mans και κάναμε δοκιμές στην πίστα τον Ιούλιο.

 

Γνωρίζουμε την αγωνιστική πίστα πολύ καλά, στην οποία έχουμε αγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να προσφέρουμε το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης στις ομάδες μας”.

“Δουλεύουμε μαζί με τις επίσημες συνεργαζόμενες ομάδες μας ώστε να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν για ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. H Suzuki και η BMW Motorrad έχουν σημειώσει σημαντικές εξελίξεις στις μοτοσικλέτες τους και βρισκόμαστε σε στενή επαφή μαζί τους όπως και με άλλες ομάδες. Ανυπομονώ να δω πως αυτές οι εξελίξεις θα βοηθήσουν αυτές τις κορυφαίες ομάδες να πάρουν το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού” δήλωσε ο Van Achter. 

 

Όπως πάντα στο άκρως απαιτητικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EWC, η Dunlop θα προσφέρει ένα συνδυασμό στάνταρ ελαστικών KR καθώς και ελαστικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

Η σειρά ελαστικών KR συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών ελαστικών KR106 και KR109 όπως και των πίσω ελαστικών KR108 είναι αποδεδειγμένα νικητές των αγώνων, όμως οι επίσημες συνεργαζόμενες ομάδες της Dunlop στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγωνιστούν με ελαστικά προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις δοκιμές των ελαστικών Dunlop κατά το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού αγώνων αντοχής δύο τροχών, συντελούν άμεσα στην παραγωγή της επόμενης γενιάς ελαστικών δρόμου και πίστας αγώνων.

Για να προμηθεύσει τις επίσημες συνεργαζόμενες ομάδες καθώς και τις 18 ομάδες που αγωνίζονται στο EWC Dunlop Independent Trophy, η Dunlop φέρνει περίπου 3.500 ελαστικά στην πίστα.

Το EWC Dunlop Independent Trophy απονέμει χρηματικό έπαθλο σε ιδιωτικές και ερασιτεχνικές ομάδες για τέσσερα χρόνια ενώ επίσης θα διανείμει 40.000€ επιπλέον, σε ανεξάρτητες ομάδες στο Le Mans, παρέχοντας σημαντική οικονομική υποστήριξη σε ιδιωτικές ομάδες που διαγωνίζονται στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή.

Οι 24 Heures Motors είχαν αρχικά σχεδιαστεί για να τις ακολουθήσει ένας άλλος ιστορικός 24ωρος αγώνας στη Γαλλία, ο Bol d'Or, ένας αγώνας που πλέον έχει ακυρωθεί. Η σεζόν FIM EWC θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου με τις νέες 12 Ώρες του Estoril στην Πορτογαλία. 

 

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP.

Στους τέσσερις τροχούς, η Dunlop είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των 24 Ωρών του Le Mans.