IOMTT 2018: Νέα νίκη για Michael Dunlop – Αφιερωμένη στον νεκρό Dan…

Συναισθηματικά φορτισμένο το κλίμα για την o BMW
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/6/2018

Αξιοποιώντας την ευχή του πατέρα, αλλά κι όλης της οικογένειας του Dan Kneen, η Tyco BMW και ο Michael Dunlop πήραν άλλη μία νίκη, από εκεί που ήταν στην δεύτερη θέση με διαφορά 18 δευτερολέπτων..

Στο IOMTT είναι πολύ λογικό να υπάρχουν και μεγάλες διαφορές χρόνου και να εξανεμίζονται και γρήγορα, καθιστώντας έτσι απρόβλεπτη την εξέλιξη κάθε αγώνα. Τον ρυθμό του αγώνα έδωσε πολύ νωρίς ο Dean Harrison σπάζοντας το ρεκόρ γύρου από την εκκίνηση και κάνοντας απευθείας, από εκείνον το γύρο, 3,7 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον Dunlop ενώ τρίτος ήταν ο Peter Hickman, με άλλα 1.9 δευτερόλεπτα απόστασης. Την πρώτη εξάδα έκλειναν οι Hillier, Cummins και Johnson όσο ο Harrison εμπρός έκανε τα στόματα να ανοίγουν διάπλατα, ανεβάζοντας την διαφορά στα 5.6 στο μέσο του δεύτερο γύρου και μέχρι να φτάσει στο σημείο που είχε σκοτωθεί ο Dan, είχε φτάσει ήδη στα 8 δευτερόλεπτα από τον Dunlop!

Ο Dean Harrison περιμένει την εκκίνησή του:

Πριν αρχίσουν τα pit stop, ο Harrison ήταν σχεδόν 17 δευτερόλεπτα μπροστά με τον Dunlop σταθερά στην δεύτερη θέση και τον Cummins να ανεβαίνει τρίτος. Τώρα όλες οι διαφορές είχαν γίνει τεράστιες, με αποκορύφωμα τον Johnson μισό λεπτό πίσω, σχηματίζοντας έτσι μία πρώτη εξάδα που οι θεατές περίμεναν αρκετή ώρα για να την θαυμάσουν. Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα του Harrison, στην μέση του αγώνα, όπου ψαλιδίστηκε σχεδόν η μισή διαφορά με τον Dunlop και μέχρι την μέση του τέταρτου γύρου, είχε πέσει κάτω από τα 5 δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά η ομάδα μάθαινε πως ο Harrison είχε εγκαταλείψει… Με την μορφή που είχε πλέον ο αγώνας, μονάχα με απρόσμενο γεγονός μπορούσε να αλλάξει κάτι, καθώς στο τέλος του τέταρτου γύρου ο Dunlop είχε φτάσει 40,3 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον Cummins, με τον Hillier στην τρίτη θέση με σχεδόν είκοσι δευτερόλεπτα ακόμα. Στους επόμενους δύο και τελευταίους γύρους, ούτε τα pit stop δεν γινόταν να αλλάξουν την κατάσταση, παρόλο που ο Hillier ανέβασε ρυθμό. O Hickman που σίγουρα είχε την τρίτη θέση στην τσέπη και το βάθρο, εγκατέλειψε με αρκετή απογοήτευση, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Με δύο εγκαταλείψεις και χωρίς ουσιαστικές διεκδικήσεις, ο αγώνας της κορυφαίας κατηγορίας έληξε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, με την ομάδα να αφιερώνει την νίκη στον Dan Kneen.

Ο David Johnson που ανέβηκε στην τέταρτη θέση με τις δύο εγκαταλείψεις, σημείωσε την καλύτερή του στιγμή στην καριέρα του στο IOMTT αλλά όχι χωρίς μάχη καθώς την προστάτεψε από τους υπόλοιπους, μιας και πίσω του οι διαφορές δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο εμπρός. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Rutter, Jessopp, Ivan Lintin, Phil Crowe και Josh Brookes.

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά ο επόμενος αγώνας στο IOMTT με την σειρά αγώνων να ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

 
Από αριστερά: Conor Cummins, Michael Dunlop and James Hillier

 

Ο Conor Cummins, περιχαρής με την συζηγό του μετά τον τερματισμό στην 2η θέση

Ετικέτες

Valentino Rossi - Η βροχή και μια ποινή του στέρησαν το βάθρο στις 12 ώρες του Bathurst [VIDEO]

Για μια ακόμη φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε η BMW M Team WRT στην πίστα της Αυστραλίας
Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Η πρεμιέρα του Valentino Rossi και της ομάδας του BMW M Team WRT στον θεσμό Intercontinental GT Challenge (IGTC), στον 12ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst δεν πήγε όπως ο ίδιος θα ήθελε καθώς η βροχή που έπεσε στο δεύτερο μισό του αγώνα σε συνδυασμό με μία ποινή του στέρησε το βάθρο.

Ο Rossi ήθελε να γιορτάσει τα 45 του χρόνια με ένα καλό αποτέλεσμα στον 12ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα Mount Panorama Circuit στο Bathurst ωστόσο τα πράγματα για τον Ιταλό και την ομάδα του δεν κύλησαν ομαλά.

Οι Valentino Rossi, Maxime Martin και Raffaele Marciello με την BMW M4 GT3 στον αγώνα εκκινούσαν από την όγδοη θέση toυ grid με τους Sheldon van der Linde, Charles Weerts και Dries Vanthoor με τη δεύτερη BMW M4 GT3 της BMW M Team WRT να ξεκινoύν από την pole position.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

Η ομάδα της BMW είδε και τα δύο αυτοκίνητα της να βρίσκονται σε θέσεις που θα τα ανέβαζαν στο βάθρο μετά από μερικές ώρες αγώνα, ωστόσο λίγο αργότερο τα όνειρα θα έσβηναν και για τις δύο συμμετοχές της BMW M Team WRT. Οι Sheldon van der Linde, Charles Weerts και Dries Vanthoor κατά την πέμπτη ώρα του αγώνα είδαν τη νίκη να χάνεται καθώς στην προσπάθεια να ρίξουν γύρο σε μία πιο αργή ομάδα, το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε στον τοίχο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει.

Λίγο αργότερα τα δύσκολα θα έρχονταν και για τους Valentino Rossi, Maxime Martin και Raffaele Marciello. Η βροχή έκανε την εμφάνιση της στην πίστα, ενώ μία ποινή για παραβίαση της γραμμής των pits είχε ως αποτέλεσμα οι Rossi, Martin και Marciello να βρεθούν εκτός δεκάδας. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP και οι teammate του κατάφεραν στη συνέχεια να ανακάμψουν, δεν μπόρεσαν όμως να σκαρφαλώσουν αρκετές θέσεις ώστε να βρεθούν στην πρώτη τριάδα.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

Έτσι η ομάδα του Rossi ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πέμπτη θέση, μία θέση πιο πάνω από ότι είχε πετύχει πέρυσι στον ίδιο αγώνα. Για την ιστορία η ομάδα της Manthey EMA Porsche Team με οδηγούς τους Matt Campbell, Ayhancan Guven και Laurens Vanthoor κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Sun Energy 1 Racing Mercedes με οδηγούς τους Luca Stolz - Jules Gounon - Kenny Habul. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα της Wash It Team MPC Audi με οδηγούς τους Liam Talbot, Christopher Haase και Kelvin van der Linde.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

O Valentino Rossi ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: "Προσπαθήσαμε να παλέψουμε για το βάθρο μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Νομίζω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο. Ήταν δύσκολος ο αγώνας με τη βροχή. Στο βρεγμένο υστερούμε σε σχέση με τους υπόλοιπους και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε.”

Ετικέτες