Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέα πρόκληση για τον Guy Martin

Ανοίγει… pub ο απίθανος Βρετανός!

Ο Guy Martin είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγωνιζόμενους του Road Racing, με μεγάλη κληρονομιά στο IOM TT κι έναν ιδιαίτερο και αυθεντικό χαρακτήρα, που τον έχει κάνει έναν από τους πιο αγαπητούς αναβάτες στην Ιστορία του σπορ.

Ο Martin, όταν δεν ντύνεται με τη στολή… του Superman για να καβαλήσει μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα και να οδηγήσει με την ταυτότητα στο στόμα, μοιάζει με έναν συνηθισμένο μηχανικό σε συνεργείο φορτηγών, καθώς αυτό ήταν το κανονικό του επάγγελμα μέχρι πρότινος.

Ο απίθανος Βρετανός αναβάτης έχει παγκόσμια απήχηση

Πρόσφατα αποφάσισε να δεχθεί μια νέα πρόκληση επαγγελματικής φύσεως, αναλαμβάνοντας την λειτουργία της pub "Marrowbone and Cleaver" στην γενέτειρά του, το Kirmington της Αγγλίας. Η ανακαινισμένη pub θα ανοίξει για πρώτη φορά την ημέρα των Χριστουγέννων και διαφημίζει ότι σερβίρει "καλό και τίμιο φαγητό με την σωστή μπύρα –συμπεριλαμβανομένης και της δικής του παραγωγής μπύρα Skull Spanners (Γαλλικό κλειδί για… κρανία, σε κυριολεκτική μετάφραση…).

Ο απίθανος Βρετανός αναβάτης έχει παγκόσμια απήχηση, χάρη στις αγωνιστικές του επιδόσεις, τον εύθυμο χαρακτήρα του και την ακατάληπτη προφορά του Lincolnshire. Μάλιστα, πολλές φορές το BBC δέχεται αιτήματα από τους τηλεθεατές του για να προσθέσει υπότιτλους, έτσι ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν τι ακριβώς λένε οι δηλώσεις που κάνει στο κανάλι!

Η ιστοσελίδα της pub αναφέρει ότι "ο Guy μεγάλωσε σ' αυτό το χωριό και ήθελε να κάνει την pub ένα στέκι για τους ντόπιους και τους καλεσμένους τους. Δυνατές και ζεστές φωτιές, ξύλινα δοκάρια, βιτρό με το έμβλημα της 166ης αεροπορικής μοίρας, ο Γύρος του Θανάτου του Guy κι ένα ζεστό χαμόγελο απ' όλους όσους δουλεύουν εδώ. Πραγματικά θα πρέπει να βρείτε μια καλή δικαιολογία για να μην μας επισκεφθείτε".

Πολλές φορές το BBC δέχεται αιτήματα από τους τηλεθεατές του για να προσθέσει υπότιτλους στις δηλώσεις του!

Χτισμένη στην άκρη του Lincolnshire Wolds, ή όπως λέει ο Guy "Στο κέντρο του σύμπαντος", η pub είναι ιδανική για οικογένειες και εκδρομείς που μπορούν να φτάσουν εκεί με αυτοκίνητο, με τα πόδια, με ποδήλατο και, φυσικά, με μοτοσυκλέτα. Το "Marrowbone and Clever" χτίστηκε το 1871 από τον T.M. Frankish, ο οποίος ήταν ο τοπικός χασάπης και ταβερνιάρης, ενώ η 166η μοίρα βομβαρδιστικών της RAF είχε τη βάση της στο κοντινό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1943.