Isle of Man TT 2023: Superstock 2 και Supertwin 2 - Άπιαστος ο Peter Hickman με νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου!

Ο αναβάτης της Monster Energy by FHO Racing BMW ισοφάρισε τις 12 νίκες του Bruce Anstey
Peter Hickman
Από το

motomag

9/6/2023

Ο Peter Hickman ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της σημερινής αγωνιστικής ημέρας στο Isle of Man TT, καθώς κέρδισε τόσο την κατηγορία Superstock όσο και την κατηγορία Supertwin.

Μετά από μία ώρα καθυστέρησης λόγω πτώσης ενός δέντρου στη διαδρομή, η κατηγορία Superstock (και συγκεκριμένα ο 2ος αγώνας της) ήταν αυτή που άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής στο νησί του Man. Για ακόμη μία ημέρα οι ηλιόλουστες συνθήκες επέτρεπαν στους αναβάτες να κινηθούν στο όριο χωρίς να πονοκεφαλιάζουν για τυχόν “ύπουλα” σημεία στη διαδρομή. O Peter Hickman όπως και στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Superstock πήρε από νωρίς το προβάδισμα ωστόσο είχε πίσω του τον Michael Dunlop (MD Racing Honda), ο οποίος ήθελε όσο τίποτα να κερδίσει για να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του θείου του Joey. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο βρισκόταν ο Dean Harrison (DAO Racing Kawasaki), με τους Conor Cummins (MIlenco by Padgett's Motorcycles Honda), Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Honda) και James Hillier (OMG Racing Yamaha) να ακολουθούν.

Κλείνοντας τον πρώτο γύρο οι αναβάτες μπήκαν για το μοναδικό τους pitstop, ο Hickman είχε αυξήσει το προβάδισμα έναντι του Dunlop στα 1.8 δευτερόλεπτα, με τον Harrison να βρίσκεται στην τρίτη θέση ωστόσο έχοντας υποχωρήσει αρκετά σε σχέση με τους πρωτοπόρους. Για τις πιο πίσω θέσεις ο Cummins διατηρούσε την τέταρτη θέση με τον Coward να βρίσκεται εμπρός του Hillier. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου η διαφορά μεταξύ Hickman και Dunlop ήταν στα 3.8 δευτερόλεπτα υπέρ του αναβάτη της BMW, με τις προβλέψεις για τον τελικό νικητή να έχουν μείνει στον πάγκο.

Hickman

Μπαίνοντας στον τρίτο και τελευταίο γύρο ο Hickman ήταν αποφασισμένος να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Superstock. Αυτό τελικά συνέβη με τον καλύτερο τρόπο για τον Hickman, ο οποίος όχι μόνο κέρδισε για 11η φορά στο Isle of Man TT, σημείωσε απόλυτο ρεκόρ γύρου (για όλες τις κατηγορίες) με 136,358 μίλια - 219.446.92 χιλ./ώρα! Ο Michael Dunlop ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση έχοντας διαφορά 17.1 δευτερολέπτων. Στην τρίτη θέση για ακόμη έναν αγώνα βρέθηκε ο Dean Harrison. Ο Conor Cummins έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, με τον πέμπτο Josh Brookes (Monster Energy by FHO Racing BMW), να προσπερνά στο τέλος τον έκτο Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Honda), με τους δύο τους να έχουν διαφορά τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου.

SuperTwin

Η συνέχεια δόθηκε με τoν δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Supertwin. Τα προγνωστικά για τη νίκη έδειχναν Michael Dunlop (SC Project Paton), ωστόσο ο τελικός νικητής είχε άλλο όνομα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Dunlop έχοντας ως στόχο να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του θείου του Joey ξεκίνησε από νωρίς να πιέζει ώστε να χτίσει ένα προβάδισμα το οποίο θα ήταν ικανό να του χαρίσει τη νίκη, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου είχε ξεφύγει από τους διώκτες του ωστόσο λίγο αργότερα μηχανικά προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του θα τον έβγαζαν εκτός αγώνα...

Με το φαβορί να είναι εκτός, οι μνηστήρες για τη νίκη ξαφνικά είχαν πολλά ονόματα. Ο Mike Browne (Burrows Engineering/RK Racing Paton), βρέθηκε ξαφνικά στην πρωτοπορία και όλοι πίστευαν πως θα κατακτούσε την πρώτη του νίκη στο Isle of Man TT, καθώς απέμενε μόλις ένας γύρος για τον τερματισμό. Ωστόσο η μοτοσυκλέτα του Browne είχε άλλη άποψη καθώς με λιγότερο από έναν γύρο να απομένει αντιμετώπισε και αυτή μηχανικό πρόβλημα βγάζοντας τον εκτός αγώνα.

Hickman

Κερδισμένος από αυτές τις εγκαταλείψεις ήταν ο Peter Hickman (PHR Performance Yamaha), που βρέθηκε να ηγείται του αγώνα λίγο πριν τον τερματισμό. Ο Hickman απέφυγε κάθε κακοτοπιά κερδίζοντας μετά την κατηγορία Superstock σήμερα και την κατηγορία Supertwin, ενώ ταυτόχρονα ισοφάρισε το ρεκόρ των 12 νικών του Bruce Anstey. Το ασυνήθιστο βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν ο δεύτερος Pierre-Yves Bian (VAS Engine/Laser Scanning Patron) και ο τρίτος Josh Brookes (Dafabet Racing Kawasaki). Και οι δύο αναβάτες πανηγύρισαν θερμά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα καθώς ήταν το πρώτο τους βάθρο σε αγώνα στο TT.

To Isle of Man TT ρίχνει αυλαία για το 2023 αύριο Σάββατο 10 Ιουνίου με τον τελευταίο αγώνα, της κατηγορίας Senior.

Ετικέτες

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες