IΟΜTT: Between the Hedges - Νέα συναρπαστική σειρά, δείτε τα τρία πρώτα επεισόδια - Video

Θεαματικά όσο και τρομακτικά στιγμιότυπα, συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και ανάλυση όλων των πτυχών του ΤΤ
IOMTT Between the hedges
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2023

Η νέα σειρά βίντεο Between the Hedges (ανάμεσα στους φράχτες), προέρχεται από την επίσημη διοργάνωση του Isle of Man TT, και περιλαμβάνει θεαματικά όσο και τρομακτικά στιγμιότυπα από τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο νησί, και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές του event.

Κάθε επεισόδιο της σειράς προβάλλεται αρχικά στην πλατφόρμα TT+, ενώ κατόπιν ανεβαίνει και στο επίσημο κανάλι Youtube του ΙΟΜΤΤ, όπου μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν.

Το 1ο επεισόδιο έχει ως επίκεντρο του την ερώτηση: “ποιος είναι ο Βασιλιάς του Βουνού;Μια ερώτηση στην οποία απαντούν θρυλικοί αγωνιζόμενοι όπως οι Peter Hickman, John McGuinness MBE, Dean Harrison, Conor Cummins, Davey Todd, κ.α. Και αν υποθέσουμε πως μπορούμε να συμφωνήσουμε στην απάντηση, η ακόλουθη ερώτηση είναι “ποιος είναι ο διάδοχος του”;

Το 2ο επεισόδιο εξετάζει την διαδρομή του αγώνα. Έξι τομείς, περισσότερες από 200 στροφές, και 37.73 μίλια (60.7 χλμ.) ασφάλτου για ένα event που δεν έχει όμοιο του σε όλο τον κόσμο. Όπως λέει ο ταχύτερος αναβάτης στην ιστορία του ΤΤ Peter Hickman, “δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτή τη διαδρομή με καμία άλλη στον κόσμο… ούτε στο ελάχιστο. Στ’ αλήθεια πιστεύω πως είναι απερίγραπτη”.

Το 3ο επεισόδιο αναλύει μια από τις πολλές ιδιαιτερότητες του ΤΤ, τη μορφή Time Trial και τα 10 δευτερόλεπτα διαφοράς στην εκκίνηση του ενός από του επόμενου αγωνιζόμενου. Η διαδρομή του ΤΤ είναι όπως αναφέρει η διοργάνωση “η υπέρτατη δοκιμασία ανθρώπου και μοτοσυκλέτας”, ένας αγώνας απέναντι στο ρολόι, και μια προσπάθεια να καλύψεις το κενό από τον προηγούμενο, και τον προηγούμενο του, κ.ο.κ. Πώς αντιδρούν οι αγωνιζόμενοι σε αυτή τη μορφή αγώνα, και πώς είναι να είσαι το νούμερο ένα και ο πρώτος αναβάτης στην εκκίνηση, έχοντας έναν… στόχο στην πλάτη σου;

Η σειρά συνεχίζεται με ένα νέο βίντεο κάθε εβδομάδα, εστιάζοντας στο νησί και στο πώς μετατρέπεται σε ετήσια βάση σε σπίτι για χιλιάδες οπαδούς του ΤΤ, κάτι που για πολλούς από αυτούς αποτελεί κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό ταξίδι, φτάνοντας να χαρακτηριστεί και ως ένα ετήσιο προσκύνημα. Επίσης θα εστιάσει στο νέο αίμα αναβατών, στα ανερχόμενα αστέρια του ΤΤ, και στο τι χρειάζεται για να φτάσει κανείς στην κορυφή, πριν εξετάσει τη Δύναμη και τη Δόξα του Senior TT, και στο τι σημαίνει η κατάκτηση του πιο πολυπόθητου βραβείου στους αγώνες Road Racing.

Ετικέτες

Hellas Rally Raid: Προτελευταία ημέρα με λίγες εγκαταλείψεις για τον βαθμό δυσκολίας

Μαγικά τοπία σε ένα δύσκολο Rally
Hellas Rally Raid: Προτελευταία ημέρα με λίγες εγκαταλείψεις για τον βαθμό δυσκολίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2023

Το προ-τελευταίο σκέλος ζουν οι αγωνιζόμενοι του Hellas Rally Raid και ετοιμάζονται για την αυριανή τελετή της ολοκλήρωσής του. Η τελετή μαζί και συναυλία, ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου αλλά εξαιτίας εργατικού δυστυχήματος στον Προυσό από δημότη του Καρπενησίου, οι διοργανωτές του Hellas Rally αποδέχτηκαν την παράκληση του Δήμου και η απονομή θα γίνει εντός του bivouac, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Αυτή την στιγμή προηγείται ο Ebster Tobias στην κατηγορία Μ3 ενώ ο Pol Tarres που έχει στόχο εκτός από την κατηγορία Μ6 των μεγάλων δικύλινδρων να είναι και πολύ ψηλά στην γενική κατάταξη, είναι τώρα στην 5η θέση γενικής.

Το σύνολο των λιγοστών ελληνικών συμμετοχών, όπως τις έχουμε περιγράψει αυτές τις ημέρες, φαίνεται πως συνεχίζουν σύμφωνα με το προσωρινό αποτέλεσμα αυτή την ώρα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει η λίστα εκκίνησης για αύριο. Θα είναι μία πιο ήπια ημέρα, να όλα πάνε καλά, καθώς η τελευταία ημέρα του Hellas Rally θα ξεκινήσει στις 09:00.

 

 

Ετικέτες