Isle of Man TT 2025 - Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του εμβληματικού Road Racing αγώνα

Δύο εβδομάδες έντονης δράσης περιμένουν όσους βρεθούν στο Isle of Man TT 2025 από τον Μάιο και μετά
motomag Isle of Man TT 2025 – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του θρυλικού αγώνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/7/2024

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων του IoMTT 2025, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025 με τον αγώνα Milwaukee Senior TT.

Με το Isle of Man ΤΤ 2024 να είναι πλέον παρελθόν, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για το 2025.

Πέρα από τις ημερομηνίες -που είναι ίδιες με το 2024- το πρόγραμμα των αγώνων του 2025 θα έχει παρόμοια μορφή με τη φετινή χρονιά, με τις κατηγορίες Superstock και Supertwin να διατηρούν την προσθήκη και δεύτερου αγώνα. Μετά τις πέντε ημέρες κατατακτήριων θα έχουμε τους αγώνες όλων των κατηγοριών, ενώ τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και την Πέμπτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα ξεκούρασης των αναβατών.

Εκτός από την αγωνιστική δράση, όσοι βρεθούν στο νησί του Man θα μπορούν να απολαύσουν τις εκδηλώσεις αλλά και να εξερευνήσουν τα paddock, όπως επίσης και το Fan Park το οποίο θα φιλοξενήσει συναυλίες και διάφορα άλλα happenings.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Isle of Man TT 2025

Δευτέρα 26 Μαΐου (UK Bank Holiday)

Morning Free Practice & Afternoon Qualifying

Τρίτη 27 Μαΐου

Evening Qualifying

Τετάρτη 28 Μαΐου

Evening Qualifying

Πέμπτη 29 Μαΐου

Evening Qualifying

Παρασκευή 30 Μαΐου

Afternoon Qualifying

Σάββατο31 Μαΐου

Monster Energy Supersport TT Race 1

3wheeling.Media Sidecar TT Race 1

Κυριακή 1 Ιουνίου

RST Superbike TT

Δευτέρα 2 Ιουνίου

Rest Day

Τρίτη 3 Ιουνίου

RL360 Superstock TT Race 1

Supertwin TT Race 1

Τετάρτη 4 Ιουνίου

Monster Energy Supersport TT Race 2

3wheeling.Media Sidecar TT Race 2

Πέμπτη 5 Ιουνίου

Rest Day

Παρασκευή 6 Ιουνίου (Isle of Man Bank Holiday)

PE Superstock TT Race 2

Entire Cover insurance Supertwin TT Race 2

Σάββατο 7 Ιουνίου

Milwaukee Senior TT Race

Ετικέτες

BMU/ Alpe Adria, Brno: Πέμπτη θέση για τη Wolf-Racing και τον Γιώργο Παρασκευά

Το τέταρτο αγωνιστικό τριήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας διεξάχθηκε στην πίστα του Brno, στην Τσεχία, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria.
wolf racing
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Ο Γιώργος Παρασκευάς, οδηγός και team manager της ομάδας WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD αγωνίστηκε στην κατηγορία F1000 SBK, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατηγορία του Βαλκανικού και την εικοστή του Ευρωπαϊκού.

wolf racing

Ελεύθερες Δοκιμές – Παρασκευή 10/07

Στην πρώτη μέρα του αγωνιστικού τριήμερου αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, BMW S1000RR WSR4, συγκεκριμένα με το ABS. Η ομάδα δούλεψε αρκετά γρήγορα και στις επόμενες δοκιμές είχε διορθωθεί. Παρ’ όλα αυτά οι χρόνοι που εκτέλεσε ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν αρκετά βελτιωμένοι και καλύτεροι από την προηγούμενη σεζόν, ενώ δεν έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, κάτι που αποδεικνύει την εξέλιξη του πιλότου.

wolf racing

Κατατακτήριες Δοκιμές / Πρώτος Αγώνας – Σάββατο 11/07

Οι κατατακτήριες που καθορίζουν τις θέσεις στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα, διακόπηκαν λόγω πτώσης οδηγού, ενώ ο πιλότος μας αντιμετώπιζε ξανά τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του. Με την επανεκκίνηση του σέσσιον δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω βελτίωση χρόνου, είχε όμως ήδη σημειώσει επίδοση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την περσυνή, κατακτώντας την εικοστή όγδοη θέση ανάμεσα από σαράντα αναβάτες.   

Φυσικά μετά το τέλος των κατατακτήριών, η ομάδα έσπευσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της BMW S1000RR WSR4. Ωστόσο, δεν υπήρχε τρόπος να επιβεβαιωθεί ότι είχε λυθεί, καθώς δεν ακολουθούσαν άλλες δοκιμές πριν τον πρώτο αγώνα.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο πιλότος μας προσπέρασε κατευθείαν αρκετούς αναβάτες, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εκκίνηση και αφήνοντας πίσω του το αποτέλεσμα των κατατακτήριων. Ανέβηκε στην πέμπτη θέση για το Βαλκανικό και στην εικοστή για το Ευρωπαϊκό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να χάσει θέση από κανέναν αντίπαλο, με σταθερούς και ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Παρά κάποιες τεχνικές δυσκολίες και τις περισσότερες συμμετοχές αναβατών, ο Γιώργος Παρασκευάς απέδειξε την ανοδική του αγωνιστική εξέλιξη και το πείσμα να μην αφήσει κανένα εμπόδιο να ανακόψει την πορεία του.

wolf racing

Ακύρωση του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria και το Βαλκανικό BMU, όπου συμμετέχει ο Έλληνας Γιώργος Παρασκευάς, ολοκληρώθηκε πρόωρα με δύσκολο και οδυνηρό τρόπο. Ένα θανατηφόρο δυστύχημα επισκίασε κάθε αγωνιστικό αποτέλεσμα, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως ένδειξη σεβασμού προς τους αναβάτες και τις οικογένειες τους, η διοργάνωση αποφάσισε την οριστική διακοπή του υπόλοιπου αγωνιστικού τριημέρου.

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους φίλους και σε ολόκληρη την κοινότητα του αθλήματος.

wolf racing

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

“Η πέμπτη θέση μας αφήνει πολύ χαρούμενους, γιατί είμασταν με πολύ καλό και σταθερό γυρολόγιο. Η εικοστή θέση είναι μια εντάξει θέση για το Alpe Adria. Είμαστε μεν χαρούμενοι για την πέμπτη θέση αλλά πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το συμβάν. Τα μάτια φυσικά στον επόμενο αγώνα αλλά μας έχει καλέσει η ομοσπονδία του BMU για ενός λεπτού σιγή στην Βουλγαρία και προέχει αυτό και μετά ο επόμενος αγώνας μας.”

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023 οι:

BMW MOTORRAD HELLAS
DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
TECNO MOTO PERFORMANCE
INTRAMOTO PIRELLI
BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
PAPASTAVROU SHOPS
QNT SPORTS
DXL GRAPHICS
BIKELALERT HELLAS
MOTUL GREECE
HELMET HOME
RIDER GRAPHICS
K-TECH SUSPENSION UK
MOTUL GREECE