Ιρλανδία - Ακύρωση όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας του 2023!

Αδυναμία να πληρώσουν οι οργανωτές τα... τριπλάσια σε σχέση με το 2022 ασφάλιστρα
NW200
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2023

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, η Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας (πλην του ΜΧ), λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλίστρων που τριπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο!

Μάλιστα τα τριπλάσια ασφάλιστρα σε σχέση με το εξαψήφιο ποσό του 2022 ήταν η… καλύτερη προσφορά για την ασφάλιση πέντε Road Racing αγώνων (North West 200, Tandragee 100, Coockstown 100, Armoy Road Race, Mid-Antrim 150) αλλά και του Πρωταθλήματος Ulster Superbike της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει και τους Ιρλανδούς αναβάτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (όπως ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea μεταξύ άλλων), οι οποίοι καλύπτονται από αγωνιστική λισάνς της MCUI, ενώ όπως διαβάζουμε γίνονται ήδη προσπάθειες για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Νότια Ιρλανδία (Republic of Ireland), που ελέγχονται από διαφορετική Ομοσπονδία, ενώ αντιμετωπίζουν διαφορετικές -και ίσως ακόμα πιο μεγάλες- δυσκολίες στην ασφάλιση αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λόγω επιπλοκών του Brexit. Προηγουμένως οι αγώνες της Νότιας Ιρλανδίας ασφαλιζόταν από βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες, που πλέον δυσκολεύονται να συνεχίσουν να το πράττουν, με πολλές από αυτές να επιλέγουν να διακόψουν την ασφάλιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα.

Αναμένουμε τις εξελίξεις, σε μια χώρα που έχει αναδείξει μεγάλα ονόματα στους αγώνες μοτοσυκλέτας, όπως της δυναστείας των Dunlop, των Ryan Farquhar, Phillip McCallen, Jeremy McWilliams, της οικογένειαςLaverty αλλά και του Jonathan Rea, και διαθέτει μια από τις πλουσιότερες παραδόσεις στον χώρο του Road Racing στον κόσμο.

Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2026: Ολομέτωπη επίθεση Triumph με Walker, Sunderland και Cervantes σε Tiger 900 Rally Pro [VIDEO]

Τρεις κορυφαίοι αναβάτες και δύο κατηγορίες Adventure με σχεδόν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες
Romaniacs
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Triumph διευρύνει τη συμμετοχή της στο Red Bull Romaniacs 2026, παρατάσσοντας τους Jonny Walker, Sam Sunderland και Ivan Cervantes με σχεδόν στοκ Tiger 900 Rally Pro, θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μία φορά τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας της στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες

Η Triumph επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στον διασημότερο αγώνα Hard Enduro και Adventure του κόσμου. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της το 2025, η βρετανική εταιρεία θα παρατάξει τρεις αναβάτες παγκόσμιας κλάσης, όλους πάνω σε Tiger 900 Rally Pro που παραμένουν πολύ κοντά στις προδιαγραφές παραγωγής.

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία  Adventure, την Ultimate, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Ο Βρετανός, δύο φορές νικητής του Red Bull Romaniacs στις παραδοσιακές κατηγορίες Hard Enduro, έχασε τη νίκη το 2025 για μικρή διαφορά ύστερα από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά από προβλήματα στις πρώτες ημέρες του αγώνα.

Romaniacs

Ο Sam Sunderland, δύο φορές νικητής του Rally Dakar και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally Raid της εποχής μας, ανεβαίνει φέτος στη νέα για το 2026 ενδιάμεση κατηγορία Adventure Core. Το 2025 είχε κυριαρχήσει στην φιλικότερη Adventure Lite, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές εκτός δρόμου και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο.

Romaniacs

Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Ivan Cervantes, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, ο οποίος επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs έπειτα από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της Tiger 900 Rally Pro, έχοντας ήδη κατακτήσει νίκες με αυτή σε απαιτητικές διοργανώσεις όπως τα 1000 Dunas, Baja Aragón και Bassella Race.

Σχεδόν όπως βγήκαν από την έκθεση

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συμμετοχής της Triumph είναι ότι οι Tiger 900 Rally Pro παραμένουν σχεδόν ίδιες με εκείνες που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν μόνο περιορισμένες επεμβάσεις, κυρίως στις αναρτήσεις και σε λίγα επιλεγμένα εξαρτήματα που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία τους στις ακραίες συνθήκες του σκληρού αγώνα.

Romaniacs

Οι δηλώσεις των αναβατών

Ο Jonny Walker εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση πέρυσι.

Romaniacs

"Πέρασα πραγματικά υπέροχα στο Red Bull Romaniacs με την Tiger 900 Rally Pro και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Ο στόχος μου φέτος είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση."

Από την πλευρά του, ο Sam Sunderland γνωρίζει ότι η μετάβαση στην Adventure Core θα ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.

"Πέρυσι εντυπωσιάστηκα από το τι μπορεί να κάνει μια σχεδόν εργοστασιακή Tiger 900 Rally Pro σε τόσο απαιτητικό τερέν. Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δυνατός και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε."Romaniacs

Ο σκληρότερος αγώνας Adventure

Το Red Bull Romaniacs διεξάγεται στο Sibiu της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Ξεκινά με τον θεαματικό αστικό Prologue και ακολουθούν τέσσερις ημέρες εξαιρετικά απαιτητικών διαδρομών στα Καρπάθια Όρη, όπου οι αναβάτες αντιμετωπίζουν απότομες αναβάσεις, βραχώδη περάσματα, ποτάμια, πυκνά δάση και αμέτρητα φυσικά εμπόδια.

Η διοργάνωση του 2026 θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου με τον πρόλογο στο Sibiu και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.