IΟΜTT: Between the Hedges - Νέα συναρπαστική σειρά, δείτε τα τρία πρώτα επεισόδια - Video

Θεαματικά όσο και τρομακτικά στιγμιότυπα, συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και ανάλυση όλων των πτυχών του ΤΤ
IOMTT Between the hedges
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2023

Η νέα σειρά βίντεο Between the Hedges (ανάμεσα στους φράχτες), προέρχεται από την επίσημη διοργάνωση του Isle of Man TT, και περιλαμβάνει θεαματικά όσο και τρομακτικά στιγμιότυπα από τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο νησί, και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές του event.

Κάθε επεισόδιο της σειράς προβάλλεται αρχικά στην πλατφόρμα TT+, ενώ κατόπιν ανεβαίνει και στο επίσημο κανάλι Youtube του ΙΟΜΤΤ, όπου μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν.

Το 1ο επεισόδιο έχει ως επίκεντρο του την ερώτηση: “ποιος είναι ο Βασιλιάς του Βουνού;Μια ερώτηση στην οποία απαντούν θρυλικοί αγωνιζόμενοι όπως οι Peter Hickman, John McGuinness MBE, Dean Harrison, Conor Cummins, Davey Todd, κ.α. Και αν υποθέσουμε πως μπορούμε να συμφωνήσουμε στην απάντηση, η ακόλουθη ερώτηση είναι “ποιος είναι ο διάδοχος του”;

Το 2ο επεισόδιο εξετάζει την διαδρομή του αγώνα. Έξι τομείς, περισσότερες από 200 στροφές, και 37.73 μίλια (60.7 χλμ.) ασφάλτου για ένα event που δεν έχει όμοιο του σε όλο τον κόσμο. Όπως λέει ο ταχύτερος αναβάτης στην ιστορία του ΤΤ Peter Hickman, “δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτή τη διαδρομή με καμία άλλη στον κόσμο… ούτε στο ελάχιστο. Στ’ αλήθεια πιστεύω πως είναι απερίγραπτη”.

Το 3ο επεισόδιο αναλύει μια από τις πολλές ιδιαιτερότητες του ΤΤ, τη μορφή Time Trial και τα 10 δευτερόλεπτα διαφοράς στην εκκίνηση του ενός από του επόμενου αγωνιζόμενου. Η διαδρομή του ΤΤ είναι όπως αναφέρει η διοργάνωση “η υπέρτατη δοκιμασία ανθρώπου και μοτοσυκλέτας”, ένας αγώνας απέναντι στο ρολόι, και μια προσπάθεια να καλύψεις το κενό από τον προηγούμενο, και τον προηγούμενο του, κ.ο.κ. Πώς αντιδρούν οι αγωνιζόμενοι σε αυτή τη μορφή αγώνα, και πώς είναι να είσαι το νούμερο ένα και ο πρώτος αναβάτης στην εκκίνηση, έχοντας έναν… στόχο στην πλάτη σου;

Η σειρά συνεχίζεται με ένα νέο βίντεο κάθε εβδομάδα, εστιάζοντας στο νησί και στο πώς μετατρέπεται σε ετήσια βάση σε σπίτι για χιλιάδες οπαδούς του ΤΤ, κάτι που για πολλούς από αυτούς αποτελεί κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό ταξίδι, φτάνοντας να χαρακτηριστεί και ως ένα ετήσιο προσκύνημα. Επίσης θα εστιάσει στο νέο αίμα αναβατών, στα ανερχόμενα αστέρια του ΤΤ, και στο τι χρειάζεται για να φτάσει κανείς στην κορυφή, πριν εξετάσει τη Δύναμη και τη Δόξα του Senior TT, και στο τι σημαίνει η κατάκτηση του πιο πολυπόθητου βραβείου στους αγώνες Road Racing.

Ετικέτες

Africa Eco Race 2026 – Δραματική νίκη Kevin Gallas για δευτερόλεπτα από τον Gautier Paulin

O Γερμανός αναβάτης της Ténéré Yamaha Racing Rally Team πήρε την παρθενική του νίκη επικρατώντας οριακά του Γάλλου ομόσταυλού του
Africa Eco Race 2026 Kevin Gallas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/2/2026

Πριν μερικές εβδομάδες η νίκη του Luciano Benavides στο ράλι Dakar 2026 κρίθηκε για μόλις δύο δευτερόλεπτα διαφορά και τώρα ήταν η σειρά του Africa Eco Race 2026 (AER) να μας χαρίσει το ίδιο δραματικό φινάλε, αναδεικνύοντας τον νικητή του με ανάλογα μικρή χρονική διαφορά.

Για έναν αγώνα ράλι που διαρκεί 12 μέρες και καλύπτει απόσταση άνω των 6.000 χιλιομέτρων διασχίζοντας τέσσερεις χώρες, τα 41 δευτερόλεπτα που χώριζαν τους δύο αναβάτες της Ténéré Yamaha Racing Rally Team στις δύο πρώτες θέσεις φαντάζει πραγματικά αμελητέα ποσότητα – μέχρι τη στιγμή που αυτή κρίνει την πρωτιά.

Africa Eco Race 2026 Stage 12

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή 12η Ειδική Διαδρομή στην ακτή του Dakar στη Σενεγάλη, με εκκίνηση motocross και σπριντ 22 χιλιομέτρων στην άμμο με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τον τερματισμό στην Lac Rose. H ημέρα αυτή ωστόσο δεν επηρεάζει τη χρονομέτρηση του ράλι και ουσιαστικά λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό ράλι Paris-Dakar που ολοκλήρωνε στη Lac Rose τη διαδρομή του.

Yamaha team with Stephane Peterhansel

Σε αυτήν την τελευταία μέρα του AER μάλιστα έδωσε τιμητικά το παρόν ένας σπουδαίος θρύλος των ράλι, ο 60χρονος Stéphane Peterhansel που μετρά στο βιογραφικό του έξι νίκες στο Dakar με μοτοσυκλέτα και οκτώ με αυτοκίνητα. Καθώς οι δίτροχοι θρίαμβοί του έγιναν όλοι με μοτοσυκλέτες της Yamaha, η σπέσιαλ εμφάνισή του στο τελευταίο σκέλος του AER έγινε φυσικά με Ténéré 700.

Africa Eco Race David Fretigne

Για την ιστορία, πρώτος στη 12η ειδική τερμάτισε ο David Frétigné με Honda CFR450 Rally, μπροστά από τον Valentin Sertilhanges με KTM 450 Rally και τον Mike Wiedemann με Yamaha Ténéré 700.

Africa Eco Race 2026 winners

Στο τελικό αποτέλεσμα του AER ωστόσο ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Kevin Gallas της Ténéré Yamaha Racing Rally Team, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει για μόλις 41 δευτερόλεπτα του ομόσταυλού του Gautier Paulin. Στην τρίτη θέση του αγώνα κατετάγη ο Jean-Loup Lepan με KTM 450 Rally.

Στην τελική γενική κατάταξη του ράλι οι Ténéré είχαν την τιμητική τους καταλαμβάνοντας πέντε θέσεις στην πρώτη δεκάδα, μαζί με δύο Aprilia Tuareg Rally 660 και τρεις μονοκύλινδρες KTM 450 Rally.

Africa Eco Race 2026 Motul Xtreme Riders

Στην τελική κατάταξη της κατηγορίας Motul Xtreme Rider (Mahle Moto), νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Valentin Sertilhanges με KTM 450 Rally, ο οποίος πήρε και τη 9η θέση της Γενικής Κατάταξης του AER.

Africa Eco Race 2026 – Τελική Κατάταξη

 

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

Διαφορά

1

Kevin Gallas

Yamaha Ténéré 700

39:24:05

 

2

Gautier Paulin

Yamaha Ténéré 700

39:24:46

+0:41

3

Jean-Loup Lepan

KTM 450 Rally

39:40:13

+16:08

4

Mike Wiedemann

Yamaha Ténéré 700

40:07:22

+43:17

5

Jacopo Cerutti

Aprilia Tuareg Rally 660

41:02:30

+1:38:25

6

Antonio Maio

Yamaha Ténéré 700

41:06:20

+1:42:15

7

Alessandro Botturi

Yamaha Ténéré 700

41:10:57

+1:46:52

8

Marco Menichini

Aprilia Tuareg Rally 660

41:37:38

+2:13:33

9

Valentin Sertilhanges

KTM 450 Rally

42:38:19

+3:14:14

10

Krejčí Roman

KTM 450 Rally

43:35:05

+4:11:00