Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]

Harrison, Hickman και Dunlop με γύρους στα 133 μίλια
Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Η τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών στο Isle of Man TT 2023 συνεχίστηκε με τους Harrison, Hickman και Dunlop να πετυχαίνουν γύρους με 133 μίλια την ώρα, ήτοι μέση ωριαία 214 χλμ/ώρα.

Για ακόμη μία ημέρα στο νησί του Μαν οι συνθήκες ήταν ηλιόλουστες, δίνοντας την ευκαιρία στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών.

Στην κατηγορία Superbike, είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς ο Dean Harrison ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της DAO Racing Kawasaki (133.514 μίλια - 214.86 χλμ/ώρα).

Ο Michael Dunlop (Hawk Racing), βρέθηκε στη δεύτερη θέση όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Harrison (133.367 μίλια - 214.63 χλμ/ώρα), με τον Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing BMW) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Peter Hickman έκανε δυναμικό come back στην κατηγορία Superstock. Σημειώνοντας 133.284 μίλια την ώρα (214.49 χλμ/ώρα) με την μοτοσυκλέτα της Monster Energy by FHO Racing BMW κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
O Dean Harrison

Ο Michael Dunlop (MD Racing) ακολούθησε στη δεύτερη θέση (132.694 μίλια - 213.55 χλμ./ώρα), με τον Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles), να γράφει τον τρίτο χρόνο της ημέρα (131.711 μίλια - 211.96 χλμ./ώρα).

Στην κατηγορία Supersport, ο Hickman ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της K2 Trooper Triumph by PHR (127.206 μίλια - 204.71 χλμ./ώρα), με τους Dean Harrison (Yamaha Boyce Precision Engr/Russell Racing) και Michael Dunlop (Yamaha MD Racing) να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση μετά το τέλος της διαδικασίας.

Dean Harrison
Εντυπωσιακός ο James Hillier, αλλά μέχρι εκεί

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ταχύτερος με την μοτοσυκλέτα της KTS Racing powered by Steadplan (120.912 μίλια - 194.58 χλμ./ώρα), με τον Mike Browne (Burrows Engineering / RK racing) και Joshua Brookes (Dafabet Racing) να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Sidecar οι Ben και Tom Birchall (Wyckham Blackwell - Birchall Racing) ήταν και πάλι ταχύτεροι όλων (118.316 μίλια - 190.411).

 

 

Ετικέτες

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”