Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]

Harrison, Hickman και Dunlop με γύρους στα 133 μίλια
Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Η τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών στο Isle of Man TT 2023 συνεχίστηκε με τους Harrison, Hickman και Dunlop να πετυχαίνουν γύρους με 133 μίλια την ώρα, ήτοι μέση ωριαία 214 χλμ/ώρα.

Για ακόμη μία ημέρα στο νησί του Μαν οι συνθήκες ήταν ηλιόλουστες, δίνοντας την ευκαιρία στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών.

Στην κατηγορία Superbike, είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς ο Dean Harrison ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της DAO Racing Kawasaki (133.514 μίλια - 214.86 χλμ/ώρα).

Ο Michael Dunlop (Hawk Racing), βρέθηκε στη δεύτερη θέση όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Harrison (133.367 μίλια - 214.63 χλμ/ώρα), με τον Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing BMW) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Peter Hickman έκανε δυναμικό come back στην κατηγορία Superstock. Σημειώνοντας 133.284 μίλια την ώρα (214.49 χλμ/ώρα) με την μοτοσυκλέτα της Monster Energy by FHO Racing BMW κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
O Dean Harrison

Ο Michael Dunlop (MD Racing) ακολούθησε στη δεύτερη θέση (132.694 μίλια - 213.55 χλμ./ώρα), με τον Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles), να γράφει τον τρίτο χρόνο της ημέρα (131.711 μίλια - 211.96 χλμ./ώρα).

Στην κατηγορία Supersport, ο Hickman ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της K2 Trooper Triumph by PHR (127.206 μίλια - 204.71 χλμ./ώρα), με τους Dean Harrison (Yamaha Boyce Precision Engr/Russell Racing) και Michael Dunlop (Yamaha MD Racing) να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση μετά το τέλος της διαδικασίας.

Dean Harrison
Εντυπωσιακός ο James Hillier, αλλά μέχρι εκεί

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ταχύτερος με την μοτοσυκλέτα της KTS Racing powered by Steadplan (120.912 μίλια - 194.58 χλμ./ώρα), με τον Mike Browne (Burrows Engineering / RK racing) και Joshua Brookes (Dafabet Racing) να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Sidecar οι Ben και Tom Birchall (Wyckham Blackwell - Birchall Racing) ήταν και πάλι ταχύτεροι όλων (118.316 μίλια - 190.411).

 

 

Ετικέτες

Βασίλης Μπούδρος: Θα αγωνιστεί στο Africa Eco Race με Suzuki DR-Z4S

Ο αγώνας διεξάγεται μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου
boudros
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Ο Βασίλης Μπούδρος με ανάρτηση που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή του στο Africa Eco Race 2027 με Suzuki DR-Z4S.

Ο Έλληνας αναβάτης μετά από 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, θα αγωνιστεί φέτος στην 18η έκδοση του Africa Eco Race που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. Την περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει ο Kevin Gallas με μία Yamaha Tenere 700, πάνω στη σέλα της ίδιας ακριβώς μοτοσυκλέτας που αγωνίζεται αυτές τις μέρες ο Κίμων Καράμπελας στο Addax Rally 2026.

Για αυτή τη 18η διοργάνωση, η περιπέτεια θα ξεκινήσει από την Ταγγέρη του Μαρόκου και στη συνέχεια οι αναβάτες θα διασχίσουν τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη τερματίζοντας στην πρωτεύουσά της, Dakar.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει πάνω στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης για τον αγώνα Suzuki DR-Z4S κι εμείς θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει πριν από αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα.

boudros

Παρακάτω η ανακοίνωση του Έλληνα αναβάτη:

“Κάθε αγωνιστική πρόκληση ξεκινά από μια ιδέα. Για τη φετινή μου συμμετοχή στο Africa Eco Race, η βάση είναι ένα εργοστασιακό Suzuki DR-Z4S, που θα μεταμορφωθεί μέσα από μια σειρά εκτεταμένων μετατροπών σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσυκλέτα Rally Raid, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις ενός από τους πιο απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

"Το όνομα της είναι ΕΝΟΔΙΑ.

"Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ενοδία ήταν θεότητα της αρχαίας Θεσσαλίας, συνδεδεμένη με τους δρόμους και την προστασία. Το όνομά της παραπέμπει στην πορεία, στη διαδρομή και στην αναζήτηση του δρόμου — μια συμβολική σύνδεση με το πνεύμα του Rally Raid, όπου η πλοήγηση, η αντοχή και η αποφασιστικότητα είναι εξίσου σημαντικές με την ταχύτητα.

"Αυτό είναι μόνο το σημείο εκκίνησης. Το Suzuki DR-Z4S θα εξελιχθεί βήμα-βήμα, με κάθε αλλαγή να έχει συγκεκριμένο σκοπό και κάθε επιλογή να δοκιμάζεται στην πράξη. Το Enodia Project μόλις ξεκίνησε μαζί με την Suzuki Moto Greece.

"Η διαδρομή προς την εκκίνηση του Africa Eco Race θα είναι μεγάλη και η επιστροφή ακόμα μεγαλύτερη — και αυτή είναι η πρώτη της σελίδα.”