Motul WSBK: Εξαγριωμένοι οι αναβάτες της BMW με τον Garrett Gerloff

Για απερισκεψία κατηγορούν τον αναβάτη της Yamaha
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/10/2020

Μέχρι την πρώτη στροφή τα πράγματα ήταν ονειρικά για την ομάδα της BMW στον πρώτο γύρο του αγώνα στο Magny-Cours, καθώς οι δύο αναβάτες της ήταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, έχοντας κάνει το 1-2. Όμως μετά την εκκίνηση ο Garrett Gerloff της GRT Yamaha WorldSBK Junior Team αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλοπρεπές dive bomb στην είσοδο της στροφής, παρά το γεγονός πως η πίστα ήταν βρεγμένη και το ρίσκο τεράστιο. Το αποτέλεσμα της επιθετικής οδήγησης του αναβάτη της Yamaha ήταν φυσικά να στείλει αδιάβαστους τους δύο αναβάτες της BMW, στερώντας τους κάθε ελπίδα για να πάρουν βαθμούς σε αυτόν τον βρεγμένο αγώνα που είχαν δείξει από τα δοκιμαστικά πως ήταν πολύ δυνατοί.

Οι δηλώσεις των δύο αναβατών της BMW αντανακλούν τα σύναισθήματά τους για το συμβάν. Είμαι πραγματικά θυμωμένος από αυτή την σύγκρουση.” είπε ο Laverty και συνέχισε “Είναι ασυγχώρητο για τον Gerloff να έρχεται έτσι σε βρεγμένη πίστα και με τέτοια κλίση στην πρώτη στροφή. Θα μπορούσε να μας είχε τραυματίσει πολύ άσχημα και ακόμα δεν έχει έρθει να ζητήσει συγνώμη”. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Sykes “Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν μια απερίσκεπτη και επικίνδυνη κίνηση. Η γραμμή ήταν κλειστή και εγώ αμυνόμουν στον Rea. Είμαι ενοχλημένος και θυμωμένος που ένας άλλος αναβάτης με έριξε κάτω σε βρεγμένη πίστα τη στιγμή που ήμουν μπροστά από 15-20 άλλες μοτοσυκλέτες. Ακόμα χρειάζομαι χρόνο για να ηρεμίσω…”

Η απάντηση από τη μεριά του Gerloff δεν μοιάζει να συμφωνεί με την άποψη των δύο αναβατών της BMW “Ξεκίνησα πολύ καλά και μάζευα τους άλλους αναβάτες. Φρέναραν πολύ πιο νωρίς από εκεί που σκόπευα να φρενάρω εγώ. Κατάφερα να φρενάρω εκεί που ήθελα και βρήκα ανοιχτή τη γραμμή. Εγώ εκείνη τη στιγμή έβλεπα μόνο το Jonathan Rea και τον εαυτό μου – κανέναν άλλον”. Ο Gerloff κατάφερε να συνεχίσει το σκέλος αλλά έπεσε και αυτός αργότερα στο εσάκι αναμεσά των Κ6 και Κ7.
Όπως είπαμε και στο ρεπορτάζ του αγώνα, το ταυτόχρονο πέσιμο του Sykes και του Laverty δείχνει άσχημο, αλλά και αυτό που έκανε ο Gerloff ήταν εντός περιθωρίου για ένα καθαρό αγωνιστικό συμβάν...

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες