Mini GP Cup: 2ος γύρος, Μέγαρα

Αύξηση συναγωνισμού!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/9/2019

Τον πρώτο αγώνα εντός Αττικής του MiniGP Cup και δεύτερο μετά την Πάτρα, διοργάνωσε η λέσχη ΑΡΗΣ στην πίστα καρτ των Μεγάρων, όπου αναβάτες κάθε ηλικίας και κυρίως οι πιτσιρικάδες, έδωσαν ξανά τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά το επίπεδο του συναγωνισμού και το θέαμα. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τους διοργανωτές με λεπτομέρειες απ’ όσα έγιναν σε κάθε κατηγορία:  

Με έναν αγώνα γεμάτο από ευχάριστες εντάσεις και με έντονη την παρουσία θεατών συνεχίστηκε το MiniGP Cup του 2019. Στην «γρήγορη» πίστα των Μεγάρων, οι γνωστοί και μη πρωταγωνιστές του αναπτυξιακού μοτοθεσμού, συμπληρώθηκαν ξανά από νέες παρουσίες, και έστησαν ένα όμορφο καλοκαιρινό πανηγύρι.

Στην πίστα κάρτ λοιπόν του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, στην παιδική κατηγορία, στην KidGP1, ο Σαράντης Γεωργιάδης (ΟΔΜΑΑ, IMR) αν και δυσκολεύτηκε στις δοκιμές, κατάφερε να πάρει μια νίκη αλλά και μια πειστική δεύτερη θέση και έτσι επικράτησε του Νίκου Πιρπιλίδη (ΑΣ Πήγασος, IMR) ο οποίος έκανε το λάθος και έπεσε στο α’ σκέλος τερματίζοντας 4ος, κερδίζοντας όμως στο β’ σκέλος. Έτσι ο Γεωργιάδης έχει μια βαθμολογική υπεροχή ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς αλλά ο Πιρπιλίδης, αν αποφύγει τα λάθη πρώτα, έχει «δικαίωμα στο όνειρο». Άκρως ικανοποιητική η παρθενική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Καπουντάλη (ΑΡΗΣ, IMR) ο οποίος είχε μια πανέμορφη μονομαχία με την ελάχιστα εμπειρότερη κορασίδα, την σαφέστατα βελτιωμένη Ιωάννα Κοράκη (ΑΡΗΣ, IMR). Για άλλη μια φορά έκλεψε καρδιές ο μόλις 6χρονος !! Περικλής Καλμπένης (ΑΡΗΣ, Blata) που δεν πτοήθηκε από την «άδικη» πτώση του στο α’ σκέλος.

Στην κατηγορία MiniGP1, ο διπλός νικητής του 1ου αγώνα, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (ΑΡΗΣ, IMR) συνέχισε με την φόρα που είχε κατακτώντας 2 ακόμα νίκες, δυσκολότερα ίσως από ότι περίμενε αφού ο «αντίπαλός» του, ο Γιώργος Φασουλάκης (Ομάδα65, IMR), ειδικά στο β’ σκέλος τον πίεσε δεόντως. Μάλλον άκεφος ο πάντα δυναμικός Σπύρος Αντωνίου (ΦΙΑΜ, IMR) ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον επανακάμψαντα νεανία, τον  Παναγιώτη Κολλάρο (ΑΡΗΣ, Honda) ο οποίος με την σειρά του κράτησε πίσω του, τόσο τον βαρυφορτωμένο Κορίνθιο, τον Γιάννη Παλιογιάννη (ΜΟΛΠ, Kayo) όσο την έτερη εκπρόσωπο της Πελοποννήσου, την Τριπολιτσιώτισα Κωνσταντίνα Κοράκη (ΑΡΗΣ, IMR).

Στα «μεγάλα παιδιά», στο IMR Cup, ο επιστρέψαντας στην δράση, πολυνίκης και κυπελλούχος, Γιάννης Λογοθέτης (Ομάδα 65) έβαλε δις την υπογραφή του στις νίκες αφού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Φράγκος (Ομάδα 65) πίεσε ιδιαίτερα για την νίκη μεν, όμως χωρίς όμως να ρισκάρει να χάσει τον έλεγχο της βαθμολογίας. Αψογη πρώτη εμφάνιση στο μοτοαγωνοπροσκήνιο για τον Χαλκιδαίο Χρήστο Καλατζή (ΑΣ Πήγασος) που πήρε 2 τριτιές μετά από κονταροχτύπημα με το «παλιό» Νίκο Ζαμπετάκη (Ομάδα 65).

Πολύ καλή εμφάνιση και για τον μόνιμο θιασώτη του MiniGP Cup και της κατηγορίας Open PitBikes, τον Αντώνη Καλέμη (Ομάδα 65, IMR) ο οποίος πήρε 2 νίκες χωρίς να πιεστεί από τον «μηχανικά λαβωμένο» Νίκο Λιόλιο (Ομάδα 65, IMR).

Αποτελέσματα στο chronotech.gr, βαθμολογία στο minigp.gr

 

Ευχαριστούμε την ΛΕΜ Μεγάρων για την συμπαράσταση και το AutoMoto Patras για τις όμορφες φωτό!

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες