Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Κύπελλο Supermoto 2022 - Ολοκληρώθηκε με 3 γύρους αντί για 5 μετά από αίτημα των αθλητών!

Και απόφαση για Κύπελλο τριών αγώνων για το 2023

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε δεκτό το αίτημα των συμμετεχόντων στο Κύπελλο Supermoto 2022, αποφασίζοντας να μην τελεστούν οι 2 τελευταίοι αγώνες της χρονιάς, και να θεωρηθεί το Κύπελλο ολοκληρωμένο στους 3 τελεσθέντες αγώνες, και όχι στους 5.

Κάπως έτσι, το φετινό Κύπελλο Supermoto έλαβε τέλος, ενώ το 2023 θα περιλαμβάνει 3 και όχι 5 αγώνες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.:

"ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SUPERMOTO ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των συμμετεχόντων στους αγώνες SUPERMOTO αθλητών και της Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές πρότειναν στην Πρόεδρο να μην πραγματοποιηθούν οι εναπομείναντες  δύο αγώνες του θεσμού και το Κύπελλο να θεωρηθεί ολοκληρωμένο με τους έως τώρα πραγματοποιημένους αγώνες.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο για το έτος 2023 να γίνουν τρεις αγώνες για τον θεσμό και όχι πέντε, όπως αρχικά είχαν προτείνει.

Με γνώμονα ότι οι αγώνες γίνονται για τους αθλητές, η πρόταση των αθλητών κρίθηκε λογική και με δεδομένο ότι αυτό επιθυμούν οι ίδιοι που αγωνίζονται, αποφασίζεται η ολοκλήρωση του θεσμού με 3 αγώνες, η οριστικοποίηση της βαθμολογίας με 3 αγώνες και η διοργάνωση τριών διπλών συναντήσεων για το έτος 2023."