MXGP 2025, 6ος γύρος, Ελβετία – Πρωταγωνιστής ο Lucas Coenen της KTM

Σάρωσε και στην MX2 η KTM με δύο νίκες του Simon Laengenfelder
MXGP 2025 ελβετία
Από το

motomag

23/4/2025

Στον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία κυριάρχησε η ομάδα De Carli-ran Red Bull KTM Factory Racing, με νίκες του Lucas Coenen στο MXGP και του Simon Laengenfelder στο MX2, αμφότεροι με τις πρώτες τους νίκες στη σεζόν!

Μετά το διάλειμμα της Κυριακής του Πάσχα που έδωσε στο Paddock ένα ασυνήθιστο ρεπό για να αναρρώσει από τους κατατακτήριους αγώνες, το MXGP συνεχίστηκε τη Δευτέρα στην πίστα Schollenholz κοντά στην πόλη Frauenfeld, με μια ξηρή και ηλιόλουστη ημέρα να βοηθά τους πολλούς Ελβετούς οπαδούς να απολαύσουν τις εντυπωσιακές μάχες.

MXGP 2025 ελβετία

MXGP

Ο Lucas Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και οδήγησε και τους δύο αγώνες σημειώνοντας δύο νίκες αντίστοιχα, περνώντας έτσι στην 3η θέση της γενικής κατάταξης. Ο πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας και αναβάτης της Honda Tim Gajser, τερμάτισε δεύτερος στον 1ο αγώνα πίσω από τον Coenen. Στον 2ο αγώνα και ενώ πίεζε τον Coenen βγήκε εκτός πίστας με αρκετά χιλιόμετρα σε μία δεξιά στροφή στον 3ο γύρο με αποτέλεσμα να υποστεί εξάρθρωση ώμου και να μην μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Romain Febvre παρά τις κακές του εκκινήσεις, οδήγησε εκπληκτικά και κατάφερε μία έκτη και μία δεύτερη θέση, παραμένοντας δεύτερος στην γενική βαθμολογία.

Άξιο αναφοράς είναι και το πρώτο βάθρο στο MXGP για τη Ducati με τον Ελβετό Jeremy Seewer να καταφέρνει δύο τρίτες θέσεις με τη Desmo 450 MX μπροστά στους συμπατριώτες του και να γράφει ιστορία για την ιταλική εταιρεία. Εκτός του ρεκόρ, με τα δύο αυτά βάθρα κατάφερε να πλασαριστεί εντός της 10αδας στη γενική κατάταξη.

MXGP 2025 ελβετία

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Tim Gajser

Honda

305

2

Romain Febvre

Kawasaki

278

3

Lucas Coenen

KTM

227

4

Glenn Coldenhoff

Fantic

224

5

Maxime Renaux

Yamaha

188

6

Ruben Fernandez

Honda

178

7

Andrea Bonacorsi

Fantic

163

8

Kevin Horgmo

Honda

163

9

Jeremy Seewer

  Ducati

138

10

Calvin Vlaanderen

Yamaha

126

 

ΜΧ2

Ο Simon Laengenfelder οδηγώντας γρήγορα και σταθερά και στους δύο αγώνες κατάφερε να πάρει ισάριθμες νίκες και πλέον είναι σε απόσταση αναπνοής στην γενική βαθμολογία από τον Kay de Wolf, ο οποίος αρκέστηκε σε μία δεύτερη και μια τέταρτη θέση που τον κρατά όμως πρωτοπόρο στην γενική με διαφορά τριών βαθμών από τον Laengenfelder. Ο τρίτος της γενικής κατάταξης Andrea Adamo πάλεψε αλλά κατάφερε μία πέμπτη θέση στον 1ο αγώνα και μία δεύτερη θέση στον 2ο αγώνα.

Ας δούμε και τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές των δυο κατηγοριών.

Lucas Coenen: “Αυτό εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστό. Το Σάββατο, πραγματικά δεν ένιωθα άνετα, ο ρυθμός μου ήταν εκτός και ειλικρινά δυσκολευόμουν με την πίστα. Αλλά επιστρέψαμε πίσω, κάναμε επανεκκίνηση ψυχικά και σωματικά. Πήρα και τα δύο holeshots και από εκεί και πέρα επικεντρώθηκα στο να πετυχαίνω τα σημάδια μου σε κάθε γύρο, να μην κάνω λάθη και να παραμείνω ήρεμος υπό πίεση. Ήταν ένας από εκείνους τους αγώνες όπου όλα συνδυάστηκαν - η μοτοσυκλέτα, η εκκίνηση, οι γραμμές και η συγκέντρωση. Το να κερδίσω και τους δύο αγώνες και να πάρω το πρώτο μου GP συνολικά στο MXGP είναι κάτι που κυνηγούσα και νιώθω ότι μαθαίνω να βάζω όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί. Υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνω, αλλά σήμερα έδειξα τι είναι εφικτό”.

Simon Längenfelder: “Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία μου συνολική νίκη, οπότε το να βρίσκομαι επιτέλους και πάλι στην κορυφή είναι πολύ καλό συναίσθημα. Η πίστα μου ταίριαξε πολύ - τα απότομα αυλάκια και οι ανωμαλίες λειτούργησαν υπέρ μου και κατάφερα να κάνω δύο σταθερές εκκινήσεις, κάτι που έκανε μεγάλη διαφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς όλα εξελίχθηκαν και αυτό μου δίνει μια πραγματική ώθηση αυτοπεποίθησης ενόψει των επόμενων αγώνων”.

 

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.