Ιρλανδία - Ακύρωση όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας του 2023!

Αδυναμία να πληρώσουν οι οργανωτές τα... τριπλάσια σε σχέση με το 2022 ασφάλιστρα
NW200
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2023

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, η Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας (πλην του ΜΧ), λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλίστρων που τριπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο!

Μάλιστα τα τριπλάσια ασφάλιστρα σε σχέση με το εξαψήφιο ποσό του 2022 ήταν η… καλύτερη προσφορά για την ασφάλιση πέντε Road Racing αγώνων (North West 200, Tandragee 100, Coockstown 100, Armoy Road Race, Mid-Antrim 150) αλλά και του Πρωταθλήματος Ulster Superbike της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει και τους Ιρλανδούς αναβάτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (όπως ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea μεταξύ άλλων), οι οποίοι καλύπτονται από αγωνιστική λισάνς της MCUI, ενώ όπως διαβάζουμε γίνονται ήδη προσπάθειες για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Νότια Ιρλανδία (Republic of Ireland), που ελέγχονται από διαφορετική Ομοσπονδία, ενώ αντιμετωπίζουν διαφορετικές -και ίσως ακόμα πιο μεγάλες- δυσκολίες στην ασφάλιση αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λόγω επιπλοκών του Brexit. Προηγουμένως οι αγώνες της Νότιας Ιρλανδίας ασφαλιζόταν από βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες, που πλέον δυσκολεύονται να συνεχίσουν να το πράττουν, με πολλές από αυτές να επιλέγουν να διακόψουν την ασφάλιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα.

Αναμένουμε τις εξελίξεις, σε μια χώρα που έχει αναδείξει μεγάλα ονόματα στους αγώνες μοτοσυκλέτας, όπως της δυναστείας των Dunlop, των Ryan Farquhar, Phillip McCallen, Jeremy McWilliams, της οικογένειαςLaverty αλλά και του Jonathan Rea, και διαθέτει μια από τις πλουσιότερες παραδόσεις στον χώρο του Road Racing στον κόσμο.

Ετικέτες

Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar

Το 2019 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με τον Alan Founds
Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Ο Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ στο Isle of Man TT 2023. Ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, τέθηκε εκτός αγώνα με την υπόθεση να έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της Φαρμακοδιέγερσης (Ντόπινγκ), είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Κατά καιρούς έχουμε δει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και στη συνέχεια να δέχονται τις εκάστοτε κυρώσεις (θα θυμάστε άλλωστε τις υποθέσεις των Andrea Iannone και Antony West).

Μία ανάλογη περίπτωση είχαμε στο φετινό αγώνα Isle of Man TT 2023 το οποίο διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο νησί του Μαν. Μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο Lowther έκανε ντεμπούτο στον αγώνα το 2014, ενώ το 2019 με τον Alan Founds κατέκτησαν το τρίτο σκαλί του βάθρου. Την φετινή χρονιά οι Alan Founds-Jake Lowther #No7 συμμετέχουν με το Sidecar της ομάδας Yamaha LCR Spartan Automotive / Indelible Ink.

Η υπόθεση του Jake Lowther έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (ACU), το διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο ίδιος τέθηκε οριστικά εκτός αγώνα μετά από ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ετικέτες