Mε την Bathams AJN Racing θα αγωνιστεί ο Conor Cummins στο Isle of Man TT του 2026

Νέα συνεργασία με BMW M1000RR σε Superbike και Senior TT
Cummins
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/4/2026

Ο αναβάτης από το νησί ετοιμάζεται για την 20ή του χρονιά στο Isle of Man TT, με νέο σχήμα και στόχο την επιστροφή στο βάθρο.

Η Bathams Racing επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με τον Conor Cummins για το Isle of Man Tourist Trophy του 2026, με τον 39χρονο να αναλαμβάνει τις συμμετοχές στις κατηγορίες Superbike και Senior TT, οδηγώντας μία BMW M1000RR. Η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Michael Rutter, επτάκις νικητή στο TT, με πολυετή εμπειρία στη διάσημη ορεινή διαδρομή που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την προσπάθεια διάκρισης.

Η αγωνιστική παρουσία του Cummins για το 2026 αποκτά πιο σύνθετη μορφή σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, καθώς πέρα από τις συμμετοχές του με τη Bathams AJN Racing, θα αγωνιστεί στα Superstock TT με δική του ομάδα, την Conrod Motorsport, επίσης με BMW, ενώ στις κατηγορίες Supersport θα οδηγήσει τη Suzuki GSX-R750 για την ομάδα North Lincs Components. Πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο James Hind τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας αποτελέσματα μέσα στην πρώτη εξάδα, στοιχείο που δείχνει ότι το πακέτο παραμένει ανταγωνιστικό.

Cummins

Ο Cummins παραμένει ένας από τους πιο γρήγορους αναβάτες που έχουν περάσει από το TT, με 12 παρουσίες στο βάθρο και ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στο Senior TT, όπου έχει καταγράψει δύο δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις. Ο ταχύτερος γύρος της καριέρας του, στα 133,116 mph, τον τοποθετεί έκτο ταχύτερο όλων των εποχών στη διαδρομή. Παρά τα αποτελέσματα αυτά, η νίκη εξακολουθεί να λείπει από το παλμαρέ του, κάτι που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθειά του για το 2026. Την περασμένη χρονιά, οδηγώντας BMW, κατέγραψε πέμπτη και έκτη θέση στα Superstock TT, με καλύτερο γύρο στα 131,528 mph, δείχνοντας ότι παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Η παρουσία του Michael Rutter εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω της ανάγκης για πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης, αλλά εντός ομάδας, ενισχύει τη δομή της Bathams Racing. Ο ίδιος έχει μακρά σχέση με τη διοργάνωση και από το 2009 συνεργάζεται με τη Bathams, ενώ από το 2018 η ομάδα έχει ενεργό ρόλο σε αγώνες δρόμου και εθνικά πρωταθλήματα. Η εμπειρία του γύρω από το TT παραμένει καθοριστική για την κατεύθυνση της ομάδας.

Ο Cummins μπαίνει στη σεζόν του 2026 έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο δεκαετίες σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες δρόμου του κόσμου, με σαφή στόχο να επιστρέψει στο βάθρο για πρώτη φορά από το 2022 και να διεκδικήσει την νίκη, που μέχρι σήμερα του έχει ξεφύγει. Το νέο αγωνιστικό πλαίσιο, με τη στήριξη της Bathams AJN Racing και τη χρήση της BMW M1000RR, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια από τις πιο κρίσιμες χρονιές της καριέρας του, σε μια πίστα όπου η εμπειρία μετρά όσο και η ταχύτητα.

 

Michael Dunlop: Θα συμμετάσχει στον αγώνα Mid Antrim 150 για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια

Ο αστέρας του Isle of Man TT θα κάνει μία εμφάνιση-έκπληξη
dunlop
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/7/2026

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Michael Dunlop στον αγώνα Mid Antrim 150, με την τελευταία εμφάνιση του πολυνίκη του Isle of Man να χρονολογείται το 2009.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει να πραγματοποιηθεί από το μακρινό 2016 και σίγουρα ο Dunlop θα είναι το πιο γνωστό όνομα που θα αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Ο Βορειοϊρλανδός που πέτυχε φέτος 3 νίκες στο Isle of Man TT – φτάνοντας τις 36 συνολικά – φαίνεται πως δεν χόρτασε αγώνες τη φετινή σεζόν, καθώς κάποιοι απ’ αυτούς ακυρώθηκαν λόγω καιρού και αποφάσισε να αγωνιστεί έπειτα από χρόνια στο Mid Antrim 150.

dunlop

Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου στην πίστα Clough των 6,5 χιλιομέτρων και ο Michael θα προσπαθήσει να προσθέσει κι άλλες νίκες στις 139 που έχει πετύχει σε αγώνες δρόμου στην Ιρλανδία, πλησιάζοντας τον Joey Dunlop που έχει 156, αλλά και τον Ryan Farquhar που έχει 211 νίκες.