Κύπελλο Supermoto 2022 - Ολοκληρώθηκε με 3 γύρους αντί για 5 μετά από αίτημα των αθλητών!

Και απόφαση για Κύπελλο τριών αγώνων για το 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2022

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε δεκτό το αίτημα των συμμετεχόντων στο Κύπελλο Supermoto 2022, αποφασίζοντας να μην τελεστούν οι 2 τελευταίοι αγώνες της χρονιάς, και να θεωρηθεί το Κύπελλο ολοκληρωμένο στους 3 τελεσθέντες αγώνες, και όχι στους 5.

Κάπως έτσι, το φετινό Κύπελλο Supermoto έλαβε τέλος, ενώ το 2023 θα περιλαμβάνει 3 και όχι 5 αγώνες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.:

"ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SUPERMOTO ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των συμμετεχόντων στους αγώνες SUPERMOTO αθλητών και της Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές πρότειναν στην Πρόεδρο να μην πραγματοποιηθούν οι εναπομείναντες  δύο αγώνες του θεσμού και το Κύπελλο να θεωρηθεί ολοκληρωμένο με τους έως τώρα πραγματοποιημένους αγώνες.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο για το έτος 2023 να γίνουν τρεις αγώνες για τον θεσμό και όχι πέντε, όπως αρχικά είχαν προτείνει.

Με γνώμονα ότι οι αγώνες γίνονται για τους αθλητές, η πρόταση των αθλητών κρίθηκε λογική και με δεδομένο ότι αυτό επιθυμούν οι ίδιοι που αγωνίζονται, αποφασίζεται η ολοκλήρωση του θεσμού με 3 αγώνες, η οριστικοποίηση της βαθμολογίας με 3 αγώνες και η διοργάνωση τριών διπλών συναντήσεων για το έτος 2023."

Λευτέρης Πίππος - Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial, με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Μετά από αποχή 2 ετών επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Ο Λευτέρης Πίππος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα για δέκατη (!) φορά το ελληνικό πρωτάθλημα Trial με GASGAS TXT Racing 250.

Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο αγαπημένο του άθλημα μετά από αποχή δύο ετών έχοντας ως αγωνιστικό όπλο μία GASGAS TXT Racing 250. O Πίππος ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Απρίλιο στα Μέγαρα κερδίζοντας και τους δύο αγώνες, ενώ το ίδιο συνέβη και στους δύο επόμενους αγώνες στη Σίφνο. Ο Λευτέρης Πίππος λίγο έλειψε να κάνει το έξι στα έξι τη φετινή χρονιά αλλά ο Λευτέρης Καρέτσος του "χάλασε το πάρτι" στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κρήτη με τον Πίππο να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Ο Πίππος ολοκλήρωσε την χρονιά πανηγυρικά κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα στην Κρήτη, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται για δέκατη φορά πρωταθλητής Ελλάδος Trial. Ο Πίππος στον δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου κέρδισε πέντε από τους έξι αγώνες συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άγγελο – Ιωάννη Παγώνη και στην τρίτη θέση τον Λευτέρη Καρέτσο.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Εκτός όμως από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα Trial, o Λευτέρης Πίππος έλαβε μέρος και στο FIM Trial Des Nations 2023 με την Ελληνική Εθνική Ομάδα, με τον ίδιο να θέλει την επόμενη χρονιά να εκπροσωπήσει εκ νέου την γαλανόλευκη. Όσον αφορά το 2024 ο Λευτέρης Πίππος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή οδηγώντας και πάλι GAGSAS ενώ την προσπάθεια του στηρίζουν οι: GASGAS Ελλάδος, Drakos Engineering, Rise Custom Gear, Rise Motor, Dunlop Moto, Bardahl Greece, Papastavrou Shops, DXL Graphics, Makis Christou Contras, Anek Lines, Spy Optic Greece.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Ετικέτες