Rallye du Maroc 2026, Day 1: Πρώτος ο Ricky Brabec με Honda, μπροστά από τον Daniel Sanders της KTM
Στα 5 λεπτά η διαφορά των 7 πρώτων!
Από τον
Παύλο Καρατζά
30/9/2026
Η πρώτη ειδική διαδρομή του Rallye du Maroc 2026 οδήγησε τους συμμετέχοντες από το Αγκαντίρ προς τη Ζαγόρα. Ο άσος της Honda, Ricky Brabec, ξεχώρισε με τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον αναβάτη της Red Bull KTM, Daniel Sanders.
Ο αναβάτης της Monster Honda χρειάστηκε 2 ώρες, 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, με τον Sanders να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο teammate του στην KTM, Edgar Canet σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι πως οι 7 πρώτοι αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη των 5 λεπτών!
Η ημέρα δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την ZXMOTO, καθώς ο αναβάτης της GP, Skyler Howes, έμεινε από βενζίνη κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής και δέχτηκε βοήθεια από τον teammate του, Tobias Ebster, που αγωνίζεται στην κατηγορία Rally2, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο.