Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]

Harrison, Hickman και Dunlop με γύρους στα 133 μίλια
Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Η τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών στο Isle of Man TT 2023 συνεχίστηκε με τους Harrison, Hickman και Dunlop να πετυχαίνουν γύρους με 133 μίλια την ώρα, ήτοι μέση ωριαία 214 χλμ/ώρα.

Για ακόμη μία ημέρα στο νησί του Μαν οι συνθήκες ήταν ηλιόλουστες, δίνοντας την ευκαιρία στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών.

Στην κατηγορία Superbike, είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς ο Dean Harrison ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της DAO Racing Kawasaki (133.514 μίλια - 214.86 χλμ/ώρα).

Ο Michael Dunlop (Hawk Racing), βρέθηκε στη δεύτερη θέση όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Harrison (133.367 μίλια - 214.63 χλμ/ώρα), με τον Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing BMW) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Peter Hickman έκανε δυναμικό come back στην κατηγορία Superstock. Σημειώνοντας 133.284 μίλια την ώρα (214.49 χλμ/ώρα) με την μοτοσυκλέτα της Monster Energy by FHO Racing BMW κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
O Dean Harrison

Ο Michael Dunlop (MD Racing) ακολούθησε στη δεύτερη θέση (132.694 μίλια - 213.55 χλμ./ώρα), με τον Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles), να γράφει τον τρίτο χρόνο της ημέρα (131.711 μίλια - 211.96 χλμ./ώρα).

Στην κατηγορία Supersport, ο Hickman ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της K2 Trooper Triumph by PHR (127.206 μίλια - 204.71 χλμ./ώρα), με τους Dean Harrison (Yamaha Boyce Precision Engr/Russell Racing) και Michael Dunlop (Yamaha MD Racing) να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση μετά το τέλος της διαδικασίας.

Dean Harrison
Εντυπωσιακός ο James Hillier, αλλά μέχρι εκεί

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ταχύτερος με την μοτοσυκλέτα της KTS Racing powered by Steadplan (120.912 μίλια - 194.58 χλμ./ώρα), με τον Mike Browne (Burrows Engineering / RK racing) και Joshua Brookes (Dafabet Racing) να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Sidecar οι Ben και Tom Birchall (Wyckham Blackwell - Birchall Racing) ήταν και πάλι ταχύτεροι όλων (118.316 μίλια - 190.411).

 

 

Ετικέτες

Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα

Τον Πρόλογο κέρδισαν οι Versteijnen - Limpt με Can Am X3 South Racing 900 UTV
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 1η: Ξεκίνημα από τα Γιάννενα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Το Greece Rally 2023 όπως διαβάσατε στο MOTO ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από την πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, με τους συμμετέχοντες στη συνέχεια να αγωνίζονται στη μικρή διαδρομή του Προλόγου.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία της εκκίνησης ώστε να παρακολουθήσει την επίσημη έναρξη του αγώνα και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι του Greece Rally 2023. Η διαδρομή του Προλόγου πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια αληθινή γεύση από τα όσα τους περιμένουν τις επόμενες ημέρες, ενώ η διαδρομή από την λίμνη Παμβώτιδα μέχρι το όρος Μιτσικέλι έκρυβε αρκετές δυσκολίες. Οι αγωνιζόμενοι περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια, με τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου να κάνει τη διαφορά.

Greece Rally 2023

Οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες κ.α., με τους διοργανωτές του αγώνα να έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας οι Jasper Versteijnen – Jelle Van Limpt (Can Am X3 South Racing 900) ήταν οι ταχύτεροι με το UTV της καναδικής εταιρείας κάνοντας την έκπληξη με τον Sandro Calesini (KTM EXC 450) να τερματίζει στη δεύτερη θέση γενικής. Ο Tomas Millet (ΚΤΜ ΕΧΩ 350 F), σημείωσε τον τρίτο χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με τους συμμετέχοντες να μάχονται για τη νίκη στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές οι οποίες διασχίζουν τα βουνά της Ηπείρου καθώς και κάποιες περιοχές της Αλβανίας.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Greece Rally 2023
Ετικέτες